Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
SAJT
tag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
Örülök, hogy neked ez alap :))) :DDD :DD
Azt gondolom, hogy másoknak is ilyen alapvető kellene legyen A BOR FILOZÓFIÁJA HAMVAS BÉLÁTÓL , nekik írtam le egy kiadó elérhetőségét, és egy kiadás ISBN számát, ezek alapján be lehet szerezni(én hónapokig kerestem mikre megtaláltam) -
SAJT
tag
off
Ha tudnék gépelni akkor korrEkt-et és Sauvignon Blanc-ot írtam volna.. :)) )viszont igényes kolmatált dugót tettek a palackba és még a cimketerv is elegánsara sikerült.
Könnyű vörösek közül: 2002 Monarchia Villányi Kékoportó(ha jól emlékszem Molnár Tamás pincéjéből) 1,5l(magnum kiszerelés!) TESCO 1885,- Ft a bor gyümölcsös, lágy a dugó sz.r de érték ár arányban teljesen el van találva.
Ha több a pénzmag: Tiffán Ede 2001/2 Villányi Kékoprtó/ 2002 GIA(Gál Tibor) Egri Kékoportó
A többiről(oportónál komolyabb vörös/testes fehérek) meg nem is merek írni, azok már húzósak mióta visszamentem nappalira.
Ezennel be is fejeztem a hoszúra nyúlt hozzászólásaimat egyelőre. :)
A lényeg: mindig üvegpohárból és a lehetőségekhez mérten adjuk meg a módját. -
SAJT
tag
quote ''nem iszom alkoholt. le az alkoholistákkal!''
A fenti sor második pontjával egytértek: Le az alkoholistákkal!
Azt viszont tartsd szem előtt, kedves Karyo, hogy megkülönböztetünk borkóstolást és borivást a mindennapjaink során pedig a kulturált borfogyasztás szellemében érdemes poharat emelni. Mindhárom dolog messze távol áll az alkoholizmustól, de a legvisszafogottabb forma a borkóstolás, amely némi kontroll híján átcsaphat borivásba is. De ez még mindig igen távol áll a ''hótt p.csa részegre aljasodástól''. -
SAJT
tag
Amit egy későbbi hozzászóló ajánlott neked: In Vino VERITAS Borkereskedés Páczay István tulajdonában. Dohány utca, ha a Blaha után a Nyugati felé mész a körúton, balra az első kersztutca, 2. háztömb. Kiskerés Nagyker ua. az ár :))) Széles választék, korrakt árak: Vincze Béla - Egri Merlot 1999: 1245,- Ft Szőlősi Pince Pannonhalmi Sauvignpon Blanc igen fasza(bár ez már elfogyott :)) :DD
-
SAJT
tag
Szíveim, testvérim, VÍREIM!!!! Há mér csak most szerzek én tudomást erről a témáról???!! Csókollak minnyájotokat!!!
Amit viszont roppant mód hiányolok -e témából és NAGYON csodálkozom, hogy itt a 100. hozzászóláson túl nekem kell először megemlítenem:
HAMVAS BÉLA Mester: A BOR FILOZÓFIÁJA
(pl: EDITIO M Kiadói Kft. 2000, Szentendre Kucsera Ferenc u.1. ISBN: 963 85878 06))
Ember ilyen szenvedéllyel, ilyen bölcsességgel, bujasággal nem írt a borról és a borivás lélektanáról, kiváló borainkról azóta sem. Bár, Márai nevét még megemlíteném''.. Amikor a rizlinggel is baj lesz, akkor én már nem akarok élni...''! A borivás mint fogalom és cselekedet, valamint Hamvas Béla filozófusunk gondolatai, szavai számomra összetartoznak. Én azt gondolom érdemes mindkettőt alaposan megismerni: a bort és Hamvas Béla meglátásait a borivókról és a borról.
Aktív témák
- Huawei Watch GT3 46mm Rozsdamentes acél váz, számlás, dobozos
- JBL Boombox 2 Brutális hang, számlás, dobozos, patika állapot
- Apple iPod Video (5. Gen) 30GB - A1136 - Wolfson DAC - Gyűjtői állapot!
- Asus Dual Radeon RX 5500 XT EVO 8GB GDDR6 Számlás, dobozos, újszerű!
- Canon EOS M50 Mark II Travel Kit Számlás (2023), újszerű, minden tartozékkal!
- Keresünk iPhone 16/16 Plus/16e/16 Pro/16 Pro Max
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest