- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Kempingezés és sátrazás
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Hirdetés
Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
válasz
sekigahara #7 üzenetére
A '93-as ötputtonyos Disznókő, enyhe kaporral az illatában, igaz? Kuriózum, kár, hogy már nem kapni. Kóstold meg a gyöngyöstarjáni Németh Pince 2000-es Chardonnya-t. Nem berrique, de ászkolt, nehéz, nagyon eredeti ízvilág!
-
Apika
addikt
Még egy szavazat az édes Tokaji aszúnak, minél több puttonnyal. :D
-
TheVeryGuest
senior tag
Akkó én is leírom a legrosszabbat (előre is elnézést kérek mindenkitől):
DURBINTS SÓGOR
Igen kupakos ;]
Ittam olyat, aminek enyhén almaíze volt és olyat is aminek enyhén szőlőíze. -
Ye_Nő
tag
válasz
TheVeryGuest #150 üzenetére
Ne is merj!!!:DDD Az egyik kocsmában, ahova jártunk, olyan volt....:O
-
jojojo
senior tag
A Gacso fivérek borai finomabbak mint a Varga pincészet tapasztalatom szerint:P
-
PeliScan
addikt
Smatch >> Cserszegi Fűszeres (200ft)
Tesco >> Balatoni Kékburgundi (300ft) (2 szavazat! :) )
?? >> Szekszárdi Merlot
?? >> Villányi Rose
alakul. :) -
g5hic
tag
kizarolag rose.
-
Ye_Nő
tag
Jó, hogy előhúztátok ezt a topicot a méyből! :)
Részemről többnyire a száraz, félszáraz borokat iszom szívesen, de nagy kedvenc a debrői hárslevelű meg a villányi kékoportó, illetve a Varga Pincészet (Balaton környéki) termékei (nem reklám, de tényleg minőség, valóban elérhető áron). -
Memphis
tag
- Trebbiano d'Abruzzo
- Castelli Romani
és persze Chianti!
:)) -
mike5150
csendes tag
Villányi Rose
Gere, vagy Bock pincészet
Villány rulz:) !!! -
SYZYGY
tag
A fehér bor az Tokaji. Bár el kell menni hegyalljára, megkóstolni, mert van néhány hely, ahol az idegenekkel ''bepróbálkoznak''! Vöröset pedig malagát szoktam(bár ez elég nagyképűség, hogy ''SZOKTAM'' mert egy 0,7-es palack elég 2 hónapig is) inni. De hogy magyar fajtát is emlitsek a tiszta oportó (ami megfogja a poharat!) is bejön nálam. Sőt egyszer ittam ugyan egy 195x egri traminit(Aranyérmes Nedű volt), hááát...a tokaji mellet is lehet, hogy azt választanám.
-
Szalma
őstag
válasz
PeliScan #134 üzenetére
Vásárolni? Bp.-en a Moszkva-térről, ha elindulsz fel a várba, akkor az első (vagy második?) keresztutcában (jobbra?) van egy borszaküzlet. Van náluk sokféle bor, de nem olcsók. Legalábbis 1-2 éve még ott volt valami...
Mostanában, mivel sokat utazunk, személyesen szerezzük be a borokat a termelőktől. :)
Szeretettel:
Szalma -
TheVeryGuest
senior tag
Nem kell annyit cifrázni, kell egy kocsi, meg egy sofőr, aki nem iszik, oszt ki kell menni Tokaj környékére. Megkérdezed, hol van a pincesor, elindulsz és ahol embert látsz ott bor is lesz :)). Általában kóstolni és vásárolni is bőven lehet :).
Ízre az Otelló-ból készűlt bor nem rossz, bár már tisztán nem csinálják, de azér' az öregek még használják. Disznóölésen szokták is nyomatni ;].
Ja, ez csak amolyan káromkodás, vagy Urban Legend, de hallot már valaki a ''Görömbölyi Rettenetes''-ről??? -
PeliScan
addikt
Smatch >> Cserszegi Fűszeres (199ft)
?? >> Balatoni Kékburgundi
?? >> Szekszárdi Merlot
nem is a pincészet érdekelne annyira (azt mejd látom az üvegről, és a télleg jó, akkro megjegyzem:D) hanem hogy hol lehet hozzájutni. (tudom, bótban) -
-
Mik^
tag
Hogy népszerűsítsem egy kicsit: Cserszegi Fűszeres. De olyan amit Cserszegtomajon csinálnak.
Mik -
PeliScan
addikt
Nah jó, azért vmivel mégiscsak fel kellett hozni a topicot, és épp Te voltál az utcsó hozzászóló, és mi másba ''kössek bele'', hm? :))
jojojo: igen, ez a taktika már régen ismert. :DD eccer játszottuk csak meg, hogy vmi Csongrádi kis eldugott faluban vettünk CBA Cola-t meg 300ft-ért 2 lityó kannásbort... hát, az a VBK még részegegen is bűnrossz volt, nem is bírtuk meginni. :( -
Szalma
őstag
válasz
PeliScan #118 üzenetére
Február volt akkoriban és tavaly nyári borokról volt szó éppen...
Apropó: a múltkorában egy Smatch márkájú üzletben kódorogtunk vacsora-alapanyag szerzés céljából és hirtelen felindulásból beválasztottunk egy 199Ft-os tavalyi Cserszegi Fűszerest, valami ismeretlen alföldi pincészettől. Meglepő módon igazán jó volt. Kicsit vizes ízű volt, de erős savakkal volt megáldva. (Valószínüleg a tabletta kötőanyaga lehetett... :) )
Szeretettel:
Szalma -
Szőrös
veterán
Tokaji 6 puttonyos ! Mmmmmmennyei !
-
Panther
HÁZIGAZDA
Nekem az a kedvenc borom, amit egy jó társaságban fogyasztatok el. :)
-
PeliScan
addikt
válasz
PeliScan #118 üzenetére
Nah, de tényleg; most, hogy lesz egy kicsit több időm. jó lenne azért vmivel igényesebben iddogálni.
Tapasztaltabb és hozzáértőbb emebrek; mik mostanában a Best Buy kategória? Mármint könnyen hozzáférhető (pl hipermarketek) és nem vészesen drága, mondjuk kéne pár tipp az alsó szegmensből ~400ft, meg a kcsitvel magasabb szegmensből is ~1000ft.
Köszi! :) -
Szalma
őstag
Mi itthon nem szeretjük a szörpöket (értsd: fehér ''borok'' 8))), de a minap szembe jött egy eredeti magyar csemege fajtából erjesztett (?) finomság:
2000-es (még éppen fogyasztható volt), balatonboglári Irsai Olivér. Klasszikus egynyári ízekkel (mint a szörpök többsége), de már jó idősen. Csoda, hogy még élt.
És megtértem.
Fantasztikus gyümölcsösség, az alkoholt szinte nem is érezni benne, sok, de letisztult sav a tanninok keserűsége nélkül... Fennséges. Úgy fogyott ki az üvegből, hogy utána hiányzott...
Az újabb (2001) neszmélyi Irsai Olivér is gömbölyű. Azóta azt is ''teszteltük''. Hiába nincs szezonja a nyári boroknak, nagyon bejöttek hozzánk...
Szeretettel:
Szalma -
SAJT
tag
válasz
Don Vittorio #115 üzenetére
Örülök, hogy neked ez alap :))) :DDD :DD
Azt gondolom, hogy másoknak is ilyen alapvető kellene legyen A BOR FILOZÓFIÁJA HAMVAS BÉLÁTÓL , nekik írtam le egy kiadó elérhetőségét, és egy kiadás ISBN számát, ezek alapján be lehet szerezni(én hónapokig kerestem mikre megtaláltam) -
Deathcourier
aktív tag
Kékfrankos vagy Szamarodni félédes vagy Hársfalevelű de a Tokaji Aszú pl nekem van 89-es tuti már üledék van az alján!!!!!De a vegyes Kisüsti a legjobb meg a Vilmos!!
-
SAJT
tag
off
Ha tudnék gépelni akkor korrEkt-et és Sauvignon Blanc-ot írtam volna.. :)) )viszont igényes kolmatált dugót tettek a palackba és még a cimketerv is elegánsara sikerült.
Könnyű vörösek közül: 2002 Monarchia Villányi Kékoportó(ha jól emlékszem Molnár Tamás pincéjéből) 1,5l(magnum kiszerelés!) TESCO 1885,- Ft a bor gyümölcsös, lágy a dugó sz.r de érték ár arányban teljesen el van találva.
Ha több a pénzmag: Tiffán Ede 2001/2 Villányi Kékoprtó/ 2002 GIA(Gál Tibor) Egri Kékoportó
A többiről(oportónál komolyabb vörös/testes fehérek) meg nem is merek írni, azok már húzósak mióta visszamentem nappalira.
Ezennel be is fejeztem a hoszúra nyúlt hozzászólásaimat egyelőre. :)
A lényeg: mindig üvegpohárból és a lehetőségekhez mérten adjuk meg a módját. -
SAJT
tag
quote ''nem iszom alkoholt. le az alkoholistákkal!''
A fenti sor második pontjával egytértek: Le az alkoholistákkal!
Azt viszont tartsd szem előtt, kedves Karyo, hogy megkülönböztetünk borkóstolást és borivást a mindennapjaink során pedig a kulturált borfogyasztás szellemében érdemes poharat emelni. Mindhárom dolog messze távol áll az alkoholizmustól, de a legvisszafogottabb forma a borkóstolás, amely némi kontroll híján átcsaphat borivásba is. De ez még mindig igen távol áll a ''hótt p.csa részegre aljasodástól''. -
SAJT
tag
Amit egy későbbi hozzászóló ajánlott neked: In Vino VERITAS Borkereskedés Páczay István tulajdonában. Dohány utca, ha a Blaha után a Nyugati felé mész a körúton, balra az első kersztutca, 2. háztömb. Kiskerés Nagyker ua. az ár :))) Széles választék, korrakt árak: Vincze Béla - Egri Merlot 1999: 1245,- Ft Szőlősi Pince Pannonhalmi Sauvignpon Blanc igen fasza(bár ez már elfogyott :)) :DD
-
SAJT
tag
Szíveim, testvérim, VÍREIM!!!! Há mér csak most szerzek én tudomást erről a témáról???!! Csókollak minnyájotokat!!!
Amit viszont roppant mód hiányolok -e témából és NAGYON csodálkozom, hogy itt a 100. hozzászóláson túl nekem kell először megemlítenem:
HAMVAS BÉLA Mester: A BOR FILOZÓFIÁJA
(pl: EDITIO M Kiadói Kft. 2000, Szentendre Kucsera Ferenc u.1. ISBN: 963 85878 06))
Ember ilyen szenvedéllyel, ilyen bölcsességgel, bujasággal nem írt a borról és a borivás lélektanáról, kiváló borainkról azóta sem. Bár, Márai nevét még megemlíteném''.. Amikor a rizlinggel is baj lesz, akkor én már nem akarok élni...''! A borivás mint fogalom és cselekedet, valamint Hamvas Béla filozófusunk gondolatai, szavai számomra összetartoznak. Én azt gondolom érdemes mindkettőt alaposan megismerni: a bort és Hamvas Béla meglátásait a borivókról és a borról. -
PeliScan
addikt
válasz
CsendPenge #105 üzenetére
Saccolhatsz, hogy miért írtam hgy BP-i PH! tali... :))
-
PeliScan
addikt
válasz
CsendPenge #102 üzenetére
Nah jó, kb annyi, amit ott lent látsz, nem vagyon azért még professzionális. :)
Szóval vmi sós ÉS zsíros magvakat jó közben rágcsálni, mert az kihozza az ízét, meg lassítja az ivást; nem lehet még véletlenül sem lehajtani gyorsan, mivel közben jól elrágod a magokat. Fehérrel kell kezdeni, majd a rozé, és a vörös. És mindig az édesebbtől a szárazabb felé. Tényleg nagyon jó így, már csak a hangulat miatt is. :) ) -
jojojo
senior tag
válasz
CsendPenge #102 üzenetére
A jó bort kortyolgatva,hogy érezd a zamatát a pimpost meg kolával:P
Aktív témák
- Pc rx7600 xt 16gb
- Eladó Konfig I5-10400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX2060 Super 8GB!
- Meta Quest 3 (128GB) VR szemüveg megannyi kiegészítővel - szinte új állapotban, garanciális
- Eladó GAMER konfig! I5-12400F 512GB SSD 1TB HDD 32GB DDR4 RTX3060 12GB!
- iPhone 12 Pro / 128GB / Pacific Blue / Gyári kártyafüggetlen (233)
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest