- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- leslieke
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
phanzetomox
őstag
-
phanzetomox
őstag
Az oldal sablon de ha az üzletmenet ugyanaz, az már nem sablon.
Én legalábbis még nem találkoztam olyan oldallal amire igazak az előbbi állítások pedig sok pc-s oldalról rendelek, de egyből feltűnt a hasonlóság. De simán lehet csak beképzelem, vagy ugyanaz volt a weblaposuk és a marketinges, és a logisztikát is hasonlóan oldják meg. De azért kutakodok majd kicsit. -
phanzetomox
őstag
-
phanzetomox
őstag
És ez nem csak a számtech iparra érvényes amúgy, hanem úgy általában a magyar kiskereskedelemre. Mi is eladtuk idén 10 év és 120 ezer vásárló után az ajándékboltunkat. Amikor minden hónapban kihoz a kormány egy új törvényt, adminisztratív terhet, vagy adót, ami hátrányba helyez a környező országok webshopjaival szemben (szlovák, román shopokra gondolok, kínáról nem is beszélve) akkor nem nagyon tudsz mit tenni. Az embereknek meg egyre kevesebb pénzük van, és kommentekben szidnak hogy mit képzelek, hogy ennyiért adom az adott terméket
És már nincs türelmem kifejteni nekik hogy az a termékünk nem hogy drága de valójában évek óta veszteséggel áruljuk csakhogy becsaljuk a vevőket a boltba. -
phanzetomox
őstag
Engedd el, tipikus "Én végig tudtam" katasztrófa turista a földrengés után.
(Akkor miért nem szólt a hatóságoknak, hogy ne járjon pórul több száz ember?
Arra nem volt idő, meg energia, de arra már igen, hogy hetekig vegzálja a károsultakat a fórumon, hogy milyen hülyék, hogy nem tudták, hogy a sok éve megbizhatóan működő bolt valójában nem megbízható.) -
phanzetomox
őstag
Ez sajnos ilyen, hasonló a tapasztalatom. Akármilyen márkát veszel, a mai napig nem tudják megoldani a hűtésüket úgy, hogy ne legyen alaplap hibás 2-3 éven belül... Az olcsóbb notik még egész jól elmennek évekig (vannak hibátlan 6-7 éves notiaink), de amelyikben már van VGA is, azok hullanak az irodában mint a legyek.

-
phanzetomox
őstag
Szerintem nem botolják (mégis miért tennék? Évekig jól ment a shop volt egy csomó jó értékelésük alapból még én is adtam nekik 5-st pár éve.).
Éves szinten több ezer vásárlójuk volt, ahhoz képest nem is sok az értékelés. Több shopot üzemeltetek, van amelyik megszüntetést követően még hónapokkal később is kapta az 5-s értékeléseket. Nincs ebben semmi furcsa.
Az árukeresős értékelési kérések hetekkel később mennek ki, akik most 5-sre értékelték azok még megkaphatták a termékeket. Ha megnézed dátum szerint láthatod, hogy most már 90%-ban negatívak jönnek, az az 1-1 beeső 5-s értékelés pedig simán lehet a korábbi több ezer vásárló egyike, aki épp most nyitotta meg az emailt de még májusban vásárolt. -
phanzetomox
őstag
Több száz perben vettél részt? Az akár ezres számú bírósági megjelenés. Mikor szoktál élni?
Vagy ha konkrétan egy esetben vettél részt, alkalmazottként, ahol csak nagyjából ráláttál arra, hogy mi történik, és ebben az esetben volt több száz áldozat akkor az azért nagyon nem ugyanaz.
Mintha arról beszélnénk, hogy több száz vilagbajnokság alapján mi a tanácsod egy sportolónak, bár te nem vettél részt a bajnokságokon csak megnézted a meccseket.
-
phanzetomox
őstag
-
phanzetomox
őstag
Épphogy ez a valóság sajnos, Magyarországon az erősebb kutya b*szik. Azért nem megy senki az állam ellen mert mindenki abból indul ki, hogy esélytelen.
Ügyvezető vagyok, több saját és és nem saját tulajdonú céget is vittem már.
Ennek köszönhetően voltam már benne pár peres ügyben, állammal is volt sok különböző vitám. Nekem az a tapasztalatom, hogy néha a legegyszerűbb dolgok (PL: egy jól megalapozottnak tűnő blöff) működnek a legjobban.
Tudom, hogy az állam ellen nehéz nyerni, de amivel sok a papírmunka és negatív visszhangot kellt a médiában azt ők sem szeretik és próbálják elkerülni. A fogyvédelem attól beparázott, hogy mikor náluk jártam, megmutattam 150ezer magyar van a hírlevelemre feliratkozva és mindenkinek leírom a sztorit. Egyből találtak valakit akivel tudtam beszélni, hogy megoldják a problémám. Végül sikerült közös nevezőre jutni.
Nyílván ha ezek nem jönnek be akkor perelünk, azért az se egy nagy ügy, ha ennyien vagyunk.
lee732
Én is hasonlót írtam, meglátjuk mi lesz. Lehet, hogy gci vagyok de én a rendőrségi feljelentésben is szóvá tettem a NAV nem etikus magatartását.
-
phanzetomox
őstag
Ekkora bullshit-et jelenleg csak ők férnek hozzá a pénzünkhöz és csak nekik van hatáskörük azt kezelni és megvizsgálni honnan jött a pénz. Ráadásul számla sincs a pénzekről tehát jogilag se nem tartozik sem a kazy computershez sem nem a NAV-hoz.
Lehet be kellene keményítenünk mert ebből így nem lesz semmi. Összekellene gyűjtenünk összesen hány áldozat van mekkora pénzzel. Aztán jöhet a fenyegetés médiával, tüntetéssel stb. Bármi ötlet, hogyan csináljuk?
(fikázó, okoskodó, úgy se jön be, én meg mondtam, hogy ez lesz kommentek kíméljenek, már meg van a magunk baja)
-
phanzetomox
őstag
Ha kimenekítette, akkor az ott marad a fa tövében elásva (vagy unokatesó dubai számláján) a következő 10-20 évben amíg nem szabadulnak. Csak akkor van értelme elővenniük, ha esetleg fedezne akkora részt a tartozásból, hogy csökkenti az éveket, de ennek kis esélyét látom.
Szerintem jobban járunk ha nem számítottak rá, hogy lecsap a NAV és jelenleg a pénz egy része még a helyén van. -
phanzetomox
őstag
Az valószínűleg azért 2022 mert azóta folyik a nyomozás az ügyben, amit írtak is egy cikkben.
-
phanzetomox
őstag
Vicces belegondolni, hogy eladtam mondjuk bruttó 3m forint értékben általam gyártott termékeket. (csak az egyszerűsítés végett) Az ár kb. 65%-át valamilyen adó képezi közvetetten vagy közvetlenül. A gyártási költségek, alapanyagok, bérek levonása után marad kb. 15% profit. Ebből a profitból venni akartam egy új számítógépet, amit most benyúlt a NAV.
Szóval nagyon leegyszerűsítve, de így történt, hogy bruttó 3m eladásból szinte a teljes összeg az államnál landolt.
-
phanzetomox
őstag
-
phanzetomox
őstag
-
phanzetomox
őstag
Ugyanerre gondoltam én is, és ez gyakorlatilag lopás.
Én is 27-én utaltam fogalmam sem volt, hogy közben már ez történik. Nem az lenne az első és legfontosabb, hogy az ügyfeleket értesítsék, hogy a bűncselekményt elkövető cég ne okozhasson több kárt?
Mintha egy meghackelt ATM miatt letartoztatnának valakit, de az ATM-et azért kinthagynák, hogy a tudatlan ügyfelek kártyáit még továbbra is lehúzza és az a pénz meg megy az államkasszába. Tehát nem a csalást szüntették meg, hanem ők is részt vettek benne.
-
phanzetomox
őstag
Én is ezt fogom tenni, lévén, hogy amíg nincs teljesítve a szerződés addig a pénz jogilag az enyém és az államnak semmi köze hozzá.
-
phanzetomox
őstag
Nekem kétszer sem sikerült az utalás 26-án valamilyen időtúllépés miatt (nem szokott ilyen lenni, korábban sosem kaptam ilyen üzenetet utalás közben) Másnap újra próbáltam 27-én akkor elsőre sikerült. Nyílván ekkor még nem tudtam hogy gáz van, de lehet már az első két utalásom is azért nem sikerült mert volt valami számlazárás épp.. viszont akkor kérdés, hogy 27-én miért tudtam elutalni
-
phanzetomox
őstag
Én pont azért vásároltam tőlük mert megbízhatóak voltak. Kb. 4-5 rendelésem volt az elmúlt 5 évben, gariztatás is rendben ment, emailekre 1 napon belül választ kaptam mindig.
Ehhez képest emag-os rendeléseknél ki van írva, hogy 3 nap múlva nálam lesz és 1,5 hónapot vártam rá, vagy alzásokkal sokszor volt gond hogy bontott terméket kaptam új helyett, vagy egyszer ramnál más típust kaptam, mint ami a termékleírásban szerepelt...Szóval jah sosem lehet tudni ki a megbízható cég. Azt viszont tényleg megbántam hogy utaltam legközelebb csak kártyás. -
phanzetomox
őstag
-
phanzetomox
őstag
Sziasztok, én is 27-én utaltam több alkatrész árát, nem kevés pénz. Egyelőre reménykedem, de nem tudom, hogy ilyen esetben a NAV felé nekünk ezt kell jelezni, hogy amúgy ügyfelek pénze még ott van? Főleg, hogy nekem ez céges vétel volt, amivel el is kell tudnom számolni számlával stb.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Vicces képek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i5 13400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4060Ti 8GB Sharkoon RGB Slider FSP 650W
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG Z790 i9 13900KF 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XT 20GB be quiet DARK BASE 701 850W
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3060Ti 8GB be quiet! Pure Base 500 Chieftec 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Apple AirPods Max Midnight ! Új Bontatlan / 2028.03.16-ig Garancia!
- 264 - Lenovo ThinkBook 16 (G7 ARP) - AMD Ryzen 5 7535HS, no GPU
- GAMING PC! Intel i5-14600KF / 9070 XT / 32GB DDR5 / B760 WIFI / 1TB NVMe / 850w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Én legalábbis még nem találkoztam olyan oldallal amire igazak az előbbi állítások pedig sok pc-s oldalról rendelek, de egyből feltűnt a hasonlóság. De simán lehet csak beképzelem, vagy ugyanaz volt a weblaposuk és a marketinges, és a logisztikát is hasonlóan oldják meg. De azért kutakodok majd kicsit.
És már nincs türelmem kifejteni nekik hogy az a termékünk nem hogy drága de valójában évek óta veszteséggel áruljuk csakhogy becsaljuk a vevőket a boltba.
Arra nem volt idő, meg energia, de arra már igen, hogy hetekig vegzálja a károsultakat a fórumon, hogy milyen hülyék, hogy nem tudták, hogy a sok éve megbizhatóan működő bolt valójában nem megbízható.)