Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronin s8
senior tag
válasz Asgard12 #30898 üzenetére
Üdv!
""Ha "lassan" vizezem a pogácsát, az megszívja magát, a mikrorészecskék nagyjából a helyükön maradnak, és maga a pogácsa áll ellen a nyomásnak a szűrő kialakításnak nem sok köze van hozzá (gondolom ezt találta a hivatkozott hozzászólást író). Ezzel ellenben nagygépen ha egyből fölvágom a nyomást a mikrorészecskék megindulnak le, és a nyomás felépítéséig a szűrő áll ellen. És itt a minőségi különbség - hagyományos szűrőnél olyan durvára kellene darálni hogy emiatt ne fulladjon be, ami jelentősen rontaná a minőséget." ""
Gondolom, itt inkább a lukméretre és a lukszámra gondoltál, esetleg az elhelyezkedésükre...? A szűrő alakja szerintem hatással lehet a kioldódásra. A hengeralakú szűrőkben az áramlás miatt talán minden részecske egyenletesebben vesz részt a kioldódásban, mint a T alakúaknál. A széleken mintha akadályba ütköznének, de mindenképp hosszabb utat tesznek meg, mire bejutnak a fősodorba. Ez látszólag értelmetlen, és jelentéktelen különbség, de pl. a folyók élővilága csak emiatt a jelenség miatt alakulhatott ki. Lehet, hogy tévedek...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
hifis50
csendes tag
Ezt a vízáteresztős dolgot még akkor írtam, amikor újdonság volt a Reneka, és ment az agyalás, miben tér el a többi szűrőtől. Az ízbéli szubjektív különbségeket nem említeném, ezt mindenki itélje meg maga. De van egy egyértelmű (objektív) fizikai eltérés a többi szűrőhöz képest: az, hogy szinte akadálytalanul átengedi a vizet.
Ezt kimérni rém egyszerű. Ha 2 szűrőt hasonlítunk ebből a szempontból, az egyikbe eresszük úgy a vizet, hogy éppen annyi follyon el belőle, amennyi belemegy, vagyis a vízszint kb a pereménél éppen legyen egyensúlyban. Ha ehhez képest a másik szűrő ugyanennél a vízsugárnál kiürül, akkor jobban ereszt, ha túlcsordul, nagyobb az ellenállása. A Renekánál nem tudtam úgy megnyitni a csapot, hogy egyensúlyba keveredjen a vízszint, olyan, mintha nem lenne alja. Vagyis nagyon eltér ebből a szempontból a többitől.
Hogy ez előny vagy hátrány, vagy tökmindegy, az más kérdés. -
HÁZIGAZDA
üdv itt! természetesen én csak arról tudtam nyilatkozni, amit én tapasztaltam. a gép egy dalla corte mini és korábban egy quick mill silvano, sima rezgőszivattyúval, a próbált szűrők pedig ims/vst/gagyi, renekám sosem volt, sem ipari környezet stb. simán elhiszem, hogy ott más különbségek vannak.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest