Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
válasz
becsa96
üzenetére
Ne add fel ilyen gyorsan. Az előre darált téglából jó sohasem lesz, de lehet ihatót kifogni ha szerencséd van. Kell egy daráló (én végül megrendeltem a Hariot, de alig többért van motoros is - kúpos, nem késes) és már egy mezei Omnia is használható lesz. Ez a kávéd nem brikkához való, van ilyen (többnyire ez van), tedd kétharmadig a kosarat, hátha úgy lesz robbanás és hab.
-
gubabela
senior tag
válasz
becsa96
üzenetére
Az szerintem a segafredo hibája lesz. Nézz hozzá tchibo siciliát, esetleg kapuczinernél tudsz mokkához darálva is rendelni. Még megpróbálhatod, hogy meleg vizet teszel bele.
-
soldier2
őstag
válasz
becsa96
üzenetére
Arra figyelj, hogy semmilyen tömörítést nem szabad használni. Ne rázd meg a szűrőt, ne kocogtasd, és ne legyen a tetején dombocska, mielőtt rácsavarnád a felsőrészt. Az a tuti, ha egy kés fokával lehúzod a fölösleget a lefolyóba. Ha így sem jó, akkor ez a kávé nem a brikkához való, próbálj kevesebbet tenni bele az előírtnál, hátha úgy jobb lesz.
Az, hogy mennyire húzod meg a súlyszelep csavarját, csak a következő szétszerelés nehézségét befolyásolja, a nyomást az egész szelep súlya adja, nem a menet szorossága. -
gubabela
senior tag
válasz
becsa96
üzenetére
A tetején a crema fokozót? Azt nem kell megtépni, de nem attól függ, hogy hogyan jön le a kávé. Milyen kávéval próbálkozol? Ha bolti daráltat raksz bele, akkor keress mokkához (kotyogóshoz) őröltet, mert nem szereti a túl finom őrlést, befullad tőle.. Rakd tele a szűrőkosarat, de ne tömörítsd. Minden főzés után szedd szét és alaposan öblítsd el, utána töröld szárazra különösen a gumi tömítést és annak a helyét. A tetején a szelepet is szedd le és takarítsd ki, mert egy idő után megszorulhat és nehéz lesz kipucolni.
-
gubabela
senior tag
-
soldier2
őstag
válasz
becsa96
üzenetére
Forgókésest semmiképp. 10-15 k körül már vannak kúpos orlőművel darálók (Delonghi kg 79, 89 és hasonlók) nekem olyan volt, sajna eladtam, így hasonló cipőben járok így nyaralás előtt. Lehet veszek egy Mini Millt.
A téglához képest egy jó friss kávéval jelentős különbség várható. -
And06
aktív tag
válasz
becsa96
üzenetére
ez dicséretes, de olvasd el a fenti irást, illetve ha kicsit visszaolvasol többször ki lett tárgyalva mostanság.
összefoglalom: 60e alatt(50, de az lottónyeremény már) nincs karos kávégép + őrlő! (annélkül nem ér semmit). 30ból kijön egy brikka és egy őrlő.
a 15 bar marketing fogás, espressohoz 9-10 bar kell géptől függően.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HP EliteBook 735 G6 13,3" Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 128GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- LG UltraGear 32GS60QC-B VA Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / FreeSync
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest