- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Surda-
őstag
válasz
Alvarez81 #45802 üzenetére
Nekem soknak tűnik ez a hőmérséklet különbség.
Javítsatok ki,ha tévedek, de minden egyes kávénál ki kell tapasztalni,hogy milyen hőmérsékleten jó a lefolyása. Ilyenkor mogyoróbarna a crema, ez a neki megfelelő hőmérséklet.
Piddel 1-2 fok eltéréssel lehet próbálkozni,de általában már itt érzékelem,hogy megégettem vagy kevés volt neki ez a hő.
Olyan szerintem nincs,hogy 94-en és 86-on is jó.
Ha a crema nagyon világos, vajszínű,akkor hőhiányos a kv. (automatáknál a legtipikusabb hiba)
Ha nagyon sötét,bereped,akkor megégett.
Amivel lehet játszani az a darálás finomsága és a tamperelés erőssége.
Így más ízek jöhetnek ki.
Sőt, ha valami bántót érzel benne,akkor pl tudatosan lehet arra játszani,hogy gyors legyen a lefolyás és ilyenkor előfordulhat,hogy nem oldódik ki belőle az az íz,ami számodra nem jött be.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás