Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

  • Surda-

    őstag

    válasz Alvarez81 #45802 üzenetére

    Nekem soknak tűnik ez a hőmérséklet különbség.
    Javítsatok ki,ha tévedek, de minden egyes kávénál ki kell tapasztalni,hogy milyen hőmérsékleten jó a lefolyása. Ilyenkor mogyoróbarna a crema, ez a neki megfelelő hőmérséklet.
    Piddel 1-2 fok eltéréssel lehet próbálkozni,de általában már itt érzékelem,hogy megégettem vagy kevés volt neki ez a hő.
    Olyan szerintem nincs,hogy 94-en és 86-on is jó.
    Ha a crema nagyon világos, vajszínű,akkor hőhiányos a kv. (automatáknál a legtipikusabb hiba)
    Ha nagyon sötét,bereped,akkor megégett.
    Amivel lehet játszani az a darálás finomsága és a tamperelés erőssége.
    Így más ízek jöhetnek ki.
    Sőt, ha valami bántót érzel benne,akkor pl tudatosan lehet arra játszani,hogy gyors legyen a lefolyás és ilyenkor előfordulhat,hogy nem oldódik ki belőle az az íz,ami számodra nem jött be.

Új hozzászólás Aktív témák