- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Rap, Hip-hop 90'
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgery
őstag
válasz
mézespálinka #113230 üzenetére
Én is biancára szavazok, de nem vagyok elfogulatlan..
Viszont bárhol olvasok a nyomásprofilokról, egyszerűen már maga a kávé előkészítése se tud 100%-ban azonosan megtörténni, arról nem is beszélve, hogy minden megnyitott zacskó kávé esetén újra kell állítani a már kiszámolt megfelelő nyomásprofilt, mivel ott még nagyobb a változó (még ha ugyan az is pörkölte..) - végül pedig egy kávé felbontás után is folyamatosan változik napról napra, ami szintén nem kedvez az előre beállított nyomásprofiloknak.
Míg biancán folyamatosan kézzel utána tudsz állítani a változóknak csapolás közben. Arról nem is beszélve, hogy így lelkileg sokkal közelebb tudsz kerülni a kávédhoz
Én a nyomásprofilozást olyan erősen szabályzott gyártású kávéknál tudom elképzelni, mint az Illy, ott viszonylag kevés a változó.
De erre igazán szerintem James Hoffman tudna válaszolniAmi viszont biztos, hogy nagyon is jót tesz a kávénak a profilozás, az előáztatás különösen - mióta biancát használok már szinte csak jó kávéházi minőséget tudok produkálni, GC-on ez ünnapnapokon sikerült.
-
pbalint
csendes tag
válasz
A Biancán konkrétan átfolyást lehet szabályozni, hogyha a tömegáramot (flow) nézi az ember, az szerintem mindenképp jobb, mint a nyomásprofil.
Szerintem az előre beállított nyomásprofilok valamilyen szinten zsákutcák, persze megfelelő pogácsa előkészítés esetén lehet, hogy teljesen jól működnek. Sose volt (csak) nyomásprofilozós gépem, szerintem nem is lesz -
ribarszki
őstag
válasz
Pont ez a téma pöroög más oldalon is, de gondolom pont azért kérdezed. Itt nem lesz olyan aki mindkettőt használta volna. Bianca tulaj sok van, vbm dse azt hiszem Bazsee-nak volt.
A Biancát szeretjük, akinek van, de rohamosan nő az ára. Nincsenek már messze az ECM gépek sem annyira árban.
A vbm-ben ami nem tetszik a szubjektív kinézeten kívül, hogy menet közben nem tudsz belenyúlni a nyomásállításba. Perszr ha egyszer jól beállítod és nincs változó, akkor kényelmes. A legjobb az lenne, ha menet közben egy karral tudnád állítani a pumpa nyomását.
Viszont a kicsi víztartály, a kicsi csepptálca és rondasága miatt újra a Biancánál maradnék. De nyilván elfogult vagyok, és nem próbáltam a másik masinát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Béta iOS-t használók topikja
- Synology NAS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett (FMC) 3 akkuval, ND és NDP szűrőkkel - megkímélt állapot
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC - GARANCIÁLIS drón szett +koffer
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- Studiologic SL88 Studio MIDI billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged