Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
simi.esp.28
csendes tag
Van a kazánon egy 4-es menet, nincs oda semmi csatlakoztatva oda ragasztottam be a szondát. Kb benyúlik 10milire a kazánba, ezt találtam kb megfelelőnek.
Nem sok közöm van amúgy ezekhez az automatákhoz, Dávidnak csak jófejségből vállaltam el hogy összerakom a gépét, amit szétrobbantva alkatrészeire egy ládában hozott el, meg érdekelt hogyan néz ki egy ilyen gép belülről.
Fragola több ilyen gépet látott, ő nem mondta el hol lenne a tuti hely a szondázásra?
-
soldier2
őstag
Írj Paljocnak privátot, milyen volt nálam az Indián Choco (szvsz nem nagy dobás, de gombnyomásos kávénak elmegy).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
bajnokpityu
félisten
autómatákhoz hasonlítsd, úgy korrekt. espresszo sűrűség esetén a legjobb, de lehet vele ristretto sűrűséget is készíteni. képes akár 5 cseppet is lefőzni egy adagra, még azt is kiszenvedi magából.
meg úgy állítsd be az őrlemény mennyiségét, hogy kicsit púpozzon. úgy kerül bele 6-7g, tehát ha 18-20g környékét iszol, akkor eleve minimum dupla kellene belőle.
és nem a gőzcsapon engedi a nyomást normális esetben.
amúgy az enyémben pid nincs, viszont OVP, és a szivattyús fűtés igen. mármint az anyáéban, ő használta, amig át nem szokott a ranciliora. most meg éppen várja az új tulajt.
42154: nem üzemszerű az ennyire vizes kofé. legalább az elején normálisan sűrűnek kéne lennie.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
-
soldier2
őstag
A tisztaság nem előnye az biztos, én feladtam a tisztítását. Hetente egyszer kipuceválom, de többre nem vagyok hajlandó. Ami a pazarlás ellen bejött (kapaszkodj meg ) az a wdt. Vagy legalábbis hasonló. Az ajtó biztonsági pöcke le volt törve, a mikrokapcsoló meg leragasztva, így első perctől látvány kávéfőzés van, egy ideje darálás közben egy kiskanál nyelével igazgatom az őrleményt. Érezhető a különbség az italon is, és nem is dob el annyit (szinte semennyit). Amin még gondolkodtam, hogy szerelek egy szilikon lapot a lehúzóra ferdén (most csak simán mellette van), hogy kifelé terelje lehúzáskor a fölösleget így marad a gombnyomásra kávé élmény. Az, hogy a kavé utáni 3.-4. öblítővíz tiszta az engem is zavar, de nincs ötletem. A Paljoc féle indian chocoval nekem többé kevésbé rendes pogikat csinál.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Én egy kedved fórumtárstól kaptam ingyen, fele még megvan, ha nincs kéznél postázhatom. Javított rajta, de nem annyit mint reméltem (kicsit vastag, de nagyon nem hiszem, hogy zavarná a kart. A ferdítés ha beválik, írok majd. Egyelőre a kiskanál nyele bevált, bár gondolom nem otthon használnád, a pult mögött meg hülyén néz ki ha piszkálni kell (bár lehet, hogy megéri).
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Épp írni akartam róla. Ár csak az automatában volt még, szerintem az egyik legjobban hasonlított az otthoni gépen húzott kávé ízére. Az más kérdés, hogy így nem ízlett annyira a társaságnak (kivéve talán engem, egész korrekt csokis kávé volt ami eddig készült belőle), nekik túl keserű. Ma nekifutok megint
Fragola: kösz a rézcsöves infót.
[ Szerkesztve ]
-
mdav88
aktív tag
Én nem ragaszkodok az új cuccokhoz, műszaki beállítottságú vagyok. Hobbin belül simán adok-veszek használt cuccokat.
Nem a saját lovam dicsérem, szeretem, használom és pont. Itt viszont a márka puszta említésével is sikerült a kedélyeket felkorbácsolni.
Fél szóval sem említettem hogy jobb, vagy sem, csak azt hogy jó, elégedetten használom, kiváló kezdőgép.
Kinek mi a hitvallása, hogyan ért hozzá, mennyire látott már ilyen szétszedve, melyiket mennyi ideig használtam, erre nincs rálátásom. -
Ábi
tag
Értelek, de szegedi érintetsége miatt (gép,kávé,"teszt") nem biztos, hogy minden ördögtől való.
Egyre többen vannak az ilyen érintett fórumosok, ami valahol jó a hazai kávézás szempontjából. Hosszú távon viszont nem lehet minden szegedit elhallgattatni.
Szűrje meg minden felnőtt fórumos az infot és kész. -
soldier2
őstag
Az a szomorú, hogy az egész onnan indult, hogy mi lehet az oka annak a korai crema kifehéredésnek ami miatt alulkivonatoltnak tűnik a kávé, nagyon gyorsan. Erre született 1-2 érdemleges válsz, majd egy másik érdeklődő kérdése után átment "szegedezésbe" a dolog. Mindenki túlreagálja a dolgot, így újból visszaolvasva egyik (kezdeti) hozzászólás sem volt bántó, vagy propaganda, de mégis lépésről lépésre eszkalálódott a folyamat, totál értelmetlenül. Ilyenkor eszembe jut a klasszikus, miszerint "nem értem miért nem tudnak a zsidók és a palesztinok leülni, és jó keresztények módjára megbeszélni a dolgokat". Ebben a témában már egyszer majdnem konszenzus is volt, mégis annyit ért mint az ukrajnai tűzszünet. Hova menjen tanácsért az, aki Lelit gépet vett, de nem az AVX-től rendel kávét. Ott nem fog a Paljoc (vagy épp Kalmár) kávéval tanácsot kapni, itt meg a Lelit gép miatt???
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
-
Surda-
őstag
Akkor ennek biztosan örülne,hátha még vizet is lehet bele rakni,lehet pacsálni..
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
adp
őstag
-
vTamas35
csendes tag
Nem szeretném megcáfolni, mert nincs tapasztalatom GC-vel, de nekem a hőingadozás egy duplánál 0,3-0,4 fok az E61-el. Hozzá kell tenni, hogy én is csak azért ezt választottam (HX E61), mert sok tejes ital készül itthon (meg mert a DB+PID horror áras). Tény, hogy 20 perc mire felfűt és elpacsálok 2-3dl vizet hűtőcsapolásra (amivel felmelegítem a csészét), de szűkítővel, fejhőmérővel elég stabilan teljesít a "kicsike"...
O1G
-
Ábi
tag
Tényleg bűvészkedni kell fél fokos pontossághoz, de 15-20 percet eddig mindegyik gépemnél várni kellett (kivéve Caravel) a hőstabilitásig. A nyomás 1 bar alá csökkentése nagyon sokat segített a hűtőcsapolás mennyiségén, de nem is vagyunk tejesek.
Szerencsére sem én, sem a család nem égette meg magát, pedig nincs eldugva. Srácoknak minden veszélyforrás meg lett mutatva és erre figyelnek is.Caravelről lemondtál?
K10 otthon van már? -
Ábi
tag
Hőstabilitás szerintem nem annak a mércéje, hogy 2 óra múlva mit fog mutatni a fej (nálam akkor sem megy 95 fölé 0,7baron), hanem hogy csapolás alatt beesik-e, vagy tartható 0-1 fok között egy duplánál. Ezt pedig hozza a Brico 20 perc után. A 325 ml Ascaso UnoPrf.- nak is kellett 20 perc, csak erre akartam kilyukadni.
Ezen nem fogunk összeveszni.DC-nek mennyi idő kell?
-
fragola.6035
aktív tag
Itt a kecskeméti ócskán azért sokszor felbukkan egy-egy Kenwood Chef, nekünk van már 3 szett, 2-6 ezer forintért szoktam venni, örök élet darabok.
Kenyérsütő 1-2 e. Ft. volt Panasonic 2 ezerért, mostanában vettem Kenwoodot egy ezresért.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
Ábi
tag
A First Austria 5259 Mixerem is ilyen Kenwood chef 330 klón lehet, de fél év kenyér dagasztás után már picit lötyög a tengelye, pedig egyébként igen masszív gép érzetét adja.
A pizza tészta lágyabb, mint az én rozsos, korpás keverékem, ezért jobban igénybe veszi a tengelyt. -
Ábi
tag
Igazából évek soran a dugattyú kialakítása változott, az első VAM- nak van nagy kultusza.
generációkNekem az 1.2-es van.
Legjobb kávés döntésem volt, ha jól emlékszem 220 € volt ebayen.[ Szerkesztve ]
-
tariattila
veterán
1.x verzióval nem lehet mellényúlni...
nekem egyszer volt egy olyan példányom aminek a dugattyúja aluminiumból volt... azóta se láttam olyat... na azt kerülném is mert iszonyat oxidálódott, csúnya volt... viszont az is remek kávét készített...
debsa: lol
nekem úgy tűnik téged az egészből nem is a kávé érdekel hanem a tech...
amúgy maxi respect! én arra is lusta voltam hottop(rongy)os pályafutásom alatt, hogy hőmérjek vagy valami bármilyen rendszert vigyek bele... amolyan olaszos baristás hanyagsággal babot bele, start.. reccs figyel, de méginkább a szín... ennyi
büszke nem vagyok rá de azért a Te metódusod tekinthető a másik végletnek[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
Nekem is a piros tetszik. Sajna csak új 3.x verziókat láttam eddig pirosban. De akkor lehet az lesz, hogy veszek egy ütött kopott 1.x-t, majd pirosra porfestetem.
Aztán lehet, az egészből nem lesz semmi.
Most jelenleg az új (szintén piros ) QM 0650-t hőmérőzöm és próbálok következtetéseket levonni. Majd meglátom.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest