Hirdetés
- DPD tapasztalatok
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Asszociációs játék. :)
- A fintech árnyoldalai - a fordított bankrablás
- Milyen Ebook Reader-t vettem 2024-ben?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Szólánc.
- Klímaváltozás, természetszennyezés
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ribarszki
őstag
válasz Flashback #109685 üzenetére
Igen, a felgőzölt tejben kiválik a tejcukor, s meglepően édes és krémes végeredményt kapunk egy korrektül felgőzölt tejjel. Nálunk amikor vendégeknek flatwhitot készítek, még bele sem kóstolnak, de már kérik a cukrot. Mondom csak kóstold meg, nem fog kelleni. Jah, hogy raktam már bele? Kérdezik meglepődve a kóstolás után.. Ennyire édes tud lenni a tej.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
Teljesen ismeretlenül rápróbáltam az Alza kávéjára. A pörkölési dátum nincs rajta, viszont a lejárat 2022.07.18. Valószínűleg bő 2 hetes pörkölésről van szó, ami tényleg meglepett. Számítottam 2-3 hónapos kávéra, de a 2 hét nagyon pozitív csalódás. Ezt egyébként a crema mennyisége, cukormegtartása is alátámasztja.
Egész korrekt leírás van a hátoldalon, s még a mennyiséget is jól írják: 18gramm kávéból 40gramm eszpresszó készüljön a duplához.
Pörkölésben tipikus középsötét, 100% Dél-Amerikai arabica. Ízben a Classic vonalat hozza, elég jól érezhető mogyorós beütéssel. Egy kis tejszínnel mogyorós tejcsoki.
Egy nagyon korrekt, jó értelemben vett átlagos szintet hoz, lattehoz pedig egyenesen kiváló. Ár/értékben én nem találtam jobbat a piacon. 2kg-tól már 3.700Ft/kg.
Engem egyelőre megvettek.[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz RetepNyaraB #109731 üzenetére
Kizárólag arra írtam, hogy a pörkölés valószínűleg friss, mert elég sok volt a crema. Minél frisebb a kávé annál több a crema elv miatt.
Nem azt írtam, hogy szeretem a cremát (mert kicsit sem), hanem a pörkölés dátumára utaltam.
Az eszpresszóba pedig mindig teszek a negyed mokkáskanálnyi cukrot és egy kis poharas kávétjszínt is. Hogy ez valakinek szúrja a szemét, az egyéni ízlésvilág, érzés. Úgy ahogyan az is, hogy teszek-e cukrot és tejszínt a kávéba vagy sem.
Most tényleg abba megyünk bele, hogy ki hogya szereti a kávét?
Mellesleg nagy valószínűséggel nálam kevesebb cukrot, csokoládét, édességet, nasit nem sokan fogyasztanak a fórumban.. de ez egy másik történet.[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
-
ribarszki
őstag
válasz Viiktor1989 #110131 üzenetére
Ez nagyban függ attól is, hogy milyen kávéval etetnéd?
-
ribarszki
őstag
válasz Viiktor1989 #110177 üzenetére
A bolti kávét felejtsd el, döglött. Ár érzékenység esetén próbáld ki az AlzaCafet, nálam tejben jól muzsikál.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz lszlfrng #110319 üzenetére
Ezért kár volt pénzt adni...
Ha árérzékeny vagy, akkor az Alza Cafe telitalált. Kedden is rendeltem 3kg-ot, ma jött meg. 2021.08. 17-es pörkölés. 16napos pörkölés! Még nem kaptam 3hétnél régebbi pörkölést tőlük! Csehországi üzem, 100%arabica, 3k/kg. Latteba tökéletes.[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz JózsefK #111039 üzenetére
Pedig az EspressoTonic (E.T) számomra a nyár slágere volt. Mizudashival a legkirálybab. Én is félve kóstoltam meg, de abszolút kedvenc lett!
Filterpöris CM Yirga kávé ment mizudashinak. Olyan barackos, dinnyés icetea aromát adott a toniknak, hogy leesett az állam. De igazán csak nyáron csúszik az E.T. -
ribarszki
őstag
Mekkora méretű mézesüvegbe fér bele 20gramm középsötét kávé? Esetleg ha valaki egy linket is dobna hozzá, hogy honnan érdemes, azt nagyon megköszönném
-
ribarszki
őstag
sz.zs., vicces1, lszlfrng
Köszönöm a mézesüvegre a válaszokat
-
ribarszki
őstag
válasz Daneeka #111622 üzenetére
Nyilván kényelmes az automata, de végeredményben fényévekre van egy eszpresszótól. Ilyen kávékkal felesleges etetni.
Amúgy a Saeco vonalat engedd el. A Philips hazavágta a régi Saeco minőséget. Inkább Delonghi gépet nézz.
Az AlzaCafe tökéletes az automatába. Friss pörkölés, kicsit sötétebb, automata szereti. A világosabb spec kávékkal nem is igazán tudna mit kezdeni az alacsonyabb vízhőfok kiatt. -
ribarszki
őstag
válasz #85578752 #111625 üzenetére
Mi nem igaz? 2 régi, még igazi Saeco gépem van itthon, és volt 3db Philips Saeco. Egy rakás szar az összes Philipses tákolmány. Szégyen az egész a túlcsorgó csepptálcával (szétrohadt a konyhapult hásó merevítője ) műanyag alaktrészekkel, kérészéletű darálóval (ami az újakban már utólag nem állítható szűkebbre egy kis belenyúlással). A kispórolt sbs szeleppel, stb... egy kaptafára készül az összes, csak az italok számában, plusz beállításban térnek el.
Az espresso minősége köszönő viszonyban nincs egy 15éves Saeco Incanto SBS géppel...[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz Gravity1234 #111831 üzenetére
210k-ért ha találsz, nekem is szólj Már 280k körül van?
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz Gravity1234 #111834 üzenetére
Szerintem erre még rájön a magyar adókülönbözet, plusz a vám. De majd a többiek megmondják a tutit. Úgy rémlik, hogy a fórumon múltkor valaki rendelt volna, de cakk-pakk 280k körül állt meg.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz Gravity1234 #111868 üzenetére
Nekem volt Spec. Én a Spec helyett az Eureka Single Dose gépre mennék rá..
-
ribarszki
őstag
válasz Gravity1234 #111871 üzenetére
Mert a Specben bent ragad 2-3gramm pangó. A Single Doseban elvileg sokkal kevesebb. Mert 65mm-es a késpár. Amúgy én szerettem a Specet, de az állítógyűrő kritikán aluli. (Bár ahogy nézem az SD-n sem jobb) Annyira pici, nehéz pontosan visszatalálni a beállított értékre. Egy-egy tájékoztató rovátka van. Ezt kimondottan nem szerettem benne.
-
ribarszki
őstag
válasz Gravity1234 #111873 üzenetére
Az első őrléskor kb. ennyi marad bent. Ennek egy része cserélődik, egy része bentmaradt pangó. Itt is elég sok feltorlódik a villánál.
-
ribarszki
őstag
válasz Toobee #111967 üzenetére
Bianca tulajként amivel egyet tudok érteni. Maga a burkolat tényleg arcpirítóan vékony. Csapoláskor rendesen berezonál az egész gép. Bitumenlapot kellene belülre ragasztani. Nálam egy összecsavart konyharuha van betéve a csempe és a gép hátlapja közé. Így csendben van, de ez tényleg nem ok.
A belsejében én nem látom, hogy akkora igénytelenség lenne.Viszont a Bianca 1/2 éve még 650k-ért ment, Profitec 700 pedig ha jól tudom profilozóval nincs 1millió alatt. Igaz már záródik az olló, mert 749k a Bianca, de árban azért nem egy szint a kettő.
Szóval igen, nyilván valahol kispórolták az összeget. Viszont én soha nem adtam volna 1milliót egy kávégépért. Ha a tejes ital miatt fontos a DB, valamint a Pid, E61es fejegység akkor az árérzékeny vásárlóknál a Bianca lesz az első ami szembejön. Utána pedig szakadék 1millió környékéig..
Nem teljes fair így az összehasonlítás. De ezt talán a like/dislike-ok száma is mutatja..
-
ribarszki
őstag
válasz Mano66 #112814 üzenetére
Igen, talán pont én voltam. 2 hete jött, 10.08as pöri. Viszont a 250grammos tasakokban nagyon jó áron volt a 3kg. Így amit most bontottam fel tasak, teljesen rendben van. Valószínűleg sokat pörköktek, mert eddig mindig 2 hetes pöriket kaptam. De 6hét sem a világ vége.
Amúgy pedig csatlakozom klasszik vonalon, flatnek, ár értŕk arányban kiváló. Csak 2hónapja még 3k volt 1kg, most már 4k... de még így is ok. -
ribarszki
őstag
válasz rastacsz #113091 üzenetére
Nálunk mind a ketten kávézunk, s a feleségem teljesen rákattant a FlatWhite-ra, így számomra is meglepő, de teljesen elnéző. Most mondtam, hogy a FAG helyett lesz egy NZ, s csak bólintott, hogy rám bízza.
Illetve ügyes, mert simán készít magának kávét. Szimplát és duplát is. Kimér, darál, rögetlenít, egyenget, tamperel, méri a kifolyó mennyiséget, tejet gőzöl. Én is meglepődtemTényleg, egy szép Majortól nem akar valaki megválni? Vagy NZ-től?
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz bigmasterg #113167 üzenetére
Pontosan megfogalmaztad a lényeget. Őrlemény minőségben biztosan nem jobb. De a pangó meglehetősen zavaró. Már így is sokat elértem, hogy 1gramm környékére szorítsam, de egy NZ-t sokkal kényelmesebb lehet használni.
Igen. a FAG-ot is lehetne "tölcséresíteni", de az elektronika útban van. Ennyire moddolni most nincs kedvem. Már így is kiszedtem a villát, terelőmezt tettem a kilépő cső kis barlangja elé. Ezért szeretnék egy NZ-t behúzni, a FAG-ot garival pedig ár alatt eladni.
Azért kicsit mindig megremegek, mert az Alza kávéból 20-as Superfine kosárral olyan csokibombát húztam.. Nagyon jó a RedSpeed késpár, masszív a felépítés, de a kilépő csövet művészet volt így félretervezni. -
ribarszki
őstag
válasz WarLock07222 #113175 üzenetére
Nagyon kedves vagy! Akkor mint NZ tulajhoz, lenne egy kérdésem. A reggeli, délelőtti flathez leginkább Alza kávét iszunk. De a délutáni eszpresszóhoz Specialtiy kávékat, most éppen 4 félét várok Balázstól (Roastopus).
Ami Fagnál zavaró, hogy a délutáni közepesen világos spec kávéba a daráláskor kerül a délelőtti klasszikból is.
Az NZ mennyire zeró a retention? Az a gyakorlatban is működik, hogy a délutáni darálásba nem kerül a délelőttiből kávé? Mi a tapasztalat? -
ribarszki
őstag
válasz WarLock07222 #113181 üzenetére
Köszönöm, ez nagyon jó hír! Már csak bbuffy-t kellene rávenni, hogy váljon meg külön a fehér NZ-től
-
ribarszki
őstag
válasz mézespálinka #113230 üzenetére
Pont ez a téma pöroög más oldalon is, de gondolom pont azért kérdezed. Itt nem lesz olyan aki mindkettőt használta volna. Bianca tulaj sok van, vbm dse azt hiszem Bazsee-nak volt.
A Biancát szeretjük, akinek van, de rohamosan nő az ára. Nincsenek már messze az ECM gépek sem annyira árban.
A vbm-ben ami nem tetszik a szubjektív kinézeten kívül, hogy menet közben nem tudsz belenyúlni a nyomásállításba. Perszr ha egyszer jól beállítod és nincs változó, akkor kényelmes. A legjobb az lenne, ha menet közben egy karral tudnád állítani a pumpa nyomását.
Viszont a kicsi víztartály, a kicsi csepptálca és rondasága miatt újra a Biancánál maradnék. De nyilván elfogult vagyok, és nem próbáltam a másik masinát. -
ribarszki
őstag
Kedves Kávésok!
A Tchibo hőfokszabályzós, hattyúnyakas vízforralóját használja valaki, vagy ismeri? Kacérkodok a filterkávék világával is, s árban ez a vízforraló kedvezőnek tűnik. (A Timemore fish is tetszik, de pont a duplája..)
Esetleg vélemény róla?
Illetve ha csak én innék filter kávét, akkor az 1es méretű filtertartó kellene igaz.
Köszönöm -
ribarszki
őstag
Mindenkinek nagyon köszönöm a Tchibo hattyúnyakas vízforralóra adott válaszát, beszámolóját. Megrendeltem, jövő hét végén kipróbálom a filterezést is
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest