Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #85578752

    törölt tag

    válasz inf3rno #5643 üzenetére

    Nyomásfokozósoknál, mint az automaták és a Dedica, valóban két optimum van, egyik az amit írsz, amikor eltűnik az apró szemcsékből adódó keserűség. A másik az amikor sikerül megközelíteni a presszó finomságot és már a kávé szabályozza a lefolyást. Nem mindig jön össze automatával, mert nem tudnak elég finomra őrölni és akkor jön a középre állítás az őrlőnél és jó lesz. Persze nem jönnek azok az ízek, amik egy friss presszónál, de tejjel elmegy.
    Alzás kávét nem próbáltam még, de ahogy olvasom elég sötét pörkölés.
    Mostanában saját pörkölést használok, közepes, világos pörkölések sikerülnek, de szinte mindig csak tejjel issza mindenki, automatában is azt használok.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés