Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz pető bá' #3570 üzenetére

    na, jönnék egy kis update-tel :)
    (DeLonghi EC 153, aliról naked filter+kar, Graef CM81, jelenleg leginkább Velencei gondolás kávé)

    a hőmérséklettel van a legnagyobb bajom jelenleg.. korábban írtam, hogy akár 10-20 perccel a főzés előtt be szoktam kapcsolni a gépet, viszont idő közben rá kellett jönnöm, hogy ez problémát is okoz.
    3-4 kávé lefőzése után már kb egy órája ment folyamatosan a gép (elbeszélgettünk), és nem nagyon találtam olyan fázist, amikor ne gőzt nyomott volna ki.. :( és minél tovább melegszik, annál fokozottabb ez a hatás, és egyre égettebb a végeredmény is..

    Aztán elkezdtem vizsgálni a jelenséget: az első (!) zöld lámpa után egyből bekapcsolva gőzt nyom. Kb 2p15s várakozás kell a zöld jelzés után, hogy csak víz jöjjön, de innen már nagyon kevés kell, hogy visszakapcsoljon és fűtsön..

    nyilván nem várok nagy csodát, azért próbáltam kimérni, hogy hol lehet viszonylag stabil paraméterekkel próbálkozni, mert nagyon nagy szórás volt ízben. Viszont ez a 2.15 eddig jónak tűnik - ízre legalábbis..

    A másik kérdés:
    korábban linkeltetek egy videót egy ilyen gépről, ahol kb 45s volt amíg lejött a kívánt mennyiség. persze attól függ, honnan számolunk - ha az első csepp pohárba érkezésétől, akkor kb 25-30 sec.. érdemes így számolni? :) aztán nemsokára jövök egy videóval is, nagyon csendes a topik :P

    A harmadik kérdés:
    érdemes a vízzel foglalkozni? nem tudok/akarok víztisztítót meg kancsót, milyen opcióim vannak?

    "... and I hope you have a great day!"

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés