Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Damage

senior tag

válasz mikoljan #58 üzenetére

Kicsit cinikusnak érzem a hozzászólásod! :((
    Amennyiben ennyire nagy szükség van a fegyveres erőkre (ilyen formában), akkor miért változtatnak rajta? Gondolom azért, mert a többség akarata teljesül. Én nem azt mondtam, hogy nem kell semmilyen formában Honvédség. A hivatásos katonaságot nagyon is jó ötletnek tartom. Így az olyan emberek, akiknek ez az egész bejön, nyugodtan elmehetnek katonáknak. És aki nem akar bevonulni, az nem megy be. Azon vagy ennyire kiakadva, hogy nem akarom ott hagyni a munkám, az otthonom, a családom, haverjaimat stb csak azért, hogy 6 hónapig hajnalban keljek, ételnek nevezett akármit egyek, kilőjek egy tár töltényt és egy tár vaktöltényt, eldobjak 2 gumigránátot és közbe ~6000 Ft-ot keressek? Szerintem minden normális ember inkább a rendezett, nyugodt családi életet választaná. Én nagyon jól elvagyok a katonaság nélkül. És amikor eljön a hivatásos katonaság ideje, elhiszed, hogy lesz megoldás az árvízre, földrengésre stb. És abban is biztos vagyok, hogy erősebb egy hivatásos és profi emberekből felépülő hadegység, mint egy csupa zöldfülűből álló sereg, akiknek a nagy részük az érettségiig sem jutott el és talán még a bal lábukat sem tudják megkülönböztetni a jobbtól. A legtöbb országban hivatásos katonák vannak. Azért választották ezt a hivatást, mert elhivatottságot éreznek iránta. Lehet úgy valakiből jó katona, hogy nem akar katona sem lenni? Szerintem nem. Akármit is mondassz, semmi értelme a sorkatonai szolgálatnak, főleg ebben a formában. Menj el, légy hivatásos, engem meg békén lehet hagyni, ennyi...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés