Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- suste: Openwrt Barrier Breaker 14.07 saját verzió Tp-link routerekre
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cruz
aktív tag
Én inkább azt tudom elképzelni, hogy szerény hazénk külpolitikai súlyát mérlegelve (NATO és EU) olyan haderőt kell fenntartania, ami kötelezettségeinknek megfelel és akkor a külső agresszió elhárítható elkerülhető (az Alkotmányban szereplő elrettentés önmagában megvalósul; olyan álapotban tartjuk a haderőnket, hogy az önmagában elrettenste a külső támadást, illetve annak sikertelenségét valószínűtsítse).
Más kérdés, amikor megbénül valami miatt a védelmi szövteség és akár belső, akár külső támadás éri az országot. Én erre gondoltam, hogy ilyenkor igenis menni kell, mert egyrészt állampolgári kötelezettség, másrészt a hazafias értékek ezt diktálják.
6. hónap kiképzés alatt nagyon minimális dolgokat lehet csak megtanulni szerintem. Rangfokozatok, laktanya belső rendje, minimális erőnlét, minimális fegyverismeret. Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy ha bármilyen helyi konfliktusról készült felvételeket nézel a fejlődő országokból, akkor látható (bár szörnyű dolog), hogy 12 éves gyerekek lőnek AK-val, pisztollyal, puskával. Egy ilyen jellegű fegyver kezelését kb 1 óra alatt lehet megtanulni, és ha szükség van rá, akkor kb 10 perc alatt elsajátítíani (itt nem az elsütő billentyű v. az irányzék érzékenységállítására gondoltam, hanem lő/tölt/ürít/elakadt lőszert kivesz/újra tűzkész állapotba helyez/kibiztosít/egyes/sorozatlövés). Jól lőni viszont csak rendszeres gyakorlással és sok-sok ellőtt lőszer felhasználásval lehet.
Persze, nyújt olyan tudást is ami fogósabb (pl aknafajták ismerete), de gondolj bele, ha én mondjuk 92-ben sorkatona és letöltöttem a szolgálati időt, az akkor megszerzett tárgyi tudás jó része a fejlődés következtében nem sokat ér. Az kkor és most is rendszerben lévő dolgok avultsági foka meg elég nagy lehet.
A szükség nagy úr... Ha előjön az a helyzet, hogy vmit nem ''meg kell tanulni'', hanem ''megtanulod'' van, akkor nem biztos, hogy sokat számít hat hónapnyi bohóckodás.
Ezért van szerintem jelentőségfe a hivatásos seregnek. Legyenek képzettek, profik, tartsanak lépést a technikai fejlődéssel, képesek legyenek megvédeni az országot. Ha ugyanis a civil lakosságnak is fegyvert kell fogia akkor már nagy baj van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Törölte az idei asztali csúcsprocesszorát az Intel
- Nem lesz erotikus ChatGPT
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED TV topic
- Mobil flották
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Villanyszerelés
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390 2in1 360 fokban kinyitható 13,3" FHD IPS touch, 8650u, 16GB RAM, jó akku.
- DELL Latitude 5420 Core i5-1135G7
- Eladó LG 43UN71003LB 43 4K UHD Smart TV
- Kicsibe van ennél jobb ár-ér arány? Phanteks - Enthoo Evolv ITX - PH-ES215P BK INGYEN Szállítva!
- A kis CUKISÁG! IWIN A1 ITX 600W PSU Ingyen MPL-el Érdekelhet?
- AMD GAMER PC! Ryzen 5800X / RX 6900 XT / 32GB 3600MHz/ 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- Asus ROG Strix G16 Notebook! i9-14900HX / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- 0PERCES BOSE QuietComfort Ultra Headphones, zajszűrős, Bluetooth fejhallgató!
- Új és újszerű 17-18 Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Core I5 10400F, ASRock H510M-HDV/M.2 SE + 2x8 GB DDR4 RAM
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest