Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    Egy kis közvélemény kutatást szeretnék tartani, hogy jobban megismerjem ezt a világot. Az ünnepek alatt beszélgettünk keresztapámmal, aki néhány éve Németországban kamionozik egy kisebb családi cégnél (német cég, német család, nem bevándorolt külföldiek által vitt vállalkozás), tartályos élelmiszeres autón.

    Mondjuk véleményem szerint elég kiszolgáltatott helyzetben van, mert az albérlet a főnöke tulajdona és tőle bérlik. Továbbá mivel a kezdetektől van magyar irányító a cégnél, így nem nagyon tanult meg németül.

    Szóval beszélgettünk és mondta, hogy nem egyszer 20-21-22 órát dolgozik a napból. Mondom azt hogyan. Úgy, hogy van napi 6-8 lerakó, 3 rekeszes a tartály, van hogy mindháromban más van, azokkal egyesével mérlegelni, hol ezt, hol azt kimosni stb... Elmegy ezekel az idő és sokszor kártya nélkül nyomja. Ami megütötte a fülem, hogy azt mondta, eleinte az irányító még megkérte/megkérdezte, hogy csinálja meg az adott napi feladatot a kártyát kiszedve. Ő megtette és mára már nincs ilyenkor kérdés, hanem simán úgy szervezik a napját, hogy adott esetben kártya kivétele nélkül esély nincs teljesíteni a napi feladatokat a 15 órában.

    Kérdezem én tőletek, hogy ez mennyire általános "elvárás"? Jól gondolom, hogy azért van nála ez, mert szépen elvállalta így? Ilyenkor, ha leszögezed az elején, hogy ilyennel felejtsenek el, akkor az a történet, hogy kereshetsz másik céget, vagy elfogadják, hogy nem te vagy az a madár, akivel ezt el lehet játszani és elfogadják, hogy nálad ez nem jött össze? Mi a jellemző?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés