Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cucka

addikt

válasz trisztan94 #2234 üzenetére

Nagyon sok minden el van csúszva firefoxban sajnos, a fő layout elemek nem ugyanakkorák, betűméret, pozicionálások.
    Ez nincs így. Két dolog van:
    - Minden böngészőnek van egy default stíluslapja, amelyek eltérhetnek egymástól. Lehet találni a neten mindenféle reset css-eket, ami lenullázza ezeket az alapértelmezett értékeket.
    - A különféle böngészők eltérően renderelik a szövegeket, tehát itt egész egyszerűen nem lehet pixelpontos megjelenésre számítani. Ha a weboldalad kinézete bárhogy is függ attól, hogy hogyan rendereli a szövegeket a böngésző, akkor rosszul építetted fel a layout-ot.

15.000-ért nem fogok mindent támogatni.
    Szerintem örülhet, hogy ennyi pénzért valaki elvállalta a munkát. Egy tapasztalt fejlesztő, aki ebből él, 15 ezerért a szövegszerkesztőt sem fogja elindítani neki.

Hát sajnos ezt nincs módomban tesztelni. Nem lehet valahogy azt is felrakni a 9 mellé? Esetleg még a hatot?
    Hozzávetőleges eredményekért használd az Explorer kompatibilitási módját.
    A legjobb megoldás pedig, ha virtuális gépen tartasz egy másik Windowst, régi Explorerrel. A Win nem tud egy időben több különböző verziójú Explorert futtatni.

Egyébként sanszos, hogy valamit rosszul csinálsz, ha ilyen böngésző inkompatibilitásokkal küzdesz. A weboldalak 99%-ához nincs szükség semmilyen böngészőspecifikus dologra. Ha okosan írod meg a CSS-t, akkor még az IE6-IE7 specifikus dolgoknak sem kell külön böngészőfüggő stíluslap, Javascriptnél meg behúzod a jQuery-t (vagy mást), ami lényegében elsimítja az összes eltérést a böngészők között.

• martonx

veterán

"Mondtam is a megrendelőnek, hogy js-heavy oldalt csinálok, így aki nem használ js-t az vessen magára, 15.000-ért nem fogok mindent támogatni." - amennyire én látom, ez egy 4 lapból álló szimpla bemutatkozós portál.
    Minek ide js-heavy, meg PHP? Ez 4 darab statikus html, plusz 1 js file, meg 1 css file.
    De ha mondjuk ajax-ozunk, akkor legyen másik 4 statikus html, amiket be tudsz húzni a főoldalba. 15K-ért minek ezt túlbonyolítani?

• Sk8erPeter

nagyúr

Na és azóta sikerült a módosított fv.-nyel?

"Meg ha már külön css-t töltök be firefoxra akkor a gradienteket is átírom abban a stylesheet-ben csak -moz*-ra, ne lassítsa feleslegesen a böngészőt a többi. Ugyanez a -webkit*-es stílusnál, onnan meg a -moz* dolgokat szedtem ki.."
    Mi? Nem értem. Most olyan CSS3-as dolgokra gondolsz, amik nem működnek jól -moz, ill. -webkit-előtagok nélkül? Melyek ezek?
    Az meg nem érv, hogy "ne lassítsa a böngészőt", nem pont a stylesheet fog lassítani... rengeteg stíluselemet tölt be egy CMS is, aztán mégsem lassul be a böngésző tőle.
    Eleve ott kezdődik, hogy miért böngészőspecifikusan adod meg a stílusokat? :F NAGYON kerülendő, de ha így is van, akkor úgy szokás, hogy egymás alá írod a fallback-eket, hogy minden böngészőnél jól jelenjen meg.
    Sokszor érdemes ezekre valami generátort használni, hogy ne neked kelljen baszkodni ezek megírásával. Csak egy példa a számtalanból:
    http://www.css3maker.com/css3-transition.html
    Csak bekattintod a megfelelő opciót, aztán odarakja neked a mindenféle potenciálisan szükséges előtagot. MINDET másold be a stílusfájlodba, és ne korlátozd webkites vagy más motorra. Működjön lehetőleg a legtöbb böngésző alatt. Attól még, hogy az IE-t kevésbé támogatod, nem jó hozzáállás egyre jobban szűkíteni a támogatott böngészők körét.
    Szóval ne csinálj külön FF-stílusfájlt, meg külön Webkiteset, semmi értelme, az ilyen előtagos dolgok is legyenek egy helyen, így egyből látszik a cross-browser kompatibilitás is, meg könnyű módosítani.

"Mondtam is a megrendelőnek, hogy js-heavy oldalt csinálok, így aki nem használ js-t az vessen magára"
    Azért ez nem ilyen egyszerű.
    Sokszor érzem azt, hogy manapság az emberek átesnek a ló túlsó oldalára, túlzottan elkényelmesednek. Nem értek egyet azzal a hozzáállással, hogy elég a csak JS-alapú felület. Például a SEO-val mi lesz? Nagyon nem mindegy, a Google keresőrobotja mit lát.
    Chrome-hoz itt van egy nagyon jó extension a JS ki-bekapcsolgatására oldalspecifikusan (nem globálisan!):
    https://github.com/maximelebreton/quick-javascript-switcher
    De a lényegre visszatérve az teljesen degenerált dolog, hogy komplett stílusfájlokat JS-sel töltesz be.
    Eleve a CSS-fájloknak a headben elöl kell lenniük, mindenféle script előtt (az sztem kábé tök mindegy a renderelés szempontjából, hogy meta-tagek előtt vagy után van).

IE-tesztelős móka:
    http://my-debugbar.com/wiki/IETester/HomePage

"IE alatt csak, nem?"
    NEM, Chrome: http://i.imgur.com/oMh3ZM9.png. Ja de most jövök rá, hogy nem is elcsúszva van, hanem az a baj, hogy egy miniatűr pici fos csík. :DDD

Gondolom emiatt a méretmegadás (em) miatt:
    #kapcsolatokTerk {
    width: 100%;
    height: 11em;
    }

"Szerintem inkább a console.log-ot kiveszem, így nincs para vele, amúgy is csak debug szerepe volt."
    Persze, ezt mindenképp érdemes, csak ha neadjisten IE8 alatt kell tesztelni, akkor rohadt idegesítő, hogy ott pattog a console hiánya miatt, ezért jó ez a workaround. De ez tényleg a legkevésbé fontos.
    Inkább a fentieket oldd meg. :D

Új hozzászólás Aktív témák