Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
tototos
üzenetére
Nem gondoltam, hogy ennyire bele kell menni, de szerintem elképesztően távol vannak a valóságtól azok, amiket itt sokan a vállalkozásról gondolnak.
Az, hogy te villanyszerelő vállalkozó legyél, az már akkor is pénzbe kerül, amikor még nem is csináltál semmit.
Ha már vállalkozó lettél, megvannak a cuccaid és várod az első megrendelést, akkor amikor még semmit sem csinálsz, csak elmész a helyszínre, ott nem csinálsz semmit, megfordulsz és hazamész, akkor már olyan bekerülési összegről beszélünk, hogy pusztán erre szitkozódik a lakossági megrendelő, pedig még csak annak az áránál tartunk, hogy létezel és elmész-visszajössz.Ez a szerszámaim vannak, meg majd azt mondom 4 órát melózom és az ennyi, az egy munkavállalói mentalitás.
A szerszámod használódik, az odajutás is pénz, mellé még adózni kell. A munkát keresni is kell, hirdetni magad, az is pénz. A munkát fel kell mérni, és nem telefonon megbíznak és kimész és tied, hanem masszív járkálással jár, ami szintén pénzbe kerül.
Sajnos mennem kell és most nincs időm befejezni a gondolatmenetet, de oldalakon lehetne sorolni, hogy ez mennyire nem így működik.
Az álmodott dolgok abból vannak, hogy kimész a helyszínre, ami egy szerkezetkész társasház és egész nap csak szerelsz, és nem a "rezsire" megy el az időd és a számlán az egyes tételek mellett, hogy mondjuk konnektor beszerelése van a darabnél egy ilyen 200+ szám. -
Qtya123
őstag
válasz
tototos
üzenetére
Plusz ugye haza is kell érni a helyszínekről. Ha a 4 óra munka után még a város másik végéből indulsz haza, az nemfinom.
Továbbá ha épp szétborítottál valamit (mondjuk a fentebb említett bojler vízkövezés), akkor nem úgy van, hogy hoppá, lejárt a 4 óra másodállásom, összepakolok és megyek. Akkor azt be kell fejezned. Nem hagyhatod ott a mammert a félik kirángatott villanykapcsolóval, mivel élettérben dolgozol, nem egy építkezésen/komplett felújításon, ahol nincs bent a lakó.Ezeket az ezermesteri másodállás köröket én is végigfuttattam a fejemben, de úgy sem vállaltam be, hogy hétköznap szabad napjaim vannak. Inkább elmegyek havi 4 alkalommal kamionozni, az ad plusz ~100e Ft-ot és kész. Ráadásul azt meg szeretem is (kivéve, ha 4 órát várok a rámpán rakodásra).
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
tototos
üzenetére
Ebben is van valami, amit mondasz. De csak mondtam egy számot, szerintem többet is el lehet kérni. Vagy kevesebb órában.
Le lehet hajolni a fillérért, ha lesz havi 1-200 plusz de a főállásomhoz képest dupla órabéren heti pár délutánért vagy egy-egy szombatért cserébe, és közben beletanulok az nem rossz.
Amire még gondolok, hogy aki nincs otthon mert dolgozik, az szintén ilyenkor ér rá, örül is, hogy nem kell szabit kivenni.
Nyilván ez egy teljes felújításra, új építésre nem érvényes.
Új hozzászólás Aktív témák
- XPEnology
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Esik a hóóó!!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Éjszakai műszak
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- iking - Apple iPhone 14 Pro Graphite ProMotion 120 Hz, 48 MP kamera, Dynamic Island 128 GB
- Samsung Galaxy Note 20 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB E-SIM Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4262, 95% Ak
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest