Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Xero #30176 üzenetére

Pontosan mit nem értesz az idézettekben? Élhetsz nagyon boldogan úgy is, hogy napi 8-10 órát gályázol kőművesként, a feleséged mosogat az óvodában és bérelt garzonban laktok, ha amúgy jól érzed magad és szerető család vesz körül. De az életminőséged mégis sokkal jobb, ha a szerető család mellett az általam leírt anyagiak és a rengeteg minőségi szabadidő lehetősége is adott. Vagy az, hogy a 30-as éveidben akár vissza is vonulhass az életszínvonalad veszélyeztetése nélkül - miközben az alkalmazottként dolgozó kortársaidra még 30 év munka vár. Ezek igencsak komoly hatással vannak az életminőségre.

"Viszont ezeket az embereket barmikor gond nelkul felcserelnem, mert pontosan tudom hogy azonos mindsettel es skillsettel rendelkeznek, pusztan x es y utat valasztottak a celjaik elerese erdekeben."

A felcserélésben messze nem lennék ilyen biztos, rengeteg példát tudok arra mondani, hogy hasonló szakmai hátterű embereknek mennyire eltér az alkalmasságuk különböző területeken. A cégvezetés messze nem csak az adott szakterület ismeretéről szól. :N

JoinR

A szerencse tipikus visszatérő szöveg a hasonló beszélgetésekben, amikor azt "kell" megmagyarázni, hogy nekem miért nem jött össze, ami másnak igen. Hiszen nyilvánvaló, hogy nem jobban csinált valamit nálam, hanem csak szerencséje volt. Magyarul nem kell szembenéznem az elkövetett hibáimmal, nem kell semmilyen tanulságot leszűrnöm a történtekből, hiszen nem én vagyok a hibás, hanem a szerencse, ami sajnos elrobogott mellettem. :))

• Madwe

nagyúr

válasz Xero #30176 üzenetére

Én eleve azt vitatom, hogy a minőségi életnek lennének nagy anyagi feltételei. A minőségi élet számomra a nyugodt légkör, a szerető család, jó baráti kör, az egészséges életmód, táplálkozás (ami ma már kb csak a saját megtermelt élelmiszerrel megoldható, nem a boltokban kapható élelmiszarral…) mozgásnál kezdődik. Ezeknek sokkal kisebb az anyagi vonzata. Tovább megyek, ezeket megteremteni pl cégvezetőként kb lehetetlen, azaz akkor akár rá is kontrázok, az igazán minőségi életet kizárja a vezetői lét.

Új hozzászólás Aktív témák