- sziku69: Szólánc.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- gerner1
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
G@bi90MR
aktív tag
válasz
AMD Power #6331 üzenetére
Lehetséges, kinek mi jön be.
Mikor nem hivatalosan apum és bátyám révén tanultam vezetni, benzinest nyúztunk. A jogsit 1.4-es TDCi Fusionon raktam le, de valamiért az a kocsi nem nyerte el a tetszésemet. Ment, ha kellett, de picit fura volt nekem. Utána felüdülés volt a benzines, és picit nehezebb is a kezelése, de hamar ráhangolódtam. Apum szolgálati kocsija 1.9-es TDI Caddy, na azt nagyon faszán lehet érezni méretei ellenére és egészen jól húz még közepes fordulaton is. Ha első autót kéne vennem, konkrétan nem kötném ki, hogy most benzinest vagy dízelest vennék, az ár döntene és a tartósság elsősorban.
-
G@bi90MR
aktív tag
válasz
varga911 #6253 üzenetére
Köszönöm szépen!
2 sáv ment egymás mellett, majdnem dugó volt, de a forgalom nagyon lassan araszolt. Mondták, hogy a következő lámpánál balra menjek. Külsőben voltam, be kellett mennem a belsőbe, de előttem egy bicajos tekert. Buszöböl jött, reménykedtem, hogy bemegy, de nem tette. Előtte már kísértem, nem kerültem ki, gondoltam bemegy a buszöbölbe. Idáig akivel találkoztam a bicajt betette a megállóba. Hátul villogtak már, éreztem a sok anyázást, kiraktam az indexet és sávon belül kikerültem. Oktató mindig azt modnta, hogy a bicajostól kellő távolságot (autónyi) tartsak, emrt a sávtartása bizonytalan, itt pedig csak egy fél autónyi volt. Szóval azt kellett volna elvileg tennem, ha szakad, ha esik, végig a bicajos mögött addig krúzolni, míg nem lesz alkalmam bemenni belsőbe előzni, vagy a belső üres nem lesz és lesz annyi hely, hogy a sávot jelző vonalat átlépve de sávba visszamenve tudjak tartani egy autónyi távolságot előzés közben. -
G@bi90MR
aktív tag
Sziasztok!
Hétfőn sikeres forgalmi vizsgát tettem. 4 hibapontom lett, biciklist kísérni kellett volna párhuzamos közlekedésre alkalmas úton, én meg megelőztem. Dugó volt, már így is dudáltak. XD Többi hirtelen sávváltás volt. Ha szépen komótosan csináltam volna, szerintem még ma is ott állnék a külső sávban.A lényeg, hogy megvan, első kresz órától számított két hónapon belül, iskolakezdés előtt. Várom a papírt, amivel mehetek okmányirodába jogsit csináltatni. Jó sokára küldik majd meg.
-
G@bi90MR
aktív tag
válasz
uborka3 #6151 üzenetére
Vagy csak próbára teszik a vezetőt. Oktató nálunk is rendszeresen megjátssza, na fiam, itt fordulj meg. Nem tesszük és néz elképedve, aztán nevet. Megkérdezi miért nem tettük, balra bekanyarodni tilos tábla miatt. Rábólint és megyünk tovább. Elinte az összes nehéz helyzetbe bevitt, be is vettük sorra őket, majd szépen elmagyarázta a hibákat. Saját hibáinól tanul az ember. Ha egyszer bekanyarodsz szembe sávba, többet biztosan nem teszed.
-
G@bi90MR
aktív tag
válasz
VR6-Fan #6130 üzenetére
Ily módon csináltuk mi is, kétszer keringtünk itthon, aztán mentünk a vizsgahelyre. Csak a kettő között van 90km táv, amit mindig le kell gyűrni. Felváltva 3-om ember vezet. Tetszik az országúti vezetés, igaz, kicsit andalító, de szeretem. Városhoz meg tényleg kicsi bátorság kell és megszokni a környezetet. Vasárnap lehet valamivel könnyebb lesz, eleve vasárnap és kamionstop is van. A kedvencem mikor végig ki van rakva a jó út 60-as meg 50-es táblával és annyival kell menni. Belenézel a tükörbe és nem látod a napot, csak egy böszme nagy hűtőmaszk kacsingat ki félig.
Ezt az érzést nem szeretem.
-
G@bi90MR
aktív tag
válasz
VR6-Fan #6128 üzenetére
Szokni kell az biztos. Minden a tapasztalaton múlik. Épp ezt beszéltük, ebben a városban begyakoroljuk azokat a vonalakat amik szóba jöhetnek vizsgán, nagyjából meg is tanuljuk mi hol van stb, de ha azt mondanák hogy a vizsga más városban lenne, egyből bukó... Friss jogsival az első pár hosszabb utat tuti tesómmal vagy apummal teszem meg. Bátyámnál ugyanez volt a helyzet, aztán belejött.
-
G@bi90MR
aktív tag
válasz
VR6-Fan #6124 üzenetére
Trágya.
Első alkalom nagyvárosban. XD Külvárosban elkolbászoltam meg országúton, de ahogy beértünk uhhh. Elsőnek baromi szokatlan volt a nagy forgalom, pont csúcsban értünk be. Az eltolt kereszteződéseket utálom és azt is, hogy bár az út egyenes de mégis kanyarodik. A táblák jó része egyelőre láthatatlan. Másik része meg be van dudvásodva.
Párszor belefékezett az oktató, egyszer padlózott is.
Párhuzamos sávok, 3db egymás mellett, két belső egyenesen lámpával külső jobbra de neked nincs lámpa csak egy elsőbbségadást jelző. Na azt szépen meg se láttam, szóval kizúgtam mint állat.
Másik helyen meg egyenesen a belső sávból lehet menni, de az útra külsőből érkezel. Oktató nem szól semmit, mondom egyenesen megyünk. Hát a faszt, mindig elnéztem, basztam besorolni, csak jobbra mehettem. XD Másodjára is elkúrtam, későn akartam besorolni, nem engedtek + záróvonal. Harmadjára még az út elején beraktam belsőbe. Másik padlós fékezés egyirányú utcába volt. Megálltunk, mondja induljak el, nem jön semmi fasza, jelzem a kanyarodást aztán visszavettem. Padló. Út szélén kocsik azokat előzzük ugye? Jaaaaaaa.
Van pár dolog amit szokni kell, a táblákat nagyon kell figyelgetni, a forgalmat is. Annyiból jó, hogy Szolnok tele van tanulóvezetővel és a buszosok nagyon rendesek, mindig beengedtek maguk elé. A másik kedvencem a járda. Szaros 4 sávos út és a bal oldalt lelépett már a csaj, meg tudtam volna állni, de a fene se nézett arra. Következőleg megint így volt, megálltam és azért baszott le, hogy nem állt az úton, ne csalogassam le a gyalogost. Utálok zebrán menni. Ja, meg van egy szakasz az úton, nem több, kb 10m, de 40-es tábla. Jól eldugva. Oktató mondta is, hogy arra baszottul figyeljünk, vizsgán bukó emberek 70%-a azon hasal el, nem lassít le. Végén összegzésnek annyit modnott, nem minősít senkit sem, úgy szar volt az egész ahogy, de lesz ez jobb is. Reméljük.
-
G@bi90MR
aktív tag
-
G@bi90MR
aktív tag
Szia!
Én meg pont az automata váltót nem értem.Nem vezettem még automata kocsit, egyszer kipróbálnám milyen. Manuális váltónál csak addig "teher" a váltó, míg meg nem szokja az ember, be nem ivódik az agyba, odapillantás nélkül és csak hang alapján megtanulod tologatni a váltót közben meg játszani a kuplunggal. Legelőször, mikor kimentünk a forgalomba másra nem is nagyon tudtam figyelni, csak hogy a kocsi dolgait kezeltem. Aztán ahogy telt az idő szoktam hozzá a dolgokhoz, városban már fel sem tűnnek a fokozatok 1-4-ig illetve rükverc, de országúton az 5-re még oda kell pillantani, azt kevésszer használtam. Mindkét típusnak megvan az előnye és hátránya, a lényeg az autó vezetésének élményében van. Kinek mi adja.
-
G@bi90MR
aktív tag
Megvolt az első EÜ óra, csak elmélet volt. Nem tetszik.
Ne legyen sohasem balesete senkinek sem, és segítenie se kelljen. Tudom, furán hangzik, de a hallottak alapján mindegy mit csinál az ember. Mindig hangsúlyozták, nem vagyunk orvosok, de azért tehetőelg a legjobbat nyújtsa az ember. Átvettük a sérüléseket, fajtáikat, tüneteteket, meg melyikkel mit kell csinálni. Elmondta, ha szakszerűtlenül végezzük és emiatt baja lesz, felelősségre vonnak minket, ha nem teszünk semmit, akkor azért.
Szóval egy balesetnél mit tegyen az első odaérkező?? Kérdeztük hogyan lehet megállapítani a gerincsérülést. Azt mondta, ki kell tapogatni a gerincet.
Jó, de az ülésben van, ha meg elmozdítom lehet abban bénul le. Menjen le és sikerüljön, aztán ne kelljen sose alkalmazni a tanultakat.
-
G@bi90MR
aktív tag
válasz
Jamby18 #5997 üzenetére
Csinos nőknél minden lukat be kell tömni, köztudottan OTT szökik el a levegő, ezért bonyolult.
Ma volt a 2. rutinom, 27-ei héten lesz valamikor a rutin vizsga. Voltunk forgalomban is kicsit, nagyon várom már az igazi forgalomban vezetést Szolnokon. A táblák, meg úgy az egész rendszert szokni kell még, a de a csajokat hamar ki lehet szúrni kocsiból.
Itthon kell időpontot kérni az okmányirodában, még ha nincs senki sem, nem hajlandóak időpont nélkül hozzád szólni. 3-4 hetet mondanak, mire megjön a jogsi.
Holnap reggel lesz az első egészségügyi szirszar. -
G@bi90MR
aktív tag
válasz
Csabee. #5818 üzenetére
Nem nem.
Körberagasztom rózsaszín habszivaccsal.
Tűkön ülök, szívesen mennék már rutinra. Pár hónapja néha néha tesómmal vagy apuval járok vezetgetni forgalomtól elzárt helyre, kólásüvegek ki aztán hagy szóljon.tibi666: Tudom, de valahogy mégis furcsa.
Mindig próbálok keresni valami viszonyítási alapot meg megpróbálom eltervezni az ívet, hogy forduljak, több kevesebb sikerrel.
Az autó egy Fiat Punto, szóval nem egy hatalmas autó.
Lehet vicces, de bátyám Cordobáját könnyebben beteszem háttal a kijelölt helyre, könnyebben is fordul és kisebb ívben is! Ezen lepődtem meg legjobban.
-
G@bi90MR
aktív tag
válasz
AMD Power #5816 üzenetére
Így van.
Városkánkhoz legközelebb 80km-re van értelmes város, ahol van minden. Hamar lehet falni a km-eket.
KRESZ felén járok, a cikk alapján az oktatónk lehetne mintaember is. Kívülről-belülről tudja a KRESZ könyvet, 80%-át szó szerint idézi.
Tolatással vannak gondjaim, nehezen akarom érezni a kocsit rükvercben.t1: Grat! Mi a véleményed az egész rencerről' egy év elteltével?
-
G@bi90MR
aktív tag
Sziasztok!
Ma voltam beíratkozni. Szerdán lesz az első kresz. Remélhetőleg minél hamarabb mazsola leszek.Jó drága a jogosítvány.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Garmin FENIX 8 51mm AMOLED Sapphire, karbonszürke DLC titanium, fekete/sötétszürke szilikon szíjjal
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest