Hirdetés
-
LOGOUT.hu
● ide várjuk a Prohardver! lapcsaláddal kapcsolatos fejlesztési javaslatokat
● a bugokat, hibákat ne itt, hanem a Bugok a PH! lapcsalád oldalain topikban jelezzétek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
Itt: [link] már felvetettem valamit, de válasz nem jött rá, talán elkerülte az illetékes(ek) figyelmét, igen kihalt az a topic. Meg lehetne oldani, vagy nagyon sok munkával járna?
The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
Az apróhirdetéseknél nem lehetne olyat, hogy látszódjanak a beérkezett-elküldött üzenetek linkje, ugyanúgy, mint a fórumban? Sokat ''privátozik'' az ember ''aprózás'' közben.
-
brd
nagyúr
Már megjavult, úgy tűnik.
-
brd
nagyúr
Még csak adblock sem kell hozzá, simán beírod a windows-os host file-ba a címet, pl. localhostra irányítva (127.0.0.1 keymedia.hu), azt' megszűnnek ezek a reklámok. De befejezem, mert tökönrúgnak. Az egyéb reklámmal nekem nincs bajom, még a popup is elmegy, azt meg tudom úgyis nézni, ha akarom, és érdekel, de ez idegesítő...
-
brd
nagyúr
válasz s7evcsenko #4430 üzenetére
'hát vegyél egy görgős egeret vazze', és telepítsd az Intellipointot.
Az oldal szerintem jórészt a hirdetésekből él, ha ez nem tetszik neked, el lehet menni másfelé.The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
válasz s7evcsenko #4435 üzenetére
Hogyne, miért kérdezed? (Legalábbis el még nem üldöztek egyszer sem. )
Egyébként, hogy a kérdésedre is válaszoljak, a normális böngészőkben van erre lehetőség, azt, hogy hol, itt nem írhatom le, mert picsánrúgnak.The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
válasz bit_vector #4540 üzenetére
Direkt támadásnál úgysem fog semmi sem 100%-os lenni, általános gyűjtögetőbotok meg nem csinálnak ilyet, mert erőforrásigényes.
-
brd
nagyúr
Nos, akkor kellemetlen a helyzet, ugyanis az Opera, gondolom minden mini böngészőjét egyedi azonosítóval látja el és az alapján történik később pl. a cookie-k managelése is, tehát pl. az lehet a megoldás, hogy letörlöd az Opera mini-t a telefonról és újra feltelepíted. Vagy talán az is megoldás lehet, hogy a hálózatbeállításait újra beállítatod vele.
-
brd
nagyúr
válasz Sk8erPeter #5178 üzenetére
Mozilla-hoz ez kell, Opera-hoz be kell másolni az általad korábban megadott UserJS könyvtárba, szexpóker meg nem tud ilyet (ha jóltom').
-
brd
nagyúr
válasz Sk8erPeter #5192 üzenetére
A scriptről én nem tudok nyilatkozni, sosem használtam. A szexpóker meg kényelmetlen és sz*r, akárki akármit mond. Főbb problémák: lassú, és a netkapcsolat minősége meg tudja akasztani a működését. Nem, az Firefox sem sokkal jobb, nem is sokkal gyorsabb (gyorsabb egyáltalán?) de ezt csak csendben mondom, mert sokan nagy fanjai, pedig sokkal nem kényelmesebb (a 7-es szexpókerhez viszonyítva). Igazából az Opera lenne a best, ha a Firefox-hoz készített .js-ek működnének vele maradéktalanul és natívan tudná az ActiveX-et kezelni (ez főleg a flash miatt hiányzik, mert az a m$ böngészőjével a leggyorsabb).
-
brd
nagyúr
válasz God Vazzeg #5204 üzenetére
Próbálj meg Operát használni, vagy ne a böngészőben írd meg a hosszabb hozzászólásokat.
Jav.: valami extension-nel a Firefox is tud olyat, hogy nem vész el a félig megírt hozzászólás.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz Sk8erPeter #5201 üzenetére
Az Explorer ma már kevés; az összes általam ismert böngésző emberközelibb, kényelmesebb (vagy azzá tehető, mert nekem pl. a Firefox is fapad alapból). Ezért én úgy érzem, joggal mondhatom rá, hogy ő a legrosszabb. Persze használható, ezt felesleges tagadni, csak kényelmetlen.
-
brd
nagyúr
válasz God Vazzeg #5207 üzenetére
Nem, az Explorer is újraolvassa az oldalt, ha back-re nyomsz.
-
brd
nagyúr
válasz maskimx #5282 üzenetére
Már volt róla szó, 100%-os megoldás nincs, de egy köcsög spamcímgyűjtő valószínűleg nem fog szopni javascript-tel, mert a PH! által felhasznált js kód futtatása, minden egyes címnél, jóval teljesítményigényesebb, mint (más oldalon) a html-ből kibányászni.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
Ez a téma mindig előkerül időnként.
Az e-mail cím, az adatlapon, csak egy javascript lefutása után kerül olvasható formába, a keresőbotok pedig ezeket nem futtatják le (egyelőre legalábbis), mert nagyon megterhelné a keresést végző gépet. Nézd meg az oldal forrását és/vagy kapcsold ki a javascriptet a böngészőben, máris kiderül a turpisság.The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
válasz poffsoft #5485 üzenetére
A tejhatalom maximum egy tejgyár esetében értelmes. A "telj" a "teljes" rövidítése, így a teljhatalom azt jelenti, hogy valaki(k)-valami(k), egy adott körben teljes hatalommal bír(nak). Ha esetleg humornak szántad, akkor nem értem.
-
brd
nagyúr
Abszolút kényelmi funkció, nem is sok helyen láttam ilyet, de azért csöndesen megkérdezem: lehetne olyat, hogy bizonyos felhasználók hozzászólását ne lássam (a rá adott válaszokat persze igen)? Akár olyan formában is megfelelne, hogy csak valami javascript futna az én gépemen, az oldallekérések közben, mondjuk egy cookie szerint, tehát a servert abszolút nem terhelné.
-
brd
nagyúr
válasz SimonYana #7777 üzenetére
Nekem talán már a regisztráció óta kint van a telefonszámom (az biztos, hogy több éve). Emlékeim szerint eddig egyetlen olyan hívást nem kaptam, aminek ne lett volna értelme.
Az e-mail címedet pedig ha nagyon akarja valaki, akkor 2 perc alatt regisztrál. Más, érzékenyebb adatot pedig nem kell odaírni.[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz duffbeer #7823 üzenetére
Vagy el is lehetne tárolni, hogy mikor olvasta utoljára a user az adott topicot (ill. az utolsó hozzászólását), és csak akkor küldeni újabb értesítőt, ha azóta született hozzászólás, a régebbiekről már nem, de még akkor is csak 1 db-ot!
Tehát pl.:
- 18:00-kor user megnéz egy topicot, bekapcsolja rá a hozzászólás-értesítőt,
- 18:10-kor érkezik egy hozzászólás, erről kap egy e-mail-t,
- 18:20-kor is jön hozzászólás, nem kap újabb e-mail-t,
- 18:30-kor is jön hozzászólás, erről sem kap,
- eltelik 1 nap, közben 20 hozzászólás, újabb levél nem kerül kiküldésre,
- user benéz a topic végére, ezt regisztrálja a rendszer (persze csak ha be van lépve), és ezt követően ha jön hozzászólás, akkor megint kap 1 levelet (de természetesen most is csak 1-t, amíg meg nem nézi megint a topic végét).
Esetleg ezt ki lehetne egészíteni azzal, hogy az e-mail-ben elküldött link az általa utoljára megnézett hozzászólás utánra mutasson (ha ez már úgyis el van tárolva az adatbázisban).Persze a fenti megoldás jár "némi" teljesítményigénnyel a server részéről, ill. az adatbázis is "némileg" nagyobb lenne, viszont lehetne opcionálissá tenni a funkciót, pontosabban alapból ki lehetne kapcsolva, vagyis csak az kapná így, és csak annál rögzülnének az utoljára nézett hozzászólások, aki ezt direkt kéri. Lehet, hogy összességében jobb lenne a helyzet, mint most, hogy sok felesleges e-mail-t kell kiküldeni minden egyes hozzászólás után. Na' meg persze a staff részéről is igényelne némi programozási munkát.
-
brd
nagyúr
Operából nem érdemes az új verziókkal próbálkozni, ha az ilyen hibák érzékenyen érintenek, mert szegény fejlesztőiknek többnyire megoldhatatlan egy új verziót úgy összedobni, hogy abban ne legyen valami régebben jól működő funkció elrontva. Egyébként én még soha nem találkoztam ezzel a problémával, igaz, ahol Operát használok rendszeresen, ott mindenhol szándékosan csak 10.63 van.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
Ez bármelyik sima eladásnál is megtörténhet, ugyanis a regisztrációhoz nem kell megadni leellenőrzött személyes adatot.
Ha megfelel neki a végeredmény, ez miért baj? Ha pedig nem, akkor valahol jogos, hogy esetleg nem alkalmaz... Ám nem kell olyat írni, ami az esetleges munkaadónál hátrány lehetne.
Ahogy már írták, ez egy nyilvános fórum, tessék ennek figyelembevételével viselkedni itt.
Ehh, már leírták; lehet, hogy egy kézzel gépelve nem érdemes ilyen témához hozzászólni, mert huss, elszalad.
[ Szerkesztve ]
-
-
brd
nagyúr
Írd be a a címsorba: opera:config#UserPrefs|EnableCookies Ha az érték itt nem 14, akkor valószínűleg ez a baj, írd át 14-re, és Save (esetleg még szükség lehet az oldalakhoz társított "sütik" (Cookies) törlésére is), ezt a CTRL+F12->Advanced->Cookies->Manage Cookies alatt tudod megtenni (keress rá az oldalak neveire, pl. prohardver.hu és töröld a találatokat).
A háttértörténet az, hogy az idióta fejlesztők megváltoztatták a nevezett beállításban a számok jelentését, és ha valaki ezt korábban elállította az alapbeállításról (még akkor is, ha utána visszaállította), akkor azt nem módosította az újabb telepítő az új értékek jelentésének megfelelően, és ettől az mást jelent utána az újabb Operákban.[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
Csatlakozom a topictárshoz. A világos ott rossz, ahol a kellemes háttér volt régen, lásd: jó gamepod, fos gamepod (nagy képek, modemesek/GPRS-esek ne álljanak neki).
A "fél Internethez"-hez pedig: van az a mondás, hogy egyél *art, az a sok légy nem tévedhet. Pont ideillik, de, tévednek. Nem szeretem az összes olyan oldalt, ami túl fényes, és nem csak én nem. Mellesleg a leginkább fontos, hogy jó(l használható) legyen, a küllem csak ezután következik, de ez a témakör messzire vezet, nem itt kell kitárgyalni.Hogy a felesleges köröket ne fussuk le, amit ilyenkor szoktunk, beírom előre:
1. A monitorom pont úgy van beállítva, ahogy nekem jó, nem fényes, nem rosszak a színei, ill. egyébként IPS, filmnézéshez feljebb kell tolni a gammát, játékhoz szintén (tehát nem túl világosra vannak a színek beállítva), de a képek jól mutatnak rajta, az összes szín kivehető, az égbolt kékje látszódik, látni a felhőket is.
2. A szemem a szemorvos szerint tökéletes (hivatásos jogosítványom van, vizsgálgatnak ötévente alaposan).
3. Igen, kellemetlen, amit mondok, de próbálj(atok) ne ezzel foglalkozni, hanem a tartalommal.
4. Igen, hülye vagyok (szerintetek legalábbis, természetesen ennél cizelláltabban fogalmaztok, ti velem ellentétben kultúremberek vagytok), és hisztizek, mert nem értem meg, miért jó a fehér, és hogy ez a ti oldalatok, úgy kúrjátok szét, ahogy akarjátok. Tudom, nem értek a dizájnhoz, így egységes az oldal, ilyenre jönnek a reklámozók (legalábbis a hiedelem szerint). Csak éppen egyszerűen szar a küllem. De én csak egy (darab is, nem csak határozatlan névelő) szaros fórumozó vagyok (ráadásul bunkó is), akinek a véleménye nem számít, igaz, hogy kb. azóta Internetezem, mint ti, és több olyan oldalt láttam széthullani/lecsúszni, ahol az oldal tulajdonosai azt gondolták, a régebbi fórumozók véleménye nem számít. De ez mind nem érdekes, tudom.
5. Tudom, nem értek rá, hogy szép legyen, épphogy beállítottátok (csak éppen minek? a régi küllem tetszetősebb), a fontos, hogy működjön.
6. Tudom, mindig változni kell, mert a régi (ugye?) mindenképpen szar lesz, előbb-utóbb, és akkor lemaradtok (? honnan, kitől? ). Persze lehetne esetleg esetleg egyedinek lenni, kiemelkedni a tömegből - ahogyan szerintem egyébként is teszitek részben - de az gondolom nem jó. Inkább a sok birkát kell követni.
7. Az oldal szempontjából nem az a jó, ha sokan nem szólnak abaromságokért, kellemetlen, nem átgondolt átalakításokért, az a jó, ha kevesen, de olyanok, akik számítanak (nem magamra gondolok, mielőtt...) . (De ezek a kevesek azok, akik többet fórumoznak, hozzá is tesznek az oldalhoz, segítenek a fórumokban és hasonlók.)
8. Nem, nem üzemeltetek ilyen portált, nem, nem tudom, milyen ilyet fejleszteni, nem, nem tudom, milyen elvárásaik vannak a reklámozóknak, nem, nem tudom, milyen bevételt termel (viszont mindegyikről van elképzelésem, a szakmám révén az összes vetületével találkoztam így-úgy) de ha ilyen marad, a következőket fogom tenni: amellett, hogy a saját böngészőmbe valahogyan visszahekkelem a régi nézetet (vagy ahhoz közelebbit), majd igyekszem az összes reklámot letiltani (és aki tőlem esetleg megkérdezi privátban, hogyan kell, szívesen elmondom neki is). Ez jó lesz nektek? Miért kell a régi jó, kellemes nézetet átszabni egy új, fosra? Kitől/mitől érkezett erre nyomás? A portálon a gamepod fórum külleme volt az egyetlen, amelyet számomra egyfolytában, hosszútávon nem volt kellemetlen bámulni.
9. Persze lehet letiltani/kizárni (bár a fentiekkel ezt talán még nem triggereltem, de majd most ), olvasni tudok úgy is, írni meg majd regelek más néven. Nem okoz gondot. (Sőt, az is lehet, hogy már régóta van több felhasználóm is, akikkel folyamatosan írok is, más (vagy nem) időben, más (vagy nem) stílusban, mindig más (vagy nem) IP-ről, másik (vagy nem) böngészőből, másik (vagy nem) gép(nek tűnő)ről, hogy ne legyenek alvónikkek, majd talán, ha léteznek, írok azokkal. Egyébként felesleges most utánanézni logokban/hozzászólásokban, ha csinálok is ilyet, azt ti nem fogjátok lenyomozni, értem a szakmám). Ez utóbbi pontot persze megértem, ha kitörlitek innen, ötleteket adhat egyeseknek.The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
Okés, előre is , hogy egyáltalán lehetőség van rá, némileg beleavatkozzunk, ill. annak is, aki majd foglalkozni fog vele, csak picit tartok tőle, hasonló lesz a végén, mint annak idején a prohardver.hu (és ha jól emlékszem, a mobilarenával is így volt) fórum megjelenésénél, hogy tekertek rajta ugyan a jó irányba, de a korábbi jó megoldáshoz képest még mindig láthatóan/kényelmetlenül rossz lesz a végeredmény. Mondom, értem én, hogy így illeszkedik a lapcsaládba, de egyre válaszolj kérlek, ha megteheted, nem rabolom vele az idődet, és nem üzleti titok: a gamepod fórumán ez miért olyan lényeges? Konkrétan kit/mit zavart az előző megjelenés? Komolyan volt olyan, aki mondjuk a főoldal gombot kereste, és nem találta meg, mert a lapcsalád többi tagjánál máshol volt? Vagy mi az ok, hogy olyan nagyon illeszkednie kell a többihez? Nagyon érdekelne a dolog, mert értelmesen indokolható (*) választ még eddig egyik, hasonló fehérítésen átalakuló oldalnál sem kaptam (a PH! lapcsaládon kívülről beszélek most). PH!-t eleve azért kezdtem olvasgatni eredetileg (egy másik oldal helyett, amit szándékosan nem fogok megnevezni), mert hozta ugyanazt a szakmai szintet, és a külleme sokkal jobb volt. Erre itt is ugyanabba az irányba mentek el, és már a fórumon is. Elkeserítő...
*: Hint: ilyesmik pl., hogy többen nézik az oldalt, több hirdető akar itt hirdetni, de az viszont pl. nem, hogy sok mancikax (x egy változó) benyögi, hogy áááá de szééééép, mert ő holnap lehet már nem lesz itt, sokan, akik eleve több hozzászólással, építő szándékkal rendelkeznek, viszont igen.
MasterMark: Mi a baj vele? Igaz, nem szalonképes (ezért bocsánat, az érzékenyebb lelkűektől), de szerintem tömör, kifejező szó, pont ideillik, és ne értsd félre, nem a használhatóságot, vagy a bele fektetett munkát jellemzi, hanem kifejezetten a megjelenést. A korábbi küllem ehhez képest egy jellegzetes, a szemnek kellemes színekkel összerakott megoldás volt, a tetején világosabb háttérrel, kiemelve kicsit a fontosabb részeket, majd lefelé sötétedő, ami kellemesebb a szemnek hosszútávon, jó volt olvasgatni (kivéve a 2 fehér oszlopot, de hát semmi sem lehet tökéletes). Az új design egy teljesen jellegtelen "valami"; ahol nincs érdemi információ, ott unalmas, zavaró fehér. Én látni is vélem rajta, hogy csak ideiglenes megoldás, semmiképpen nem a végleges elemeket tartalmazza, talán csak az elemek elhelyezése lehetett fix a létrehozásakor (mert így már pont olyan, mint a lapcsalád többi tagja), és majd még alakítanak rajta a visszajelzések alapján. Egyébként nekem ez az új (a lapcsalád többi tagjánál már régóta élő), baltával faragott, "mindenhol szigorú téglalapok határozzák meg az elválasztott részeket, ahol nem ott fehér"-jelleg sem tetszik, tényleg sokkal kellemesebb volt a régi, téglalapok éleit-sarkait képekkel tompító/eltüntető. Valamiért azt hiszik sokan, erre van igény. Biztos ezt tanítják a trendiképzőben.
-
brd
nagyúr
Opera mobile-lal, a normál' (nem a mobilra készült) fórumot vizsgálgatva, a gemius felmérés rendszeres megjelenése bug, vagy feature (ráadásul be is vagyok jelentkezve, és úgy)? Kezd már nagyon bosszantó lenni. Annyira, hogy még ki is töltöttem, hátha megnyugszik, de nem hatotta meg. Nem tudnak kukit kezelni, vagy tényleg le kell tiltanom őket mindenhol, ahol érem?
[ Szerkesztve ]
-
-
brd
nagyúr
Kaptam most egy üzenet a rendszertől, melyben szerepel ez:
"...reszponzívvá, azaz minden típusú képernyőn használhatóvá téve az oldalt..."
Kérlek, nyugtassatok meg, hogy ez nem azt jelenti, hogy rengeteg, ezt magáról állító oldalhoz hasonlóan (lásd pl. az irányjelző rövidebb nevével nevezett oldal), a jövőben mobilról olvasva bele kellene nyugodnom a PH! által megfelelőnek ítélt betűmérethez! Mert jelenleg a PH! az egyik üdítő kivétel, ahol nem a szükségesnél nagyobb (és csak tovább nagyítható) a betűméret a legtöbb böngészőben. Ráadásul ezen oldalak nagy részénél a funkcionalitás is csökkentett (pedig a böngésző támogatja a teljes oldalt is, ha a DPI-t, esetleg érzékelt felbontást meghekkeli az ember - már amelyikben lehet ilyet -, a teljes oldal jelenik meg).
-
brd
nagyúr
Sziasztok! A logout-on várható még valaha működő 'Nyomtatóbarát' verzió, vagy majd csak akkor, ha integrálódik a FFfehérháttérmindentúlnagylogikátlanlassabb designba?
-
brd
nagyúr
válasz Alteran-IT #19110 üzenetére
Ez kényelmi fícsőr, ilyen tuti nem lesz itt szerintem (mint ahogy a mai oldalak 90+ %-án), hasonló a fehér-fekete háttér problémához, oldd meg böngésző kiegészítővel (Firefox-hoz pl. Form History Control, vagy Textarea Cache)!
-
brd
nagyúr
válasz Alteran-IT #19116 üzenetére
Nem tudom, milyen elképzeléseid vannak a fejlesztőkről, de 2 dolog biztos: egyrészt egy ilyen szintű oldalcsoportnál 100%, hogy akad fejlesztő, aki tud pl. cookie-ba, vagy inkább a böngésző local storage-jába adatot tároltatni és onnan visszaolvastatni, másrészt ez a feladat nem különösebben nehéz. Valószínűleg fontosabb(nak ítélt) dolgokkal vannak elfoglalva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Marvel Rivals - Középpontban Moon Knight
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest