Új hozzászólás Aktív témák

• Hunmugli

aktív tag

Sziasztok!

Nemrég én is elkezdtem foglalkozni a nyelvvel, (első nyelvem.. freepascalt tanultam lazarusban egy hónapig, vagyis mondhatjuk, hogy kezdő vagyok..), és nagyon megtetszett.

Van egy magyar oktatóvideó-sorozat, illetve pár külföldi oldal, azokon nézegettem, hogyan is működik a Javascript. Alapvetően az a problémám, hogy nincs rendesen elmagyarázva, miben is érdemes programozni, ezért Notepad++ban kezdtem el. Tegnap írtam is egy programot, ami kiírta, mennyi 3*5 és 3+5 :K :D

De letöröltem. Ma megpróbálkoztam valami mással, de az a baj, hogy nem igazán működik. Kizárt, hogy a kóddal van a baj, mert a

var n=prompt('valamilyen szöveg')-re be kéne kérnie n-t, de a program indításánál egy fehér oldal fogad, és semmi...

Szóval nem tudom, mit csinálhatok rosszul. A <script> és hasonlók megvannak.. Html-be van mentve a fájl, talán ez a baj?

Esetleg lehagyhattam valami pontosvesszőt? Ez a másik kérdés, notepad++ tud szintaktikai hibákat ellenőrizni? Hol?

Vagy valami letiltódhatott a böngészőkben tegnap óta? (Többen is kipróbáltam.)

Mint láthatjátok, kezdő vagyok, de.. segítség kell :))

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés