Hirdetés
-
LOGOUT.hu
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
indigo
aktív tag
válasz Sk8erPeter #5200 üzenetére
Hibakód szerintem nincs, itt egy kép, ha F12-t nyomok és frissítem az oldalt, hogy újra betöltődjön.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Érdekes, mert úgy tűnik, a tartalom lekérése sikeresen meg is történik, ahogy látszott a korábban a konzolra kiírt tartalomból, tehát valamiért csak épp a modális ablak betöltése az adott tartalommal nem sikeres. Az általam definiált displayModal függvényt is átmásoltad?
Igazából itt a legértelmesebb a böngészőn belüli debuggolás lenne, úgy, hogy egy breakpointot raksz a sikeres AJAX-kérést jelző eseménykezelőbe, meg mondjuk a displayModal függvénybe, megnézve, hogy a tartalom az elvárt-e, mi a változók aktuális értéke, stb... Egyszerű megközelítésként, ha még nem debuggoltál (egyébként elég egyszerű), egészítsd ki mondjuk ezt is egy konzolra kiíratással:function displayModal(content) {
console.log('content: ', content);
$('<div>', {
html: content
}).modal();
}Most jobb ötletem nincs, ha a debuggolás még nem megy, mint hogy vizsgáljuk meg ilyen módon, hogy a tartalmak az elvártak-e, eljut-e idáig, stb. Ha a tartalom ezenbelül megfelelő, akkor nem nagyon értem, miért nem működik nálad, amikor a jsFiddle-példában jó, de derítsük ki egyelőre ezt, hogy idáig eljutunk-e.
(#5201):
Hát köszi, de azért bőven szoktam tévedni.Sk8erPeter
-
indigo
aktív tag
válasz Sk8erPeter #5203 üzenetére
A konzol szerint nincs hiba: kép.
Szívesen megpróbálkozok a debuggal.
---------------
Vááá, ha kiveszem a meghívott html div-jéből a .class="modal"-t, akkor jó, lefut minden.[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hehe, és tényleg, reprodukáltam a jsFiddle-példában a problémát, <div class="modal">-ba rakva a visszakapott tartalmat, és így tényleg üresen jelenik meg. Hát ez a library működéséből következik, a megoldás simán az, hogy
1.) a visszaadott tartalomból kihagyod a "modal" osztállyal ellátott divet (végül is felesleges)
2.) átírod a displayModal függvényt úgy, hogy csak egy $(content).modal(); sor legyen benne.
Utóbbinál viszont garantálnod kell, hogy egy jQuery-nek átadható tartalom van benne, tehát pl. mindenhol szerepel egy konténerelem, pl. épp a <div class="modal">...</div> vagy hasonló, de ez annyiból törékeny, hogy pl. már egy asdasd<div class="modal">...</div>qweqwe nem működne, mert a jQuery-nek átadva így szintaktikai hibát kapnál (a jQuery ezzel a tartalommal így már nem tud mit kezdeni, elég kipróbálni azt, hogy $('asdasd<div class="modal">...</div>qweqwe'), "Syntax error, unrecognized expression" lesz az eredmény).
Persze annyiból így is-úgy is törékeny lesz a dolog, hogy ha van egy olyan div a kapott tartalomban, ami tartalmazza a "modal" osztályt, akkor az abban lévő tartalmat eleve kidobja. Szerintem ilyen szempontból szarul működik a library, de hát ez van.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
indigo
aktív tag
válasz Sk8erPeter #5205 üzenetére
Minden elismerésem és köszönöm a munkádat és a teljes körű magyarázatot!
-
DR|FTK|NG
veterán
Sziasztok.
Leszögezném előre azt, hogy kb semmit sem értek a JavaScript-hez.
Van egy szám mezőm(input > number), és azt szeretném megcsinálni, hogy csak bizonyos értékek közötti számokat lehessen beleírni(mondjuk 15 és 30 közötti számokat). Ezt PHP-ban (szerintem) meg tudnám oldani, de azt szeretném, hogy azelőtt jelezze a hibát a felhasználónak(lehetőleg hasonlóan, mint ha required lenne), mielőtt rákattint a küldés gombra, gondolom itt a JS lenne a megfelelő.Remélem, hogy érthetően fogalmaztam, a segítséget köszönöm előre is.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz DR|FTK|NG #5212 üzenetére
Rettentő komplikált egy ilyen feltételvizsgálat... Ne szórakozz már. Programozásnál NEM LÉTEZIK olyan, hogy megbízható felhasználó. SOHA. A létező legrosszabb eset felől kell megközelíteni az ilyen jellegű validálásokat. És amúgy is MINDIG először a szerveroldali ellenőrzést írjuk meg, és CSAK azután a kliensoldalit, mivel a kényelem, gyorsaság és hasonló szempontok abszolút másodlagosak a biztonsággal szemben.
Egyébként elég csak annyi, hogy valaki régebbi böngészőt használ, ami a HTML5-ös feature-öket még nem támogatja, és máris buktad a kliensoldali ellenőrzésedet, simán átmegy a beírt szám a szűrőn, mivel szerveroldalon egyáltalán nincs szűrőd, és még kliensoldalon sem működik a dolog, és még csak nem is gonosz júzerről volt szó. Hanem olyanról, aki valamilyen oknál fogva egy elavult szart használ. Remélem, ezek fényében nem kérdés, hogy azonnal megírod a szerveroldali ellenőrzést, főleg, hogy normális esetben nem kéne, hogy több időt elvegyen pár percnél (bár ebbe azt is beleszámítottam, hogy az ember elindítja a használt fejlesztőkörnyezetet (vagy akár szövegszerkesztőt), és megnyitja a fájlt).
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Sk8erPeter #5213 üzenetére
Oké, oké, oké.
Belső hálózaton lenne, a gépen(amiből csak egy lesz) a(z egyik) legújabb Chrome menne, csak az az egy oldal lenne megnyitva, semmi más. Nem hiszem, hogy egy 50+-os nénike át tudná írni, aki a gépet is alig tudja használni.
Lesz szerver oldali is, rábeszéltetek. Köszönöm Neked is.[ Szerkesztve ]
-
-
martonx
veterán
Nem, de a helyedben már kivárnám azt a két hónapot, és win10-es universal appban gondolkoznék. Vagy megírnám Androidra a cuccot, és átportolnám winre, így egy csapásra több milliárd potenciális usert szerezve.
Sőt akkor már valami normális nyelven állnék neki (C# hehe), mondjuk Xamarin-nal, és akkor IOS-en is futni fog az egész, így még további 1-2 milliárd usert szerezve, ráadásul ők a legfizetőképesebbek.Én kérek elnézést!
-
-
-
Zedz
addikt
-
PumpkinSeed
addikt
A görgetés közbeni effektet itt hogyan csinálják meg, ha nem is JS-el de engem az érdekelne, hogy JS-el hogy lehet ilyet?
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
zone
őstag
A codecademy oldalon kezdtem a JavaScriptet tanulni, de itt elakadtam. A feladat, hogy kell egy function, ami kiszámolja 5 narancs árát, ami jelenleg 5 dollár. A gond az, hogy kétszer írja ki az eredményt. Hol hibáztam?
var orangeCost = function() {
var total = orange*5;
console.log("The price is "+total);
};
var orange = 5;
orangeCost();YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
zone
őstag
válasz fordfairlane #5227 üzenetére
YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
zone
őstag
Itt megtaláltam a megoldást, console.log helyett return kellett, ami az eddigi leckékben nem is volt benne...
És egy másik megoldás:
var orangeCost = function (price){
console.log(price*5);
};orangeCost("5");
Bár azt még mindig nem értem, hogy miért volt két sor kiírás.
[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
-
zone
őstag
válasz fordfairlane #5231 üzenetére
Ez az, hogy én sem láttam benne hibát, ezek szerint a gond a codeacademy készülékében volt.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz fordfairlane #5231 üzenetére
HTML-fájl, scriptfájl, az alapvető HTML-struktúra létrehozása helyett nem lett volna egyszerűbb és gyorsabb picit csak simán bedobni a konzolba a kódot, ha már meg van nyitva?
Sk8erPeter
-
Zedz
addikt
válasz Sk8erPeter #5233 üzenetére
A kérdezőnek lehet érthetőbb így, ha látja másnak hogy megy. Gondolom.
-
Zedz
addikt
-
Zedz
addikt
válasz Sk8erPeter #5236 üzenetére
Szia honda, nem is tudtam, hogy új accod van!
-
Zedz
addikt
válasz Sk8erPeter #5238 üzenetére
Bocsánat, de másra nem tudtam gondolni hirtelen.
-
DNReNTi
őstag
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz fordfairlane #5243 üzenetére
... és akik még ráadásul kegyetlenül lusták is ahhoz, hogy önálló erőfeszítéseket is tegyenek annak érdekében, hogy maguktól is megpróbáljanak megtanulni valamit, és ne mindent a fórumról várjanak, szájbarágósan. Na, honda ilyen (volt).
Sk8erPeter
-
-
Zedz
addikt
válasz martonx #5246 üzenetére
Nekem semmi bajom nincs a JS-sel, sőt, én szeretem is használni meg dolgozni vele. Csak nem értem ha ez egyszer most bevált, akkor miért akarják annyira megtalálni az utódját. Gondolok itt megint csak a Dartra, meg most ez. Ráadásul az MS Chakra motorja elvileg még gyorsabb lesz, mint a Google féle V8.
Typescipthez még nem volt szerencsém, de ha jól tudom az fogja az új Angular 2.0 alapját képezni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Elég vicces, hogy a cím teljesen ellentmond a tartalomnak:
"Assembly-szerű nyelv válthatja le a JavaScriptet a böngészőkben"
"Erre a problémára akar egy új megoldást kínálni a W3C egy új munkacsoportja, ami egy assembly-szerű nyelv értelemzőjének beépítését javasolja a modern böngészőkbe a JavaScript mellé."Már ez is kifejezi, hogy nem LEVÁLTÁSról van szó, hanem legfeljebb kiegészítésről. Meg is őrülnék, ha assembly-szerű nyelven kellene programozni kliensoldalon. Nem tudom, programoztatok-e már assembly-ben, hát szenvedjen vele az, akinek muszáj, vagy akinek van ilyen jellegű perverziója.
JavaScript MELLÉ komoly teljesítménynövekedés esetén nem hülyeség, de lehet, hogy ez is megmarad egy ilyen "volt róla szó"-projektnek, hacsak valaki nem tesz bele nagy lóvét, hogy nyomassa orrba-szájba.Sk8erPeter
-
Zedz
addikt
válasz Sk8erPeter #5248 üzenetére
"megmarad egy ilyen "volt róla szó"-projektnek"
Valami ilyesmi féle jövőt képzelek el a dolognak. A nagy JS körüli hype viszont érdekes, az eredeti tervekhez képest szinte már mindenhol tetten érhető ez a nyelv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest