Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-25 10:20:57

LOGOUT.hu

JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4301) Jim-Y válasza Sk8erPeter (#4300) üzenetére


Jim-Y
veterán

Finoman fogalmaztál.. én már írtam egy min 50 soros hsz-t arról, hogy nekünk mennyire nem célunk őt bántanbi, meg, hogy ilyen hozzáállással milyen rossz lesz neki majd a nagybetűsben, stb.. aztán 60 sornál CTR+A + DEL.. egész egyszerűen van akinek lenne értelme 50 sornyi segítséget írni, meg van akinek nincs. Gondolj bele ha már itt a fórumon ilyen szociális gondjai vannak, akkor milyen lehet az életben, nem mi fogjuk a helyes útra sodorni, meg nem mi fogunk tudni neki segíteni abban, hogy önállóbb legyen, szóval ja.. kitöröltem a cuccost, és szerintem finoman fogalmaztál :D

(#4302) honda 1993


honda 1993
senior tag

basszus.

ertem en hogy mit akartok mondani,es igazatok is van.

es igen,azert teszem fel itt (is) a kerdeset,mert egyszerubb.es gyorsabb is ( persze nem mindig)

mivel nem vagyok tul jo angolbol,ezert kicsit nehezen igazodok ki az angol nyelvu tutorialokon.
ezt szerintem talan meg is lehet erteni,hiszen egy olyan dologrol van szo az esetemben amiben teljesen kezdo vagyok.

magyar nyelven pedig keves tutorial van a neten,es azok kozul sem mindegyik olyan jo.

XD alias IKSZDé

(#4303) martonx válasza honda 1993 (#4302) üzenetére


martonx
veterán

Ez esetben a megoldás adott: első körben fel kell hoznod az angolodat legalább olyan szintre, hogy azt értsd, ami tutorialban le van írva. Ha komolyan gondolod a programozást (az eddigi hsz-eidből az tűnik ki, mégha én személy szerint inkább a kőműves szakmát javasolnám is neked), akkor muszáj lesz angolul valamennyire megtanulnod.

Én kérek elnézést!

(#4304) honda 1993 válasza martonx (#4303) üzenetére


honda 1993
senior tag

igen tisztaban is vagyok vele.

csak az a problemam hogy ezeket a "szak kifejezeseket " nem igazan ertem,mig tarsalgasi szinten megyeget az angol

es pont ezek a szak kifejezesek azok amiket lassan/nehezen tudok megerteni a sok angol nyelvu tutorialbol.

ekkor szoktam itt segitseget kerni.

[ Szerkesztve ]

XD alias IKSZDé

(#4305) martonx


martonx
veterán

Jim - Y kérésére írok egy rövid összefoglalót ide a JS toikba, hogy milyen szolgáltatásokat ad a Visual Studio tisztán html (plusz nyilván css, js, de semmiképpen sem .Net) fejlesztés esetében. Először is szögezzük le, hogy legalább két verziója van a VS-nek:

1. ingyenes VS Express, aminek a funkcionalitása majdnem az, mint a Pro verziója, viszont nem lehet hozzá plugineket telepíteni, ami pont a webfejlesztés szemszögéből nézve elég nagy hiányosság.
2. fizetős VS (Pro, Ultimate), ahol a Pro kb. mindenre elég, hacsak nem teszt automatizálással, meg mindeféle brutális funkcionális teszt írásával foglalkozunk. A Pro-ból az egyetlen számomra hiányzó funkció a web oldalak beépített load test-je, ami az Ultimate-ben benne van.

No, de mi az, amit az ingyenes is tud:

Kód kiegészítés js, css, html - a html kiegészítése szvsz a VS-nek a legjobb az összes eddig általam próbált rendszer közül, ami lássuk be pusztán az Eclipse, Netbeans vonalra korlátozódik, szóval lehet, hogy a PHPStrom, Webstorm ugyanilyen jó html-ben. CSS-ben segítget, js-ben egészen jó, bár kellően bonyolult jó sok js-re bontott projekt struktúránál, azért meg tudja adni magát a js kódkiegészítés. Emellett természetesen minden általános IDE funkció benne van, projektben keresés, szűrés, navigálás, verzió kezelőkkel integráltság stb...

Fizetős mivel tud többet: van egy Web Essentials nevű hivatalos MS által supportált plugin. Aminek a tudása elég emberes, nem is sorolnám fel, nézze meg mindenki maga: link

Hozzáteszem én pusztán html kódot nem szoktam fejleszteni, ASP.NET-ezek, így részemről alap volt a VS mint IDE választása.

Én kérek elnézést!

(#4306) Jim-Y válasza martonx (#4305) üzenetére


Jim-Y
veterán

Koszonom szepen, biztos hasznos lesz masoknak is, en pusztan azert kerdeztem, mert irtad, hogy van nem fizetos valtozata ami erdekes lehet sokak szamara.

En is teszek valamit a kozosbe, hatha ez is segit valakinek. En cca 3,4 honapja hasznalok egy JetBrains termeket javascript fejlesztesre, foleg js fajlokban matatok, css-ben es html-ben kevesebbet.

Webstorm
=======

Amit szeretek benne:

- szoros integraltsag svn-el. Rogton az elejen megadod a mar letezo projektet, o felismeri, hogy version kontrol alatt vagy, es ezt jelzi is a fajloknal. Uj fajl letrehozasanal megkerdezi, hogy hozza szeretned-e adni a projekthez, ha igen zold lesz a fajl (neve a projekt strukturaban, es a taboknal is), amugy meg piros, ha egy under version control fajlt modositasz akkor pedig kek. Ugyanez kodszinten is megvan, Jelzi a valtoztatasokat kekkel (update), zolddel (added). Hasznos tud lenni.
Ugyancsak svn, van egy csillivilli osszehasonlito ablak, ahol a current copy-t tudod osszehasonlitani (es mergelni) a head-el. Nagyon egyszeru a mergeles, nyilacskakkal at tudod huzni a merged fajlba a valtoztatast. Eleg tuti :)

- Amit surun szoktam hasznalni, navigacio a fajlok kozott, fajlhoz ugras, sorhoz ugras, usage search (ez nem tudom, hogy mi magyarul :B ), find in path, illetve a Refactoros Rename. Ez is nagyon hasznos. Bar ez tuti masban is igy van, de pl az egyszeru szerkesztokhoz kepest, Sublime, Brackets, Atom ez tobbet tud, es kenyelmesebb.

- Live templates: Ez olyan mint ST2-nel a Snippets. Itt is tudsz elore definialni kodreszleteket, amiket utana be tudsz illeszteni es konfiguralni. Pl us -> TAB -> 'use strict', vagy
for -> TAB -> es beilleszt egy kesz for ciklust stb...

- Jok a code quality beallitasok. JSHint + JSLint + configuralhato Javascript inspections.
Ez utobbi peldaul olyan hogy beallithatod hogy milyen merteku nestingnel szoljon, avgy ha tul sok parameteres a fuggvenyed akkor is szoljon, meg meg ezer ilyen code quality beallitas.

- A potencialis hibakat is jelzi az editor. Lehet inspection-t vegezni. Pl jelzi a unused valtozokat.

- Van beepitett Grunt consol. Ezt is hasznosnak talaltam.

Talan ezek a fontosabbak, vagyis amik nekem eddig jol jottek.

CSS
====

Itt talan azt erdemes kiemelni, hogy a hexa kodokat megjeleniti az ide egy kis negyzetben a sorszamozas mellett.

Kb ennyi :)

(#4307) Sk8erPeter válasza Jim-Y (#4306) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Szerencsére ezeket mind tudja a NetBeans is. :) Git-, SVN-támogatás, meg sok egyéb is lehet egy-egy plugin formájában, ha már az egész moduláris. Érdemes a Git toolbart is felrakni hozzá.

Nekem az a bajom a WebStormmal, hogy nem ingyenes. Fizetős, miközben ezeket ingyen tudja a NetBeans és valószínűleg az Eclipse is (csak plugineket kell felrakni hozzá, ami mondjuk a WebStormban alapból benne van), plusz mint a Wikipédiás lapról kiderül, ez a program is Javában íródott, tehát a JVM overheadje ennél is ugyanúgy jelen van, így nem látom, mit tudunk nyerni ezzel a fejlesztőkörnyezettel a másik kettővel szemben. Persze ettől még elhiszem, hogy kényelmes, biztos a különbségek fejlesztés közben derülnek ki. Sokan szeretik a WebStormot JavaScript-fejlesztésre, de érdekelne, hogy milyen pluszt tud az ingyenes alternatívákhoz képest, mert én még nem fedeztem fel olyat, ami ne lehetne pótolható pluginnel NetBeans-ben és Eclipse-ben (én az előbbit szoktam használni gyakrabban).

Sk8erPeter

(#4308) Jim-Y válasza Sk8erPeter (#4307) üzenetére


Jim-Y
veterán

Hát nézd, az egyik Java-ra íródott, de fel lehet okosítani pluginekkel, hogy valahogy működjön js fejlesztésre, a másik meg direkt erre készül, ha az összefoglalóból az jön le, hogy a Netbeans is tudja ugyanazt akkor lehet úgy is van. Én egyetemen végig Netbeanst használtam, utána pedig Eclipse-t Java fejlesztésre, most meg Webstormot JS-re, a három közül egyértelműen a WS a legjobb IDE ha személyes véleményemet kérdezed. Eclipse nekem logikátlan, lassú, és nem is tetszik a kezelőfelülete, Netbeanst már jobban szeretem, az jobban bejött mint IDE, de ott meg picit sem foglalkoztam a konfigurálhatóságával. A WS-nek tényleg az a legnagyobb gondja, hogy fizetős, de cserébe van rendes support is :)

(#4309) Jim-Y válasza Sk8erPeter (#4307) üzenetére


Jim-Y
veterán

Egyébként, te is tehetnél vele egy próbát, van 30 napos free licensz, nálam ezen tesztidőszak eredménye -> [link] :D

Én meg igérem, hogy megnézem a közeljövőben a Netbeans ilyen téren is :) Btw Dracula theme ftw. Sajnos ST2-höz nem találtam, nincs is olyan color-scheme ami ne zavarna :(

(#4310) Sk8erPeter válasza Jim-Y (#4308) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Nem úgy "okosítod fel" a NetBeans-t, hogy "valahogy" működjön JS-fejlesztésre, hanem faszán működik JavaScripthez is. Hidd el, nem mondanám, ha nem használtam volna már sok-sok órát. Debuggoltam is már benne JavaScript-kódot, ehhez kapcsolódót itt írtam:
http://prohardver.hu/tema/weblap_keszites/hsz_10596-10596.html
Az Eclipse-et én sem szeretem, nem találom kézenfekvőnek, csúnyának is találom (mindig meglepődöm, amikor valaki Eclipse-kedvelőként a NetBeans-re mondja ugyanezt :D), úgyhogy azt alapvetően én sem annyira szeretem használni, pedig nagyon komoly pluginek vannak hozzá, és sokszor bizonyos projektekhez vagy bizonyos munkahelyeken kikerülhetetlen. (Egyébként engem a különutas megoldásai is idegesítenek, pl. ha 3 IDE-ben megegyezik egy bizonyos billentyűkombináció, akkor az tuti, hogy az Eclipse-ben defaultból valami tök más. De ez csak egy példa, mert ez még könnyen átállítható, de sok helyen az elrendezése is valahogy "olyan Eclipse-es". :D)
A WebStormot (vagy PHPStormot) elég rövid ideig próbálgattam, jónak tűnt, emlékeim szerint tetszetős volt a felülete, de nem sikerült rájönnöm, hogy miért is érné meg ezért fizetnem, amikor a NetBeans számomra ugyanezeket tudja. Félreértés ne essék, nem akarok senkit lebeszélni a WebStormról (vagy PHPStormról), de szerintem nem biztos, hogy azonnal rohanni kell a pénztárhoz, ha van ingyenes alternatíva is. :)

Sk8erPeter

(#4311) j0k3r! válasza martonx (#4305) üzenetére


j0k3r!
senior tag

Ezt annyival egészíteném ki, hogy elvileg lehet már VS Express-hez is Web Essentials-t telepíteni (én is nemrég hallottam egy ms oktató videóban): http://madskristensen.net/post/web-essentials-on-visual-studio-web-express

some men just wanna watch the world burn...

(#4312) martonx válasza Jim-Y (#4306) üzenetére


martonx
veterán

Nálam jóval részletesebb voltál. Ezek szerint akkor a Webstorm mégse tud semmi különlegeset :) a Netbeans-hez képest. A VS is tudja ezeket, csak lusta voltam ténylegesen így felsorolni. Illetve a jslint, jshint részt csak a Webessential-al tudja, azaz a fizetős verzióban.

Én kérek elnézést!

(#4313) martonx válasza j0k3r! (#4311) üzenetére


martonx
veterán

Hopp-hopp-hopp. Ezt nem is tudtam. Ez esetben immár tényleg semmi indok nem szól a többi IDE mellett.

Én kérek elnézést!

(#4314) Jim-Y


Jim-Y
veterán

Ha esetleg valakinek lenne kedve tesztelni http://www.codewars.com/kata/typer-dot-js Thx :)

(#4315) Sk8erPeter válasza Jim-Y (#4314) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ezmiezezez? Még nem használtam, regelni kéne hozzá, és nem tudom, hogy megéri-e. Annyi lejött, hogy fejlesztőtréningelő valami.

Sk8erPeter

(#4316) Jim-Y válasza Sk8erPeter (#4315) üzenetére


Jim-Y
veterán

Ez egy olyan oldal, ahol a kozosseg kitalal feladvanyokat, es azt masok megoldhatjak, ha sikeresen megoldjak, akkor kapnak erte pontot es mennek elore a rangletran, kozben meg tanulnak/gyakorolnak. Aki feltesz egy feladvanyt, az teszteseteket is megad, es csak azok a megoldasok mennek at a rostan, amik megfelelnek a teszteseteknek.

Tobb nyelv is tamogatott az oldalon. Van JS, Python, Ruby, Haskell, Clojure meg meg talan par. Bar en eddig csak a JavaScriptes feladvanyokat neztem. Igazan szorakoztato igy elutni a feles idot (sorozes, edzes meg asszony utan persze :) ). Szerintem mindenkepp regelj ;)

Ha megoldasz egy feladvanyt, akkor meg tudod nezni masok megoldasait, es ertekelni is tudod azokat, mint
* Best Practice
* Clever
Itt santit amugy az oldal, mert sosem az a best practice amit epp arra szavaztak, helyen kell kezelni es akkor nem zavaro.

Ja igen, amit pedig linkeltem az az elso "feladvanyom" amit csinaltam, mikor csinalsz egyet az nem lesz rogton eles, hanem csak beta, es a kozosseg tagjai tudjak megszavazni a nehezseget, meg jelezni a hibakat stb..

[ Szerkesztve ]

(#4317) #81999360 válasza Jim-Y (#4316) üzenetére


#81999360
törölt tag

Akkor ha jól értem ez nem teljesen kezdőknek való? :P

Azért regeltem, úgyis terveztem mostanában beleásni magam a JavaScriptbe, aztán meglátjuk hogy mennyire lesznek nehezek. :K

(#4318) Jim-Y válasza #81999360 (#4317) üzenetére


Jim-Y
veterán

A 8 illetve 7 kyus feladványok teljesen kezdőknek valók, az 5, 4, 3 az már nehezebb :)

A helyedben ezekkel próbálkoznék ha teljesen kezdő vagy: [link]

[ Szerkesztve ]

(#4319) dqdb válasza Sk8erPeter (#4315) üzenetére


dqdb
nagyúr

Nagyon jó móka, és kiválóan alkalmas a kevés szabadidőd elszúrására :) Röviden arról van szó, hogy valaki kitalál egy feladványt, megírja hozzá a unit testeket, és neked olyan kódot kell írni, ami átmegy a teszteken (természetesen a teszteket, valamint mások megoldásait csak azután ismered meg, miután megoldottad a feladatot).

Érdemes megnézni mások megoldásait, lehet belőlük tanulni. És persze hirtelen ötlettől vezérelve, pusztán szórakozásból lehet alkotni tömör, de lassú és erőforrás-pocsékoló, tökéletesen karbantarthatatlan kódot, mint a for ciklustól mentes Base64 megoldásom :D

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#4320) #81999360 válasza Jim-Y (#4318) üzenetére


#81999360
törölt tag

Áhh, még annyira kezdő vagyok, hogy a regisztrációhoz szükséges feladatokat sem tudom megoldani. :DDD

(#4321) PumpkinSeed


PumpkinSeed
addikt

Azt hogy tudom kivitelezni, hogy adott egy ilyen struktúra:

#home
#about_us
#contact

szépen egymás alatt. Ha a menüben elkattintok a pl. az about_us-ra akkor jelenjen meg egy kis nyíl jobb alsó sarokba, hogy a #home-ra szeretnék vissza ugrani. Milyen eseményt kell figyeljek, ha minden #home elhagyás esetén szeretném, hogy ez a kis nyíl felvillanjon?

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#4322) PumpkinSeed válasza PumpkinSeed (#4321) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

Megvan.

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#4323) CSorBA válasza dqdb (#4319) üzenetére


CSorBA
őstag

Ooóóó, ez tök jó oldal. Tök sokat lehet abból tanulni, hogy látod más hogy csinálta meg. Ez tetszik :)

(#4325) honda 1993


honda 1993
senior tag

udv.

az lenne a kerdesem hogy az

"alert, a print es az echo" tag-eken kivul vannak e meg ilyen kiirato parancsok a javascriptben.

ha valaki linkelne egy oldalt ahol minden megtalalhato a temaval kapcsolatban,akkor azt is megkoszonnem.
:R

ui: sorry ha a js-ben nem tag-nek hivjak ezeket a karaktereket,nem tudtam maskeppen megfogalmazni a kerdesemet

XD alias IKSZDé

(#4326) #81999360 válasza honda 1993 (#4325) üzenetére


#81999360
törölt tag

(#4327) honda 1993 válasza #81999360 (#4326) üzenetére


honda 1993
senior tag

koszi. :R

XD alias IKSZDé

(#4328) martonx válasza honda 1993 (#4325) üzenetére


martonx
veterán

a print és az echo mióta kiírató parancsok a javascriptben? :N

Én kérek elnézést!

(#4329) honda 1993 válasza martonx (#4328) üzenetére


honda 1993
senior tag

Hat... En nekem azt mondtak hogy a php-ben es a javascript-ben is mukodik az echo es a print parancs is.

De ezek szerint nem. Xd

XD alias IKSZDé

(#4330) Zedz


Zedz
addikt

Sziasztok,

Napokban kezdtem el olvasgatni a Javascript OOP után, és máris lenne egy kérdésem, amit jobb ha valaki megválaszol mielőtt még megkavarodik bennem a dolog. :DDD Szóval ahogy én eddig értelmeztem a dolgot, vannak a constructor féle és literal féle object. Mikor melyiket használjak? Az előbbit ha több példányt is akarunk, utóbbit ha csak elég 1 példány?

(#4331) Speeedfire


Speeedfire
nagyúr

Ki milyen js libary-t ajánl? Most az anjular-ral kezdtem el ismerkedni, egész jónak tűnik. Jóval többet tud, mint a jquery és a knockout együtt.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#4332) martonx válasza Speeedfire (#4331) üzenetére


martonx
veterán

Az angularjs egy agyonhypeolt fos szerintem (pont, mint az almás termékek). Felületesen nézve persze sok mindent tud, és nem is olyan rossz, aztán gyorsan kiderül, hogy ebből is egy kicsit tud, meg abból is, a singleton megvalósítás se feltétlenül nyerő és a többi. Teljesítményben pedig a katasztrofálishoz közelít knockoutjs-el összehasonlítva. Anno komoly knockoutjs tapasztalattal a hátam mögött nekivágtam az angularjs-nek, mert a csapból is az folyt hogy az milyen jó. Aztán pár hét elég volt, hogy kiderüljön, a pistike projektek, meg a tutorialok szintjén tényleg szép és jó, de picit is mélyebb vizekre merészkedve, már nem más mint szopás halom.

Én részemről maradok továbbra is a knockout (egy hónapja jött ki a 3.2-es ami már tudja a komponensek létrehozását, kezelését ala angularjs direktívák) + jquery (ezt mondjuk egyre inkább, egyre könyebben lehet zeptojs-re váltani, vagy plainjs-re) + pagejs (ez csinálja az SPA routingot, kemény 1Kb) kombónál.

Én kérek elnézést!

(#4333) Jim-Y válasza Speeedfire (#4331) üzenetére


Jim-Y
veterán

Nekem nincs nagy js-lib tapasztalatom, inkább csak vanilla js, de annyi biztos, hogy ennek a kérdésnek nincs értelme. Azért nincs, mert feladattól függ, hogy melyiket kell használni. Van amilyen feladatra ez a jó, más feladatra meg a másik. Itt max annyit tudsz kérdezni, hogy kinek mi jött be, és milyen feladatra használta. Legalábbis szerintem, és a 'zinternet szerint is :)

(#4334) Speeedfire válasza martonx (#4332) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Ez nem hangzik túl jól. :(

Amikor a knockout-ot próbálgattam, akkor még a 2.2-es verzió volt fent. Egyszerű dologra jó volt, de összetett adatmodellnél még gázos volt és kiegészítőket kellett leszedni hozzá. Sebességben nem veszek észre semmit, gyorsnak tűnik a codeschool példa.
Milyen nagyobb projektre gondolsz? Vagy mi volt az amit meg akartál valósítani benne, de nem tudtad csak körülményesen?

Ez a planjs nagyon jónak tűnik. :K

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#4335) Sk8erPeter válasza Speeedfire (#4334) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Ez a planjs nagyon jónak tűnik. :K"
Mármint úgy érted, tetszik a plain JS? :DDD

(#4316) Jim-Y, (#4319) dqdb :
Jól hangzik, majd kipróbálom, kösz. :)

dqdb, ezt mennyi idő alatt sikerült összehozni? :DD

Sk8erPeter

(#4336) honda 1993 válasza Sk8erPeter (#4335) üzenetére


honda 1993
senior tag

Amit linkeltel az micsoda?

D

XD alias IKSZDé

(#4337) Sk8erPeter válasza honda 1993 (#4336) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Az egy JavaScript-kód. ;] [link], utolsó bekezdés, nehogy elkezdj rajta agyalni, tök felesleges.

Sk8erPeter

(#4338) Speeedfire válasza Sk8erPeter (#4335) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Mármint úgy érted, hogy belekötsz mindenbe? ;] :P

Inkább mondj te is valami okosat a manapság népszerű data-bind-os mvv/mvvm-ekkel kapcsolatban.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#4339) Sk8erPeter válasza Speeedfire (#4338) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Nem kötöttem beléd, csak nem értettem, hogy értetted azt, hogy nagyon jónak tűnik a plain JS, úgyhogy ezért visszakérdeztem. :DDD

Sk8erPeter

(#4340) martonx válasza Speeedfire (#4334) üzenetére


martonx
veterán

Összetett adatmodelleknél valóban gázos volt a knockout vagy te szervezted rosszul a kódot? Pl. egyik legnagyobb eltérés a ko vs angular között, hogy ko alatt úgy szervezed a kódod ahogy akarod. Az angular viszont sokkal jobban belekényszerít az adott homokozóba.

A legutóbbi angularjs-es projektem több hónapig tarott. Végült most hagy ne számoljam meg, de több tucat js file-ból és fogalmam sincs hány ezer / tízezer kódsorból áll.

Ugyanilyen nagyságrendű ko-s projekteken is szoktam dolgozni.

Megnéztem az általad belinkelt tutorialt, erről beszéltem. Ilyen szinten még minden szép és jó.

"és kiegészítőket kellett leszedni hozzá" - ko-hoz kiegészítőt kellett leszedned? Miért angular-hoz nem kell? Ok, routingot és DI-t valóban tud az angular alapból, de ezeket a komponenseket bármikor ko mellé is oda tudod tenni.

Én kérek elnézést!

(#4341) honda 1993 válasza Sk8erPeter (#4337) üzenetére


honda 1993
senior tag

Arra magamtol is rajottem hogy javascript kod.
A kerdesem arra iranyult hogy pontosan milyen kod is ez.

(tehat mit eredmenyez a kod) nem tudom maskeppen megfogalmazni.

Es azert nem masoltam be es probaltam ki mert most telefonrol vagyok

XD alias IKSZDé

(#4342) Zedz válasza martonx (#4340) üzenetére


Zedz
addikt

Milyen és mekkora projektekhez kellenek ekkora frameworkök? Jelenleg még nem tudom elképzelni, hogy még a JS-hez is fw-t használjak. Ahogy eddig néztem PHP-nál segítik az adatbázis kezelést, a védelmet, url kezelés...stb, de itt nem nagyom tudom mire használják a profibbak. :S

(#4343) martonx válasza Zedz (#4342) üzenetére


martonx
veterán

Single page application-ökhöz. Eddig kettő nagyobb ilyen projekten dolgoztam. Egy CRM rendszeren, amit knockout-tal csináltunk, és egy média library-s, rendelő oldalon ami angularjs-el készült (mielőtt páran felnyögnének, ez egy elég sajátságos terület, elég sajátságos megoldásokkal, így nem volt kérdés, hogy mindenből custom-ot kellett írnunk).
Kisebb ko-s projektjeim voltak még, mint pl. online repülőjegy foglaló rendszer (ezt ide is tudom linkelni, mert ez publikus link), ahol a járat keresés résznél mindent a knockout vezérel, illetve per pillanat egy pénzügyi szektoros fejlesztésen dolgozok, ami szintén publikus lesz, ha elkészül.

Én kérek elnézést!

(#4344) Jim-Y válasza Zedz (#4342) üzenetére


Jim-Y
veterán

En most egy olyan projekten dolgozok, ahol 382 JS file van a kliens oldalon ez ~170.000 javascript kodsort jelent. Nem hasznalunk frameworkot, csak libraryket.

(#4345) Zedz válasza martonx (#4343) üzenetére


Zedz
addikt

És ezeknél az oldalaknál például miben voltak nagy hasznodra ezek a keretrendszerek? Az oldalaknál csak azt látja a user, hogy "húú ez de jól működik". Angulart nemrég nézegettem, de igazából azon kívül hogy real-time be tudott tölteni egy másik HTML állományt, nem sok minden fogott meg benne.

(#4344) Jim-Y Úr isten! :Y Hogy látjátok át? :D És szabad tudnom, miben dolgozik egy kód? :D

[ Szerkesztve ]

(#4346) Jim-Y válasza Zedz (#4345) üzenetére


Jim-Y
veterán

Kozben rajottem, hogy ebbe beleszamoltam a dependenciakat is, igy azert jocskan lecsokkent a sorszam, de meg igy is 100K folott van. Amugy nem tudom, hogy ez JS-ben mennyinek szamit, szerintem kozepesnek. Atlatni, hasznalunk RequireJS-t, igy azert konnyebb. Hogy erted, hogy "miben dolgozik egy kód"?

(#4347) Zedz válasza Jim-Y (#4346) üzenetére


Zedz
addikt

Milyen rendszer igényel ekkora JS-t maga alá? Elég komoly kliens oldali dolog lehet ekkora bázisú kóddal.

(#4348) Jim-Y válasza Zedz (#4347) üzenetére


Jim-Y
veterán

Hybrid mobile app, uzleti szektor.

(#4349) honda 1993


honda 1993
senior tag

Hali.

Html-ben megirtam a bejelentkezo feluletet.

1.kerdes:
Javascript-el meg lehet irni hozza a tobbit? (tehat hogy ne csak ott legyenn az oldalamon, hanem mukdjon is.)
Vagy ezt csak php val lehet?
Illetve ha javascriptel is meg lehet irni akkor a ketto kozul melyikkel erdemes nekivagni?

2.kerdes:
Nem tudom hogy a"kijelentkezest hogy lehet megirni. Vagy ez csak akkor fog latszani ha javascriptel vagy phpval megirom hozza a tobbit?

XD alias IKSZDé

(#4350) DS39 válasza honda 1993 (#4349) üzenetére


DS39
nagyúr

kevered a szezont a fazonnal.

bejelentkezési folyamat részeként JavaScriptet max a validáláshoz használj, a kliens-szerver adatkommunikációt, PHP-vel (vagy ASP.NET vagy JSP) kell megoldani. illetve a bejelentkezettséghez, kijelentkezéshez session változókat kell kezelj.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.