Hirdetés
- tordaitibi: Windows rendszerek indítása EFI partíció nélkül
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- potyautas: Az utolsó közös út
- potyautas: Vágyak
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Jó, hogy ilyen hosszan leírtad a dolgot, meg korábban már én is többféleképpen kifejtettem, aztán a "Fontosszerk.:" résznél végre rájöttél, miről beszéltem addig.
Lehet, hogy biztonsági szempontból egyenértékű (bár ez számomra nem feltétlenül egyértelmű, bár igen, adott esetben valóban "lehallgatható" a kommunikáció, ha valaki nagyon akarja, és akkor lehet, hogy mindegy, hogy URL-ben vagy headerben vagy cookie-ban vagy más ügyeskedéssel passzolod át az adatot; bár ha URL-lel passzolod, legalább megkönnyíted a dolgát), de felhasználói élmény tekintetében nagyon nem. Ha az URL össze van okádva egy baromi hosszú hash-sel, amikor böngészgetek, az szerintem nagyon zavaró, plusz az URL nem lesz könnyen megjegyezhető, mert az átlaguser nem biztos, hogy szét tudja választani a
http://example.com/foo/bar/test
címet ettől:
http://example.com/foo/bar/test?asd=jalskdjq34lkj321sadnlasdequwel&bla=123lknasdl678sadlokEzenkívül akkor a felhasználó ezt a hányadékot menti el a könyvjelzőkhöz is.
Szóval szerintem ha lehet, kerülendő a session id URL-ben történő passzolgatása. Jó, hát XHR-nél kb. le van szarva, mert abból a felhasználó többnyire lószart sem vesz észre, de a böngésző címsorába ne legyen beokádva ez a fenti rondaság.
Így már oké?
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520M R5 5500 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660 Super 6GB CHIEFTEC Libra Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 1800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 17 FHD notebook - i7 9750H 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB W11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z170 i7 6700K 16GB DDR4 512TB SSD RX 480 8GB DEEPCOOL D-SHIELD ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest