- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Butcher82: Retro - műanyag fehérítés
Hirdetés
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Jó, hogy ilyen hosszan leírtad a dolgot, meg korábban már én is többféleképpen kifejtettem, aztán a "Fontosszerk.:" résznél végre rájöttél, miről beszéltem addig.
Lehet, hogy biztonsági szempontból egyenértékű (bár ez számomra nem feltétlenül egyértelmű, bár igen, adott esetben valóban "lehallgatható" a kommunikáció, ha valaki nagyon akarja, és akkor lehet, hogy mindegy, hogy URL-ben vagy headerben vagy cookie-ban vagy más ügyeskedéssel passzolod át az adatot; bár ha URL-lel passzolod, legalább megkönnyíted a dolgát), de felhasználói élmény tekintetében nagyon nem. Ha az URL össze van okádva egy baromi hosszú hash-sel, amikor böngészgetek, az szerintem nagyon zavaró, plusz az URL nem lesz könnyen megjegyezhető, mert az átlaguser nem biztos, hogy szét tudja választani a
http://example.com/foo/bar/test
címet ettől:
http://example.com/foo/bar/test?asd=jalskdjq34lkj321sadnlasdequwel&bla=123lknasdl678sadlokEzenkívül akkor a felhasználó ezt a hányadékot menti el a könyvjelzőkhöz is.
Szóval szerintem ha lehet, kerülendő a session id URL-ben történő passzolgatása. Jó, hát XHR-nél kb. le van szarva, mert abból a felhasználó többnyire lószart sem vesz észre, de a böngésző címsorába ne legyen beokádva ez a fenti rondaság.
Így már oké?
Új hozzászólás Aktív témák
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- HP 640 G5 laptop - 14FHD/I5-8265U/8-16-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- HP 650 G4 laptop - 15,6FHD/I5-8250U/8-16GB-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- Ubiquiti Unifi Access Intercom
- TCL 55C745 TV 4K FALD, HDR Dolby Vision, DTS, 2029.07-ig garanciális, dobozában, fóliás, karcmentes.
- iKing.Hu - Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 8 GB RAM / 256 GB tárhely Használt, karcmentes
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- HP EliteBook 830 G5 i5-8350U 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest