Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lortech

addikt

válasz HI-FI #10379 üzenetére

Már mindegy elvileg, de azért tegyük tisztába, hogy nem a Derby használ JDBC-t, hanem a Java programod JDBC-t használva kapcsolódik a Derby adatbázishoz, már ha úgy írtad meg. A JPA (hibernate, eclipselink stb) leggyakoribb esetben egy relációs adatbázishoz való csatlakozáshoz a motorháztető alatt szintén JDBC-t használ, csak ezt magasabb absztrakció lévén elfedi előled.
    Derby és JPA minden további nélkül összebarátkoztatható, egy ilyen egytáblás projekt összerakása egy tutorial alapján 10 percekben mérhető ([link]), legyen az akár standalone, vagy webes, konténeres megoldás.
    Ha már telefonkönyv adatot tárolunk - nem konfigról volt szó, akkor nem látom értelmét (fájl alapon) JSON-nel vagy XML-lel szüttyögni, egy derby vagy akármilyen embedded sql/nosql megfelel a célra JPA-val kombinálva.

szerk: Szvsz nincs baj az XML-lel sem, csak a megfelelő feladatra kell használni, ugyanúgy ahogy a JSON-t, Yaml, protobufot stb. Ilyen leegyszerűsítésnek, hogy XML-t úgy általában felejtsük el, szerintem nem sok értelme van, mint ahogy a 2000-es évek XML fetisizmusának se volt sok.
    Ismerjük az eszközeinket és használjuk mindig a megfelelőt a megfelelő célra. [law of the instrument]

• E.Kaufmann

veterán

válasz HI-FI #10379 üzenetére

Én is inkább SQL párti vagyok, de pölö ez alapján nem akkora wasistdas egyszerű objektumok adat benyomni XML-be, de gondolom a kiolvasás se nehezebb: [link]
    Nem tudom,mik a megkötések, én kezdéskor simán beolvasnám ArrayList-be a már létező adatokat, azt olvasnám/bővítgetném/módosítgatnám, szükség esetén meg a változásokat vagy akár az egészet visszaírnám. Ha nagyon szőrszálhasogató a tanárod, amúgy is biztos találhat valamit, amibe beleköthet, ha akar, ha meg nem, akkor szvsz az XML a legegyszerűbb út számodra.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés