- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
Már mindegy elvileg, de azért tegyük tisztába, hogy nem a Derby használ JDBC-t, hanem a Java programod JDBC-t használva kapcsolódik a Derby adatbázishoz, már ha úgy írtad meg. A JPA (hibernate, eclipselink stb) leggyakoribb esetben egy relációs adatbázishoz való csatlakozáshoz a motorháztető alatt szintén JDBC-t használ, csak ezt magasabb absztrakció lévén elfedi előled.
Derby és JPA minden további nélkül összebarátkoztatható, egy ilyen egytáblás projekt összerakása egy tutorial alapján 10 percekben mérhető ([link]), legyen az akár standalone, vagy webes, konténeres megoldás.
Ha már telefonkönyv adatot tárolunk - nem konfigról volt szó, akkor nem látom értelmét (fájl alapon) JSON-nel vagy XML-lel szüttyögni, egy derby vagy akármilyen embedded sql/nosql megfelel a célra JPA-val kombinálva.szerk: Szvsz nincs baj az XML-lel sem, csak a megfelelő feladatra kell használni, ugyanúgy ahogy a JSON-t, Yaml, protobufot stb. Ilyen leegyszerűsítésnek, hogy XML-t úgy általában felejtsük el, szerintem nem sok értelme van, mint ahogy a 2000-es évek XML fetisizmusának se volt sok.
Ismerjük az eszközeinket és használjuk mindig a megfelelőt a megfelelő célra. [law of the instrument] -
E.Kaufmann
veterán
Én is inkább SQL párti vagyok, de pölö ez alapján nem akkora wasistdas egyszerű objektumok adat benyomni XML-be, de gondolom a kiolvasás se nehezebb: [link]
Nem tudom,mik a megkötések, én kezdéskor simán beolvasnám ArrayList-be a már létező adatokat, azt olvasnám/bővítgetném/módosítgatnám, szükség esetén meg a változásokat vagy akár az egészet visszaírnám. Ha nagyon szőrszálhasogató a tanárod, amúgy is biztos találhat valamit, amibe beleköthet, ha akar, ha meg nem, akkor szvsz az XML a legegyszerűbb út számodra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple watch Series 9 41mm cellular hibátlan 2026.02. 24. Apple jótállás
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- TUF F15 FX506HC 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest