- bambano: Bambanő háza tája
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
Új hozzászólás Aktív témák
-
disy68
aktív tag
válasz
javamonk #11280 üzenetére
Nem feltétlen ez lenne az első, amit javasolnék bárkinek is. Vannak hasznos részei, amikre alapulnak implementációk, amikkel szinte biztos találkozik az ember, ha ezekre a funkcionalitásokra lesz szükségük (xml/json feldolgozás, persistence, servlet). Annyit mindenképpen érdemes tudni, hogy mi ez és milyen ajánlásai vannak mely témakörökben.
Ennek ellenére én inkább javasolnám a Spring keretrendszert kezdésnek, ami egy elég naprakész és sokak által használt megoldás, akár csak web backend (és frontend), middleware vagy akár service és cli alkalmazásokhoz. Rengeteg elérhető anyaggal és nagy közösséggel mögötte.
Előtte - ha még nem foglalkoztál volna vele - a git használatát érdemes elsajátítani és alkalmazni. Valamint a java ökoszisztémához valamilyen dependency manegement eszköz használatát (maven/gradle) se árt ismerni. Utóbbiakkal a Spring kapcsán fogsz találkozni mindenképpen.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
javamonk #11280 üzenetére
Spring/Spring boot erzesre joval fenyesebb jelen/jovo elott all. Meg weboldalakat kesziteni azert nagyon sokfele modon lehet, de szerintem erdemes a weboldalt es a serveroldalt teljesen fuggetlenul fejleszteni. De attol is fugg, hogy mit akarsz az egeszbol kihozni. Nagyon elterjedt a single-page webapp valamelyik js frameworkben + Spring boot server alkalmazas.
Java ee-ben szerintem a legnagyobb baj az uzemeltetesevel, meg a java EE app serverekkel van. Bar letezik oda is uber/fat jar megoldas.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- HP Reverb G2
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged