Új hozzászólás Aktív témák

• axioma

veterán

Igazabol eleg nehez megmondani, hogy mit kene tanitani ahhoz, hogy jo programozo legyen aki kijon. Szerintem peldaul annak idejen hianyzott, hogy nem meseltek egy szot sem a verziokezelo meg hibakatalogus rendszerekrol; vagy hogy mi az a kovetelmenykezeles, meg coding standard.
    Masreszt meg en 98-ban jottem ki az egyetemrol, java-t csak egy speckoll-on, egy lelkes phd-stol hallgattunk egy fel evet (a C++ meg mint bevez. az oop-be a C-s felev fele volt). Az valtozik, hogy mi a nyelv, de az nem, hogy mi az hogy melysegi kereses vagy verem (nalunk azert ezt egesz jol tanitottak; aztan kesobb voltam demonstrator a gyakorlatan, de az akkori eloado mar kicsit mast rakott a tananyagba). Illetve nalunk nemigen volt csapatmunkas feladat, es pl. nem kellett dokumentaciot kesziteni (ma mar tudom, hogy javult legalabb a szakdolgozatnal az eloiras, pl. kotelezo lett a tesztstrategia es par eredmeny leirasa).

Oppenheimer: mernokinfo szerintem az en idomben me'g nem is volt... de szo szerinti mernok nem is akartam volna lenni (nem az elektronok erdekelnek, hanem a magas szintu programnyelvekben alkotas), pont a masik iranybol kozelitettem, a matek absztrakt szintjerol. Amugy akkor me'g jate ttk.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés