- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
WonderCSabo
félisten
A Java serializáció API-ja teljességgel elhibázott, mi az, hogy be kell kopizni a függvényszignatúrákat a customhoz, és ha eltalálom jó. ha nem akkor meg se hívódik? Ehhez egy újabb interfészt kellett volna bevezetni. Van még sok dizájn flow a javában - pl. a clone() fv. az Object része, de csak akkor ok, ha az osztály implementálja a Cloneable interfészt - miért nem lehetett akkor a clone()-t eleve csak a Cloneable-be rakni...
Viszont ez a feature nagyon is jogos. Pl. van egy objektumgráfod, kétszer is hivatkozol valahol benne az objektumra, miért is mentenéd ki kétszer az értékét? Továbbá ha ciklikus referenciád van, akkor még nagyobb probléma lenne, ha mindig mentenél, mert szépen stackoverflowt kapnál.
Egyébként is, a gyakorlatban ez a példa sosem fog szerepelni (teljességgel hülyeség u.a. objektumot rögtön egymás után különböző értékekkel kiszerializálni, nem látom ennek use-caset).
A JSON meg XML valóban elterjedt, de azért ezek többet foglalnak és lassabbak is, mint a Java serializálás. Én pl. Androidon szoktam használni, ahol nem fájlba mentünk objektumokat, hanem programrészek között küldjük át szerializálva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- PlayStation 4
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Windows 10
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magyarországra jött az ultravékony S25 Edge
- Formula-1
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Keresünk dokkolókat
- Bomba ár! Dell Latitude E5430 - i5-3GEN I 4GB I 128SSD I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest