Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz 5000watt #19198 üzenetére
Ugyan így, mint neked. 1 emberen keresztül (tán ugyan attól az úrtól vettük a cuccokat?). Én előző hónap legutolsó napján szedtem szét a gépet, ha jól emlékszem elsején feladtam az alaplapot postán. Azóta már megérkezett hozzá, boltban is járt, illetve azóta külföldre utazott. Most a fene se tudja éppen merre jár, szerintem még gondolkodnak rajt külföldön, hogy mi legyen. Ezek után erősen ajánlom nekik, hogy javítsák, vagy egy újat küldjenek. A probléma egyébként nem túl nagy, de idegesítő, és egy 30 ezer forintos alaplapnál szerintem nem elhanyagolható: Az alaplapi integrált hálózati kártya meg-megállt 1-2 másodperce, olyan 3-4-5 percenként. Multi játékot, TS-en, Skype-on való kommunikációt lehetetlenné téve ezáltal. Én is majd 1 hónapot kérdezősködtem itt, aztán végül magamtól jöttem rá a problémára, mert szépen kizártam mindent.
Nem akarlak elkeseríteni, de jövő hét szerintem nem reális. Inkább az után, de még az is a jobbik eset lenne. Én nekem kb erre, illetve előző hétre lett ígérve. Azért nem türelmetlenkedek, mert úgyis itt a nyár -
Diocles
aktív tag
Furcsállom, hogy az hogy 7.1 meg 6.8 semmi megütközést nem kelt, de ha színekkel helyettesítem a hasonlóan jelentéstelen számokat, akkor beüt a galiba.
Egyébként, hogy valami hasznosat is mondjak, az i5 kétszeres számítási teljesítménnyel rendelkezik az i3-hoz képest. Na az eddig linkelgetett számok meg színek közül eddig ez az egy biztos és ennek az egynek van kézzelfogható tartalma. Az, hogy ezt kihasználja-e egy program az annak a fajtájától és az implementációjának minőségétől függ. Ezt neked kell tudnod. Ha a pénzügyi munka azt jelenti, hogy excel táblázatokat szerkesztesz, akkor elég lesz az i3. Ha differenciálegyenletekkel becsülöd az árfolyamokat, akkor érezheted az i5 előnyét.
További minőségi tanács, hogy ha a "röccenéstől" tartasz, akkor a memória legyen az egyetlen dolog, amin nem spórolsz. 8 GB most a minimum, de ha 16-ot veszel azt mondom, előrelátó vagy. Minden régi gép akkor hal meg meg kezd el röcögni, amikor a memóriája kevés lesz az új alkalmazásokhoz.
-
5000watt
aktív tag
Igen én is szembesültem hogy bizony vannak olyan problémák amikre pl a jó szakmai fórumosok is pillázgatnak és találgatnak,illetve én is találkozom olyan dolgokkal hogy én is ilyenekkel találkozom csak élőbe
Én a ramokat Shkiz0 - tól vettem Ha kiírhatom
Azért remélem hamar megkapod a cuccodat és persze én is
mert én most 2*2gigával nyomom és nem is kit és nem is hasonlóHa kiírnád a telszámot, az árat, meg a várost, akkor már rég megvettem volna.. http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=5000watt
-
őstag
válasz 5000watt #19208 üzenetére
Nekem mondod. Nézd meg az adatlapom, hogy mire kellet ideiglenesen downgrade-elni. Zárójelben vannak azok a cuccok, amik csak a polcon pihennek, illetve a garanciás lap, amellett meg amit jelenleg nyúzok. BF3 ami eddig 60fps körül ment, most 15-el megy. NFSU2-t viszont kijátszottam újra azóta, az még eldöcög rajta.
-
5000watt
aktív tag
Jájjj
Ez a lap és a proci atom kemény
15 Fps az már jó D: azon nem akadozik a MÁRIÓ sem
Kitől vetted az Alaplapot ? mert nekem is olyanom van[ Szerkesztve ]
Ha kiírnád a telszámot, az árat, meg a várost, akkor már rég megvettem volna.. http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=5000watt
-
Wyll
őstag
válasz Diocles #19206 üzenetére
Nem a színeken ütköztem meg, hanem a nagy eltérésen, és hogy nem volt forrás.
Azt, hogy 7.1 vs 6.8 számomra csak annyit jelent, hogy +4,4%.
A számok csak százalékokat jelentenek, és ki tudja honnan jönnek, az ember vagy több vagy kevesebb bizalmat szavaz az egyes oldalaknak és a számoknak, de legalább nyújtanak valamiféle támpontot, amiből remélhetőleg le lehet szűrni egy homályos következtetést, hogy "sokkal jobb" vagy "nem sokkal jobb".És pont erre van szükség. Mert ahogy te is mondod, ezer más körülmény is befolyásolja, hogy a folyamat legvégén majd milyen lesz a valós felhasználói élmény.
Mindezen az sem segít, hogy te azt mondod, hogy az i5 előnye +100% az i3-hoz képest. Mert mi az hogy "számítási teljesítmény"? Ugyanígy persze mi az, hogy "average cpu mark", vagy mi az hogy "7.1 out of 10"? Amennyire ennek van szerinted kézzelfogható tartalma (mondjuk - tippelek - GFLOPS), annyira annak is van, hogy cpu mark, mert az meg - megint tippelek - egy valamilyen valóságot szimulálni igyekvő valamilyen teszteken valahogy kiszámolt eredmény.
De mivel úgysem tudjuk, hogy valójában mindebből mi mit fogunk majd érzékelni, jobb híján marad a számok és tesztek nézegetése.
Meg a kérdezés, hátha valakinek van tapasztalata pont ezekkel.Ettől függetlenül köszi a +1 véleményt és infót. A memóriás tanácsot nemkülönben!
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
Bootyhunter
tag
Sziasztok!
3570K procit húztam 4.2-re 412S cm léghűtéssel. Uefiben 1.2V-ot adtam meg fix módban core voltagenek.
Linx alatt csak 54-61 Gflops értékeket kapok, láttam linkeltetek itt 100-115 közöti értékeket is! Kevés feszt adtam a procinak? Max. mekkora core voltage-t merjek adni ezzel a léghűtéssel? Vagy mit kell még állítani?
Asrock z77 extreme4 alaplapom van 8 giga corsair rammal, corsair 850-es táppal. -
Forestgreen
aktív tag
válasz Bootyhunter #19218 üzenetére
Hali!
Nekem is 50 körüli érték volt, sima Windows 7-el. Feltelepítettem a Windows 7 SP1-et és máris nbőven 100 fölött volt.
Én ezt alap órajellel értem el, nem 4,2 GHz-el.
ASROCK Z790 Riptide WiFi + Core i5-12600K+MAG Coreliquid E360, Gainward GeForce RTX 3070 Ti Phoenix, 1 TB SSD, CORSAIR 32GB Vengeance RGB DDR5 6000MHz + Corsair 6500X
-
őstag
A feszt úgy nagyjából adtad meg neki, vagy kicentizted? Egy picit ha tudsz, menj vele lejjebb.
-
Repsol600
addikt
-
Wyll
őstag
válasz tikshow #19222 üzenetére
Nem ismerem az oldalt.
Ebből neked mit szűr le szakértő szemed?
3DMark az nem a 3D teljesítményt nézi? A cinebench meg a videós képességeket?Ahogy elnézem az eddigieket, átlagosan egy olyan +25-35%-kal lehet gyorsabb az i5.
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
-
Repsol600
addikt
válasz Forestgreen #19224 üzenetére
Win 7 SP 1 kell az AVX-hez.
-
Bootyhunter
tag
Hali!
Elsőre kapásból 1.2-t adtam neki, most levettem 1.125-re és így is stabil eddig. A gflops maradt 60 pedig nekem is sp1 win7 van fent, igaz nem egy frissen húzott rendszer, eléggé öreg már csak lusta vagyok újrarakni mert ssd-n van és gyors így is. A core voltagen kívül szoktatok még piszkálni vmi feszt? Nekem bőven elég a 4.2 Ghz de próbálom majd megkeresni azt az értéket ahol még stabil a rendszer, hátha tudok még lentebb venni a feszből.
-
SirRasor
addikt
Üdv mindenkinek!
IHS removalról nézegettem dolgokat; gondoltam megcsinálom az én pici új 3770-emen (nem K-s), mert a zalman cnps7700 cu (majd 1 kilós full réz ) Nehézkesen viszi passzívan. Most 27 C° van a szobában és idlen 47-50 C° között vannak a magok (39,39,38,37-es turbo coreval, -0.175 V offset volttal, szóval most 0.648V-on van. Ez alá NEM nagyon lehet menni.)Prime95 pár másodperc után 60-65 C°-ra feldobja, majd inkább lekapcsolom. Ez szerintem túl magas; így akár a 80-at is elérheti. Kiszedtem a procit, nézegetem az oldalát és nem nagyon fér be a tok meg a lap közé semmi. Még a körmöm sem. Olyan, mintha forrasztva lenne, pedig Costa Rica magos és Ivy..WTF? Nagyon látványosnak kell lennie a lap meg tok közötti résznek? Mert itt szerintem 0.1 mm ha van. Vagy létezik ezekből forrasztott meg ragasztott is?
Más: akinek van a nevezett procival kapcsolatban aláfeszeléses tapasztalata, kérem ossza meg velem, mert pl: PLL voltaget nem tudom mennyire lehet macerálni, vagy min érdemes még állítani, hogy kevesebbet kajáljon és hidegebb legyen (de turbo core békénhagyása nélkül!).
Make Love not war!
-
Repsol600
addikt
válasz Bootyhunter #19230 üzenetére
Az még nem tartalmazta az AVX-et, ez másik verziószám de ugyan úgy 0.6.4-es. Minjd1 a lényeg, hogy jó lett.
-
-
SirRasor
addikt
Áhh nem jó, nyomtam neki most egy primeot tovább és 70-73C°-nál már hibázik..de gondolom inkább a kevés V miatt Ha viszont adok neki kakaót, ez csak melegebb lesz.
Szóval azt nem vágom, hogy ha ennyire kicsi a rés, akkor mégis hogy lehet levágni? Ez annyira kicsi, hogy NEM fér be se penge, se semmi.
Satu? Hajjaj..asszem inkább visszakapcsolom a ventilátort Bátor vagyok, de azért ennyire nem
Make Love not war!
-
Asbee
veterán
válasz SirRasor #19235 üzenetére
70-73C az teljesen jó, persze kérdés 2-3 óra alatt mennyire bírná passzívan. LinX 90-95 fok amivel már tartósan nem biztos hogy tesztelnék. Igen, kevés a fesz valószínű. Pedig befér a vékony penge és szépen át lehet vágni a ragasztót. Satus módszer nagyon egyszerű, arra kell figyelni proci ne repüljön, abból baj lehet (szólsz még valakinek aki kicsit fogja).
-
SirRasor
addikt
Végül is van a családban satu..és egyszer élünk Csah ha véletlen picit erősebbet ütök oda, akkor a magnak nekiütközik a tok és akkor szevasz.
Viszont a LinX-ről még sose hallottam és rágugliztam most. Azt mondják az okosok, hogy előfordult már, hogy LinX szerint valami stabil, prime95-ben meg elhasalt, szóval innentől kezdve lehet kukázni a LinXet.
Make Love not war!
-
5000watt
aktív tag
-
őstag
válasz SirRasor #19238 üzenetére
LinX guglizás helyett a fórumba olvass vissza. Mindenki tudja, hogy a LinX nem mérvadó, viszont ennél jobban semmi sem izzasztja meg a procit. Max hőfokokat szoktunk vele tesztelni. Egyébként a prime95, és semmilyen más szintetikus teszt sem fog neked korrekt stabilitás tesztet felmutatni. Ahhoz játékok, meg valós használat kell.
Kupaktalanításhoz meg: Satus módszerrel tényleg szinte lehetetlen elrontani. A mag széle egy picit íves, szóval nem tud belekapni a kupak és kárt okozni benne. Érdemes úgy csinálni, hogy valaki fogja a procit, te meg kalapálod, vagy fordítva. Nem szabad sajnálni, pici ütésekkel az ember csak kilazítja a satuból. 2-3 határozott ütéssel lejön simán. A neheze csak ez után fog következni, a pucolás
Pénzt semmiképp ne adj ezért ki, ha esetleg mással akarnád megcsináltatni. -
SirRasor
addikt
Guglival fórumokba jutottam el és pont az egyik helyen olvastam, hogy prime alatt nagyobb fogyasztást értek el, mint linx alatt, tehát melegedésre is érdemes inkább azt használni, mert akkor minek két különbözőt..
Ahány hely, és ahány ember, annyiféle elképzelés. De miért? Sejtem:
Sokan csak elindítják a primet, de azt már nem tudják, hogy az alapértelmezettként kiválasztott blend teszt tényleg nem a "legjobb" a procinak.
large FFT-vel kell tesztelni, ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire stabil a cucc.
small FFT-t meg akkor, ha a max hőmérsékletre vagyunk kíváncsiak (cachet sokkal jobban használja, ezért melegedik jobban)
blenddel a fentieket keveri, tehát az a legjobb *átlagteszt*, csak a végletek nem derülnek ki belőle.Délután meg satuzom Picit megnyugtattál; remélem minden rendben lesz
Make Love not war!
-
Asbee
veterán
válasz SirRasor #19238 üzenetére
Senki nem beszélt stabilitásról, hőmérsékletekről volt szó. Arra pedig az AVX-es LinX a legjobb ha hiszed ha nem. Stabilitásra játékot tudom ajánlani.
Nem viszi le a kupak a magot satus módszernél, maximum, hogy elszáll. Én is azt mondom ezért ne küldözgesd a procid meg fizess érte, mert satuval pofon egyszerű.
(#19241) SirRasor: smallFFT-nél is jobban fűt a Linx, illetve nekem nem egyszer halt le játék alatt, ami Large tesztel stabil volt órákig. Főleg az offset tuningnál az idle fesz miatt. Kellett a finomhangolás.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz SirRasor #19241 üzenetére
Viszont ne vedd fél vállról. Szépen készülj elő, és párnázz ki mindent. Nálam a garázs úgy nézett ki, mint valami gumiszoba. Amit lehetett a satu körül azt törölközővel, párnával kibéleltem. Satu alá is tegyél, ha kiesne belőle és lefelé venné az irányt. Legjobb, ha két ember csinálja. Arra még figyelj, hogy a satu fogát valami ragasztóval (tixo, ragadós papír) tapaszd le, mert rongálja a proci kupakját. Ha ez megtörténik, akkor sincs semmi baj, csiszolni kell a sarkát, nem árt neki. Sajnos erre a tixozásra én a közepénél jöttem rá, mikor már kicsit megrágta a szélét a kupaknak. Satu után meg tudom ajánlani a körömlakklemosót a pasztához, szilikon fekete cucchoz meg körmödet használd, meg a fogpiszkáló nálam nagyon bevált a kupak szélén.
Kenegetésnél úgy csináld, hogy ne legyenek kis gombócok a mag felületén. Ha majd nekiállsz, akkor tudod majd, hogy miről beszélek (liquid ultra/liquid proval természetesen). Sok sikert. -
-
őstag
válasz *Tata* #19249 üzenetére
Hát, ha kiesik a satuból, akkor nem. Nekem van képem róla, hogy hogyan csináltam. Hálóval nem tudod elkapni, ha kiesne a satuból és lefelé esne. Azért feszítettem ki én oda egy törölközőt. Elé meg egy lavor kibélelve. Nem volt egyikre sem szükség, jó volt a reflex és elkaptam, mikor leesett, viszont ott még a kupak nem jött le róla. Később meg már fogta nekem valaki és nem röpködött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ukrajnai háború
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Anbernic RG556 kézikonzol teszt
- Milyen házat vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Háztartási gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest