- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Rák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
Új hozzászólás Aktív témák
-
maniac
senior tag
Nem vagyok tanár, IT-s vagyok
Na jó, néha magántanárkodom. Na de visszatérve az eredeti témára. A két dolog, tehát a tananyag leadása, ill. az, hogy szaktanárit ad nem függ össze. Az anyagot lekellene adnia, de ha ezt nem teszi meg, akkor se lehet túl sokat tenni ellene. Szóval nem lesz most olyan, hogy na akkor vizsgálóbizottság stb. aztán nézzük meg, hogy ki mennyit jegyzetetlt az órából. Ha mégis megfűzi az ember az igazgatót, legfeljebb azon az órán fog is valamit tanítani (aztán jön a retorzíó, vagy ha nagyon betojt, akkor elkezd a jó irányba haladni). Mindenfélekép vagy szólsz vkinek, hogy megold a tanítási problémákat, vagy megszokod, v megszöksz. Több lehetőséged nincs. Esetleg még magával a tanárral lehetne megbeszélni a dolgot. Ha fiatal (és gondolom az, mivel írtad, hogy a tanár most jött a suliba) próbáljatok meg vele vmi kontaktust teremteni, szóval dumáljatok vele, jópifzzatok, mert egy tanár ha elvégzi a fősulit, v szarik az egészre, v fogja magát, és megpróbál mindent leadni, drákói szigor stb bevezetése. Ha a fegyelmezés nem sikerül, v beletőrödik, és nem tanít (lehet, hogy ennél a tanárnál ez volt
), vagy fogja magát és még nagyobb baromságokat talál ki. Szóval elkéne dönteni, hogy a mi a valós problémája a tanárnak, s úgy lépni az ügyben. Az, hogy a hangvételem nagyon ellened, s az osztályod ellen szól annak indoka a következő:
5. éves vagy. Ha a diák kell, és az, hogy vhol legyél, de ugyanakkor nem érdekel a téma. Fogd magad, ne járj be órára, v szüntesdd meg a tanulói jogviszonyod. A diákot meg ha akarod tartsd meg. Az oszt. társaidra persze ez szintén vonatkozik. Ha csak a tanár nem tetszik, mint, ahogy fentebb írtam próbáljátok megoldani, hiszen felnőtt emberek vagytok, és ez nem egy olyan nagy probléma, amit ne lehetne vmilyen módon megoldani. Amiatt is vagyok ennyire a tanár mellett, mert láttam már jó pár tanárt (11-12-ben nekünk 8 angoltanárunk volt mert mindegyik inkább elmente betegszabira, ill minnél távolabb tőlünk
, persze ennek a levét az itta meg, aki tanulni akart volna vmennyire). Viszont vannak nagyon g*ci tanárok is. Lehet h a tied az, nem ismerem. De ennyi idősen nyugodtan felléphetsz ellene, akár az osztállyal együtt is, hiszen túlságosan nagy para nem lehet belőle. Fizikálisan nem tud bántalmazni, az iskolai dolgokkal meg megpróbálkozhat de ha higgadtan nyugodtan beszélitek meg vele, akkor talán megérti, hogy az ő haszna miatt is mondjátok ezt, és nem amiatt mert ti annyira hülyek vagytok, és bunkók
. Na asszem ennyi. Üdv, ManiaC
ui.: iskolai tanárnak a legutolsó esetben mennék csak el, ha már amúgyis leleszek robbanva (még jobban)
-
Old Death
senior tag
a dolog két különböző dolog...
a szaktanárit nem azért kaptátok
a tananyagot kérheti úgy számon, hogy elmondja, hogy meddig kéri, még akkor is ha egy-két oldal (nem tudom jelen esetben mennyi) maradt ki
itt most azon lehetne vitatkozni, hogy olyan anyagból irtatott dogát amit nem adott le (de ugye ti be sem mentetek)
egyébként ilyenkor nézni a naplóba beírt óra anyagot is... bár az ilyet jobb a tanárral megbeszélni (bár ilyen nyitás után (nem megyek be dogát írni nem hiszem, hogy bármire hajlandó lenne, legalábbis én nem... annyit lehetne csinálbni, hogy bementek majd megírjátok a dogát és még akkor írás közben jelzitejk, hogy biza ezt nem vettétek... ez egy jó tárgyaló alap, de ezzel a sztrájkal eljátszottátok az ütőkártyát, tehát a szaktanári és a beadatlan dolgozat értékelése jogszerű volt
#49 nincs mit egyébként érdemes utána nézni az oktatási törvényben, a diákjog [link] oldalon , no meg a házirendet elolvasni... mert a tanári-diák jogok, kötelességek vagy törvényileg határozottak, vagy a házirendben az említett oldal őpedig választ adhat pár kérdésreoldy
-
finest
addikt
Szerintem helytelenül járt el. Ha nem tartotta meg az órát, nincs számonkérés. Kollektív lógásért a szaktanári elfogadható büntetés. Én beírtam volna a hiányzókat, akár az egész csoportot, aztán igazolják, ha tudják. - Nálam is megcsinálták a gyerekek már ezt. - És (sajnos) bepótoltattam volna egy másik időpontban az elmaradt tanórát (ez is kötelessége, mert órát nem hagyhat el) - Sajnos, mert neki akkor is ott kellett lennie, amikor Ti nem mentetek, meg ki kell jelölnie egy pótórát, ami gondolom nem jön neki jól és megint elcseszitek az idejét. fogadok, erre nem gondoltatok, de azért az óráért, amit nem tud megtartani, nem jár neki fizetés, viszont várnia kellett rátok akkor is, végül megint ott kell lennie egy újabb időpontban, amikor órarenden kívül pótol... ennyiből szemét hozzáállásnak tartom a viselkedéseteket.
A szaktanári az iskolai büntetések között a legalacsonyabb, örüljetek, h ennél maradt!
Én bepótoltatnám és igazolatlant adnék azoknak, akik engedély, kikérő, nélkül lógtak az eredeti óráról. A pótórán is olvasnék névsort és onnan is csak igazolással lehetne hiányozni, talán megértenétek ebből, h nem lehet elkummantani kollektíve az órát. (Vagy tennék az egészre, úgyis csak magamnak csinálnám a gondot és jól beveretnék mindenkit az előző, leadott anyagból. LOL!)
Középsulis jogokról és kötelességekről szívesen adok infót, éppen ma tettem ki valakit fegyelmivel az osztályomból, szal ez nálunk napirendi téma.[Szerkesztve]
-
MyKonzerv
senior tag
ez az egyetemen rendszeres lesz, hogy nem adja le a teljes anyagot kül. okokból...
középsuliban nem tudom, hogy hogyan van ez, de vettetek tanköyvet...
és ha van tankönyv, akkor abból készülhettek
a kötelező olvasmányokat sem fogja az irodalomtanár felolvasni/részletesen elmesélni nektek...
kár a gőzért...máskor inkább készüljetek vagy a kollektív lógás előtt forduljatok pl. az igazgatóhoz...de túl sok esélyt nem látok arra, hogy igazatok legyen..
sry
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Építő/felújító topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Nők, nőügyek (18+)
- Yettel topik
- ASUS routerek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB DDR5 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Spirit of Gamer ELITE K70 Gaming Billentyűzet
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest