Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Maxell Retro DJ teszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
Ez jó! CPL korrekt cég,Lynn nevü csaj a kapcsolattartóm,nagyon rendes,teljesen korrekt csaj és tök szépen (bár gyorsan) beszél angolul,meg adott egy csomó hasznos felkészülési anyagot,háttérinfót az interjúhoz!
Még az Ann O'Brian sem rossz,bár ott nem szaroztak telefonos interjuzgatással,felhívott a csak 1x,szakmai cuccokat kérdezett,másodszorra azért,hogy megyek interjúra.
-
yash
senior tag
amúgy egy hasznos dolog, aki nem ismerte volna: http://www.cpl.ie/pdf/cpl_salary_guide_2007.pdf
-
yash
senior tag
Ez ugyanaz, mintha újonnan vennéd, csak régebbi meg olcsóbb. Ahogy már irtam, az újabb modemek fejlettebb technológiákat alkalmaznak (pl az enyém már HS legújabbat), cserébe teljes áron meg kell venni őket a szolgáltatónál (kb 80 eur körül mozognak, néha akciozzák 50-ért). Tehát az új modem előnyös, hátrányos, ha nem dolgozol 2 éve itt és nem laksz itt 3 éve. Ugyanis kb ilyen kondíciókkal adják oda (nekem boltos segített egy pöttyet a cselben, de ő olyan is
) az új modemeket, akárkinek csak úgy frissen nem... én sufnituning boltban vettem (félhivatalos O2 szaküzletben), tehát nekem sikerült átlépnem a korlátokat. Tehát, én nem javaslom a megvételét, ellenben, kezdésnek akár jó bolt is lehet, a vételárat tekintve mindenképpen. De azt tudd, hogy az első 3 hónap 30e helyett 15e szokott lenni, ez nálad 30-al indul, tehát a 45 e kedvezményt bukod, plusz modem ár, majdnem olyan, mintha újat vennél, csak régi szart (ami mellesleg jó is lehet). Tehát, én azt tanácsolom neked, ha parázol, vedd meg, ha nem parázol, várd meg mig kiérsz, nézz körül a helyi sufnisoknál, és inkább ugy vegyél fincsi modemet, újat, jót, saját névre... ha nem sikerül, akkor csapj le rá, mert úgy meg ez a legjobb vétel... a döntés a tied! Én ennyit tudtam okositani ebben...
-
yash
senior tag
hát, GMT szerint akkor, amikor én akarom
a tesztet neten küldik el elvileg, és itthon tölthetem ki (hajrá google, ha vmi nem megy
) ha ez összejön, puszit küldök mindenkinek
Bali figyelmébe: több ír kolléga is visszamondta a Broadband bekötését, miután hónapoki nem kötötték be... eddig egyetlen egy magyar párról tudok, akik kivárták (6 hónapba telt), mindenki más visszamondta idő közben, és maradtak az USB-s dolognál (O2 továbbra is erősen javallot a 3G-vel ellentétben, most már 100%-os biztonsággal mondom... reggel 300kB/s-et is kipráselek, egészen kb délután 13h-ig, akkor lemegy 50-re, este meg olyan 1-10
olyan kb hajnal nagyonkoránig... kicsit más a rendszer, mint odahaza, a fix az csak részben igaz írben
-
Balinov
titán
-
yash
senior tag
költözök új albérletbe... 200 euro lesz 280 helyett, vadiúj házban, szinte luxus berendezéssel, dupla ágyasba... remélem mindenki irigykedik
a másik, ami már privát, hogy holnap ha kitöltök egy tesztet sikeresen (kurvára sikerülnie kell!), akkor IT support-os meló ajánlat is szóba jöhet... hajrá Balinov, indul a verseny
van már PPS, bank account, múlt héten megjött az online hozzáférés, és már a külföldre utalást is sikerült ma fel-setup-olni... megdícsérem magam, ez szerintem nem volt rossz tőlem!
ja, és 2 hónapja vagyok kint... úgy látszik összekapartam magam?
decemberben mikor kirúgtak, nem gondoltam volna, hogy ez lesz... az érdekes az életben, hogy tavaly novemberben még azt sem tudtam, hogy ki leszek rúgva, nemhogy azt, hogy külföldön leszek sikeres... ez igen! az élet csodákra képes...
-
yash
senior tag
válasz
BÁ Nutrition #588 üzenetére
érdekes stratégia
-
-
yash
senior tag
válasz
BÁ Nutrition #586 üzenetére
élelmiszergyárból mindig a nagy darabokat teszik ki először, mert azok jobban nyúlják a terméket
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
Hedgehanter #574 üzenetére
elelmiszergyar. de eddig meg csak 53at tettek utcara. a masik 200 a kovetkezo turnusban lesz(erre tegnap asszem egy-ket honapot mondtak). bar ma masik forrasbol 100at hallottam azt viszont jovo hetre.
pitsana mindegy mivel a vezetes kodosit ezert ugyis majd csak az utso pillanatban tudjuk meg, barmikor is legyen. en azert meg maradtam volna egy fel evet legalabb. meglatjuk mi fog tortenni.
-
Balinov
titán
válasz
Hedgehanter #578 üzenetére
de az a magyar alapellátáshoz kell,nem? Mert amúgy itthon csak sürgősségi ellátásra vagy jogosult. Amugy valami 4-5k perpillanat,szerdán hallottam a győri TB üsz-ön.
kint viszont hogy megy ez?Ha van melóm,pps számom,akkor a magam és hozzátartozóm (feleségem) részre jár-e alapellátás?Ha igen,milyen szintü? Te hogy tapasztaltad?
-
nettudky
csendes tag
Csao, sziasztok!
Eggyel gyarapítom a kint lévő Magyarok számát május 12-étől Dublinban, remélem minél hosszabb ideig ! -
Hedgehanter
őstag
Lehet van egy ures szoba kiado a a haveromnal Dublin belvaros (ha nem akar elkoltozni valahova egyedul) a lakotarsai elkoltoztek 2 napja..... 2 szobas 1400 euro/honap
-
yash
senior tag
Na, van bankszámlám, megjött az adóvisszatéritésem is. Eddig ok. Következő kérdés: betegségek, kórház. Ennek hogy lehet utánajárni, milyen támogatások/lehetőségek vannak, hogy ha megbetegednék, ne hagyjam ott a gagytám dokinál, vagy ha baleset ér? Hol/milyen papirt kell igényelni hozzá?Hallottam vmi ilyesmiről,de elfelejtettem vagy nem vagyok biztos benne
-
yash
senior tag
válasz
Hedgehanter #574 üzenetére
lehet, hogy infós cégnél... 256 gyanús szám! 2^8
-
Hedgehanter
őstag
válasz
BÁ Nutrition #571 üzenetére
Hol dolgoztal hogy mar 256 embert rugtak ki?
-
Balinov
titán
válasz
BÁ Nutrition #571 üzenetére
jól látom,hogy örül a smiley?
-
Balinov
titán
válasz
BÁ Nutrition #568 üzenetére
hát,ez lesz a nyitok titja,sztem itthon a távolsági,túristabuszssöfőrök,stb. sem a BKV átlagot keresik.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
Hedgehanter #565 üzenetére
nem tudom mi szamit mezeinek.
ez a ceg irorszagon belul csinal turautakat kulfoldieknek+ van nehany jarata dublin fele
osszvissz van max 10 buszuk. szerintem nem csak ir soforok vannak. egyik haverom lakott annal a faszinal aki berbeadta az irodait a cegnek, meg neha dolgozik neki(marmint haverom az irodas fickonak)de amugy en tenyleg nem lattam egyik melos payslipjet sem, de a legszarabb kocsi a c-s merci amivel jarnak. szoval tuti hogy nem 400as fizubol vettek
-
Balinov
titán
válasz
BÁ Nutrition #564 üzenetére
az nagyon durván sok. Ír buszsöfőrre gondolsz,nem?
-
Hedgehanter
őstag
válasz
BÁ Nutrition #564 üzenetére
Hat en ezt nem hiszem el.....
Egy sima mezei buszvezeto nem keres 1000 eurot egy heten....
Nem vitazni akarok csak nem hiszem el (bizonyitani ugy sem tudjuk)...
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
Hedgehanter #563 üzenetére
pedig nem
pl a buszsoforok ott 1000est keresnek hetente -
Hedgehanter
őstag
válasz
BÁ Nutrition #562 üzenetére
Kicsit soknak tunik az a 750-800 egy hetre.... a 750 heti mar 36000 evit jelent es meg a taxot hozza sem adtam....
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
Hedgehanter #560 üzenetére
latod meg nekik is el kellett menniuk hogy normalisan eljenek
de amugy az is igaz hogy aranyosan a muszaki cikkek, utazasok es nehany szolgaltatas jelentosen olcsobb. de mondjuk szamunkra azt is figyelembe kell venni hogy mi marha nehezen kapunk itt normalisabb munkat.. pl tudom hogy az utazasi irodaba a titkarnok vagy mondjuk ugy hogy kb az ilyesmi szintu office work-ert kapnak kb 750-800 eurot atlagba. hat abbol nagyon vigan el lehet lenni az tuti. csak a kulfoldiek oda nem igazan tudnak bekerulni. 800bol mar mar kijon a lakasod torlesztese egy het alatt akkor is ha 10%os a hitel onresze. nagyjabol. a maradek 2600bol meg elsz mint hal a vizben
de mi mondjuk kapunk osszvissz 1600-1800at atlagban. ebbol mar nehezebben csinalod meg ugyanazt. plane ha csaladod van, akkor mar nem csak magad kell eltartanod.
na mindegy. nem rossz itt azert, de arra kell hasznalni amire valojobb azert ha nem koti le tulsagosan magat az ember, h ha kell tovabb tudjon allni. szerintem.
-
student
őstag
mennyibe van most dublinba 1 gallon tesco milk?
-
Hedgehanter
őstag
válasz
BÁ Nutrition #559 üzenetére
Az kemeny....
Az itteni lakasvasarlasrol annyit hogy azert nem mindegy hogy oregkorodra mid van... Cypruson voltam 11 honapot es tele volt nyugdijas angollal. A lakasukat eladtak abbol vettek 2 lakast cipruson es az egyikbol eltek a masikban laktak (na meg persze a nyugdijuk).
-
BÁ Nutrition
addikt
hat eleg tag fogalom h kinek mi a normalis lakas...
de en inkabb olyan 5-700k eurora tennem az alapjan ahogy hallom.bar tenyleg igaz hogy nagyon esik az ara most, foleg ott ahol amugy is irrealisan felment..
es tenyleg igy van hogy 30 ev torleszto egy sima melosnak, es az is hogy ennyiert valszeg otthon is kapsz. marmint aranyosan
ezert kell azt csinalni hogy itt osszekaparni rovidebb tavon amit lehet aztan go back
es akkor mar nem kell fizetni a torlesztot tobbet semeddig...amugy a gazdasagi valsag hatasakent ma kirugtak 53 embert a gyarbol
-
student
őstag
válasz
Hedgehanter #557 üzenetére
ez elég bullshit, szal hiába keres 1 magyar droid 400k-t, ha ott akar élni 4ever, lakást venni fizetheti a részleteket 30évig. (de nagyobb sansza van hogy tudja fizetni nem ugy mint itthon.)
-
student
őstag
jol látom hogy nem lehet normális lakást venni dublinba 50mila alatt?
ez igy elég balf@sz kérdés volt de elég fun árak vannak. -
BÁ Nutrition
addikt
válasz
Hedgehanter #553 üzenetére
akkor nem sok melod volt akkoriban
-
Hedgehanter
őstag
válasz
Hedgehanter #553 üzenetére
3x annyit.... hahaha jo hulye vagy...
-
Hedgehanter
őstag
Most olvastam a logout ban irtakat es rengeteg a hasonlosag az en eletemmel.. En is 26 evesen jottem ki, szar csalad no money.. Erdekes.. Kezdj el tanulni es mire az en koromban leszel 3x annyi lesz a fizud mint nekem (ha szereted a penzt ez osztonoz.
)
Kijovetelem elott 3 honappal egy ismerosom adott egy konyvet amit majdnem kidobtam a cime miatt (beszelgetesek istennel) de nem akartam megserteni hogy egy betut sem olvastam belole es ravettem magamat hogy elolvasom az elso 50 oldalt.. 2x vegigolvastam vagy 10 nap alatt...
-
yash
senior tag
király
nekem is van johirem.. megjött az adovisszatéritésem. majdnem 1000 euro... kár, hogy haza kell utalnom az egeszet adossagok törlesztésére. Na mindegy, két honap alatt félmillat kerestem (fele elment aprosagokra), de azert nem sirok, bar lehetne jobb a melo
egyebkent mar én is inkabb varosok fele nezelodok. lehet hugomat is kirángatom magyarországról, nem éri meg ott gürizni sajnos. ez van. szóval éljen a lé
most majd elinditom a tápolást az accountra, aztán ha lesz elég lé, irány a microsoft... mármint a tanterem
vagy vmi hasonló... meg közben irishjobs, meg daft. ja, amugy szombaton megyek új odút nézni, 800 euro-val olcsóbb lesz, és tök aria csaj akivel beszéltem. remélem jó lesz a kégli, mert kétszer annyit kell hozzá tekernem bicajjal, mint a mostanihoz, és éjfélkor amikor végezni szoktam, az húzos... (főleg hogy másnap 7-kor már kezdem a melót...)... mindenesetre kezdenek jól alakulni a dolgok
2 hónap, és te is sínen leszel ne aggódj!
-
Balinov
titán
az ziher,noti kell..most vagy veszünk itt valami egyszerü vackot,vagy tényleg beugrik egy Dell Vostro,a legolcsóbb is jó lenne,abba is van wifi,meg 80gb/1gb/mobil semprongy...
szerintetek a Dell szállít Hostel-es címre...?Azt hiszem,az életem eddigi egyik legjobb döntése (just right after my wedding) volt,hogy megvettem tőled azt a meteoros szimet...holnap telefonos interjúm lesz egy ir cég hr-es góréjával...most küldte át az agency-s csaj a háttéranyagot,stb...délelőtt meg egy másik telefon volt...buyer position...D15-be...12-i héten akár egy személyes interjúval....
-
yash
senior tag
Akkor kezdheted nyomtatni az 1000 példányos CV-det!!! Remélem van ötleted,hogy fogsz netezni,mert anélkül elveszett ember leszel... ingyen wifit bármelyik hotel parkolójában lőhetsz,de a telefon szerintem kevés lesz hozzá,nagyon hamar esni tud az eső,az időd meg kevés lesz... egy olcsó notebook beszerzése mindenképpen NAGYON ajánlott!!! WIFI-vel!! Kész szerencse, hogy van már telefonod... itt az is numero uno kezdéshez. Ja, meg kezdjétek el szoktatni magatokat a hideghez,az itt lesz bőven
-
Balinov
titán
pff...az se gyönge! Én egy Duronos asztalit szerváltam anyósoméknak,384mb rammal, sp2-es xp-vel meg egy wecammel...már csak valami gef2 kaliberü vga-t kéne belerántani és kész is,lehet telepíteni...Gyerekek,ma én is 1 számjegyüvé váltam visszaszámlálásügyileg.9nap és ottvagyunk!
-
Balinov
titán
válasz
Hedgehanter #543 üzenetére
ennyire lenyomja az árat,hogy AMD plattform? eszem megáll..de tényleg. Mondjuk telefonos support nem izgat,mert annyit azért talán értek hozzá,nameg itt a ph is,külön dell notis topikkal...
-
Balinov
titán
Most vagy én vagyok marha homár és benézek valamit,vagy ezek tényleg ennyitől indulnak
Dell Vostro -
Balinov
titán
Daft.ie Agent....ismered? Gyk megjelenést követő pár percen belül megy az email,sokaknak irtam,nincs is ezzel gond,valszeg tényleg túlparázom.Ott kell lenni,telefonálni,megnézni a kecókat, és választani..nem 2k km-ről...Net előtt egy noti is kelleni fog.Lehet beruházok egy egyszerü Inspiron-ra.Kint milyen márkák olcsók?
-
yash
senior tag
Nem értelek komolyan... daft.ie tele van hirdetéssel, 400 helyet hirdetnek 4 különböző városrészen, és nem találkoztam még ilyen no couples dologgal, bár igaz, hogy a detailseket nem nézem. Szerintem nálad is ez a baj. Túlparázod a dolgot lehet. Alkudni próbáltál már? Még telefonálnod sem kell, egy csomó albiban e-mail elérhetőséget is megadnak. Nekem már válaszolgattak is ilyen módon, igaz, a telefon 1000x jobb... én napi 3-szor nézem daft-ot amúgy most, és pár órán belül lecsapok a hirdetésekre... igaz, még igy sem sok sikerrel... szóval turbozni kell, mint állat, ez jótanács! Neted legyen kint mindenképpen...
-
yash
senior tag
Áh, nem volt időm keresni! Egyfolytában a magyarországi ügyeket rendezem, itt meg most megint albit keresek, a mostani kicsit drága, meg találtam egyet, ahol két csaj lakik, és van még két szobájuk, és olcsóbban, mint a mostanim
Az ilyenekre mindig rákattanok
Meg a mostaninál azért ugyanezért a pénzért sokkal jobbat is kaphatok... van olyan kollégám, aki 175-öt fizet havonta csak... én meg 280-at, és még fűtés sincs. Eldurrant az agyam, váltani kell! Nem érdekel, ha többet kell tekerni biciklivel, legalább izmosodik a lábam
Csak legyen hiperjó a hely meg a társaság... most találtam ilyet, ki tudja, talán megcsípem... ma kaptam a jóhirt, hogy a héten megkapom az adóvisszatéritésem... istenkirály
Kb két hónapnyi pénzecske adó jön vissza most.
A para meg egészséges dolog, jól is teszed
De azért így ne menj munkát keresni, mert rádnéznek, és kihivják a dilidokit
-
Balinov
titán
nem a fenéket nem,csak jól titkolom.egy para vok,pedig tudom,hogy infóval jól felszerelve,kellő kp birtokában megyünk,de cask akkor leszek 100%-ig nyugodt,hogyha majd mindkettőnknek állása lesz és normális szállásunk.
A fotókon gondolkodtam én is,csinálok újakat majd,meg összeválogatom a régebbiekből azt a fotószettet,ami számunkra fontos és felhányom telefonra,jó lesz nézegetni.
Veled mizujs? Új meló kilátásba?
-
yash
senior tag
fogadjunk nem is izgulsz!
mielőtt kijöttök, készitsetek fényképeket otthonról, pár hét után mikor visszanézitek, olyan lesz, mintha világháboru utáni állapotokat látnátok a képeken
meg a napsütést érdemes még lefényképezni otthon, de azt nagyon!! jól fog jönni kintre, szar napokon...
-
Balinov
titán
válasz
Hedgehanter #534 üzenetére
higul a mezőny...
Mai napot leszámítva 10 nap és mi is indulunk!
Ma vagyok utoljára régi melóhelyemen..
-
Hedgehanter
őstag
Most neztem a baratok koztben hogy a reszeges kiscsajt kikuldtek Dublin-ba.....
-
yash
senior tag
válasz
BÁ Nutrition #532 üzenetére
nekem sosem fognak emelni, ez teljesen biztos, mert munkatársnőm 2 éve melózik, és még mindig 7 (!) euro óránként a fizetése (ami elég gáz szerintem). szóval kösz a tippet, még egy ok, hogy lépni kéne mindenképpen (idővel?). ha esetleg tudsz vmi ismerőst vagy melót nyugati partvidéken, vagy pár hónap múlva akár keleten is, keressél meg légyszíves!
egyébként van msn-ed? pü-be ha van kedved, felvehetsz, bár nem vagyok egy beszédes tipus, csak ha rámjön
-
yash
senior tag
válasz
BÁ Nutrition #529 üzenetére
8,65. te?
-
Rowboy
csendes tag
válasz
BÁ Nutrition #527 üzenetére
"nekem van diplomam, de itt nem er semmit sem(kozgaz/logisztika)..."
Főiskola vagy egyetem?
-
BÁ Nutrition
addikt
hat inkabb 10, de sok helyen 9 vagy picit kevesebb..
szal az a plusz 5 euro nem mindegy...
masik hogy ahol meg annyit fizetnek oda nem vesznek fel kulfoldieket.
amugy csak kimondva hogy 10-15 nem is tunik nagy kulonbsegnek de a 350-400 vs 600 mar nagy kulonbseg. mert az osszes koltseged utan is megmarad annyi mint a rosszabbik esetben a teljes fizud.miert te mennyit kapsz amugy most?
-
yash
senior tag
válasz
BÁ Nutrition #527 üzenetére
nekem egy ír srác mondta, hogy igát húzni nem is olan rossz. szalag mellett 10-15 eurót is meg lehet kapni óránként. vajon hol lehet ilyen "rabszolga" munkára jelentkezni? több lenne, mint a mostani fizum...
-
BÁ Nutrition
addikt
nekem van diplomam, de itt nem er semmit sem(kozgaz/logisztika) igy csak betanitott munkat kapok. szerintem amugy meg attol fuggetlenul hogy nagyreszt kedvesek, nem egyszeru beilleszkedni. mert ha anyagilag nem tudsz beilleszkedni akkor hosszutavon biztos hogy nem mukodik a dolog. plane azok akik diplomaskent huzzak a rabigat. aki mondjuk festo vagy hentes az itt konnyebben alkalmazkodik, mert ok biztosan kapnak allast a szakmajukban, ergo minimum ugyanazt a helyzetet elerik ir szinten mint ami otthon is meglenne
szoval en ha hazamegyek akkor az tuti hogy ha esetleg visszajovok akkor csak ugy hogy van egy olyan szakmam amit tudom hogy keresnek itt. mondjuk van is olyanom csak az a gaz hogy meg egyetem elotti idokbol es mar vagy 10 eve ugyhogy gyakorlatilag elkallodott. -
yash
senior tag
válasz
BÁ Nutrition #525 üzenetére
én megkapom minden nap, hogy "stupid" vagyok... aha, ja, végülis egy majdnem diplomával... asszem ha azt mondanám nekik polimorfizmus, azt hinnék káromkodok.
-
BÁ Nutrition
addikt
amugy tok erdekes az hogy tenyleg baromi kedvesek az irek, de ha melorol van szo akkor ez elegge megvaltozik.. normalis melot nagyon nehez kapni, igy leginkabb az alja marad.. ott viszont ha tehetik kihajtjak beloled a sz@rt is. elegge leonszio stilusban. ha levegot veszel mar egybol megy a lazy bastard duma. persze ok ezeket a munkakat nem csinaljak meg. arra vagyunk mi itt
aztan hogy kinek meddig felel meg ez az valtozo.. aki meg elcsip egy normalis allast az nem kivankozik altalaban haza annyira.
ja megegy erdekes tapasztalat. eleg furcsa szamomra hogy egyik uzletben akar a otodeert is megkapod ugyanazt a termeket mint a masikban. leginkabb elelmiszerrol beszelek. azert valamilyen kiegyenlito hatasnak kellene jonni keresleti oldalrol, mert szerintem ez nonsense. akar a hust, akar a kenyeret, krumplit, banant, tojast nezem.. sorolhatnam. azert otthon nincs olyan hogy ha valahol x termek 1000 akkor a masikban siman kirakjak 5000ert. meg 1500ert se nagyon vinnek el.
szal nem tudom hogy miert, mert minosegben nincs igazabol kulonbseg. plane nem ekkora. sot gyakran az olcsobb jobb minosegu -
kraftxld
félisten
válasz
Hedgehanter #523 üzenetére
El lehet vele lenni
De elsősorban nekem is külföld a cél, okt-nov magasságában lesz a start. -
kraftxld
félisten
válasz
Hedgehanter #521 üzenetére
Lassan 2 éve nyomom elég aktívan.
Persze előtte még kb 3 év aktív gyakorlat. -
Hedgehanter
őstag
Igen a FAS nagyon jo nekem kifizette az mcsa-m 70% at es igy csak 1500 euroba kerult...
Dorset collegben csinaltam ajanlom nektek is. minden benne van (kiveve ha nem megy a vizsga elsore de arra meg ott vannak a MS altal felajanlott re-take free tickets)... fász-nak mondjak..
-
Balinov
titán
Hát,telefont már nem kell venni,mert 2db K200-at vettem Vaterán a héten..
CPL-es kérdést,lehet rosszul fogalmaztam,de nem igazán a kollégáidnak szántam,hanem a kinti magyaroknak,akikkel esetleg kapcsoaltban vagy. Azt hiszem a héten küldtem application-t először cpl-es állásra,ma hivott a HR-es csaj másodszor telefonosinterjúra,ismét megkérdezte,mikor leszek legelőbb irbe...Valahol Swords,Co. Dublinban van egy állás egy cégnél,ahol gyakorlatilag ugyanazt kell csinálnia az embernek,mint amit én csináltam az elmúlt 11évben. Nem akarok semmit elkiabálni.
Ja,amúgy tök érdekes. Megvan ugye mindkét mobilszámom (t-mob HU és Meteóra) adva,tegnap a meteoroson hívtak,ma a t-mobiloson...nőjilogikaaa
Most már csak valami house share kéne dublin north-ba,mert ez az 5 éjszaka a Marlborough Hostelban letelik,azt mehetünk az alá a hid alá aludni,ahonnét webcamen keresztül lehet üzenni 6percenként a Liffey folyó partjáról..
Próbáld meg a paypal-t,kerestek hasonló szakembert, a jobs.ie-n láttam hirdetésüket.
A biztató,jó szavakat köszönöm! Sokat jelent!
-
yash
senior tag
válasz
kraftxld #511 üzenetére
Hozzám Galway van legközelebb, de ez érdekes... FAS Training-ben vannak Athlone-ban és Cork-ban... lehet utána kéne nézni ennek, nem Bali? Mi van, ha kedves FAS kifizetné nekünk a vizsadijat
Még akár el is tudok képzelni ilyet... amúgy jól értettem ugye, hogy ők a FAS-t "fósz"-nak ejtik? "fósz ofisz"
-
yash
senior tag
Nem szoktunk ilyenekről beszélgetni, elég nagy a stressz a hotelban és versenyhelyzet van, normális emberi kapcsolatok kialakításának nem sok esélye van sajna, meg én szeretnék elterelődni IT irányba, és akkor megváltozik majd úgyis minden. Nem tudnának ilyenekről lényegi információt adni úgysem szvsz, mert ők a munkájuknak (hétköznapi munka) élnek, és nem látom rajtuk a jelét a jobb sors felé való elmozdulásba (illetve csak annyit, hogy... na mindegy, ők sem érzik jól magukat), csak én vagyok ilyen sokat gondolkozó típus, meg számítógépekhez is szinte én értek csak sajna a környezetemben, legalábbis azon a szinten, amiről itt most szó van. Szóval, szerintem kár is lenne megkérdezni a CPL-t.
Amúgy én is láttam CPL-nek hirdetéseit net-en, dobtam is CV-t valamelyikre, mert emlékszem a logo-jukra. De lényegi információm róla nincsen.
Amúgy én is vettem telót, van már vodás. 59 € volt, benne van 10 € topup. Amúgy tök véletlen volt, hogy pont ilyet vettem, de eddig életem egyik legjobb vásárlása volt: Vodafone 715-ös model. Ahhoz képest, amit egy legolcsóbb csicska telefontól vártam, kegyetlenül meglepett! 3,5" jack dugó, mp3, SD kártyaolvasó... mikor hazajöttem, akkor meglepődtem igencsak! Úgyhogy, most többet használom, mint a Nokiámat, ami érdekes és vicces, mert annak jóval nagyobb tudása van. Egészen megszerettem ezt a kis szart, komolyan, nagyon jó!
Ezt neked mondom Bali, mert tudom, hogy akartok majd ittkint venni Verának is esetleg telót: nem üzletben kell venni, hanem pl carwares stores-ban! Sokkal jobb. Nem kérnek semmit, csak egy szál személyit (EU-s kártyás csoda), se lakcm se semmi. Ugyanannyi náluk a telefon, mint a sima szaküzletben (voda, o2, meteor). Viszont! Kiválaszthatod melyik szolgáltatóhoz akarsz csatlakozni. Na persze, ez nem jelenti azt, hogy független a telefon, hanem csak annyit, hogy olyan, mintha minden egyes szaküzlet egy helyben lenne. Szóval legalább 2 előnyös dolog is van ott a hagyományos boltokkal szemben. Ajánlani tudom! 59 euro nem pénz érte, és elég jó teló. 3G, 1,3 Mpix fényképező, szerintem pofás is (vodánál fekete-ezüst szinben adják hálistennek), eszi a micro SD-t, USB-ről tölt (miközben átrámolod rá a gépől az mp3-akat), szóval aranyos! Szinkornizál outlook-kal, szóval állat jó! Bluetooth is van benne... totál jó! Gyárilag 512 MB-os microSD-vel, fülhallgatóval és töltővel jön. Nem isteníteni akarom ezt a típust, de szerintem tudásához képest nagyon baráti ára van... és kegyetlenül jól szól rajta a muzsika (igaz sennheiser CX-400-al). Mióta megvan, a Nokia E65-öt nem is használtam
Illetve, átküldtem rá V715-re az adatokat szinkronnal... mobilarena-n van teszt róla! Először sony w200i-t akartam (az is 59 €), de sehol nincs. Erre a V715-re viszont mindenki azt hiszi, hogy egy kalap szar (ott abban a percben döntöttem el, hogy nem érdekel, kell egy tella), nekem is csaka boltos ajánlotta. Itthon jött a hidezuhany, hogy "ezdeállat!". El sem tudnék most kezdésnek képzelni jobbat...
Én is drukkolok neked! Aztán ha egy szakmán belül leszünk, úgyis találkozunk vmelyik IT-s ír multiban
-
yash
senior tag
válasz
kraftxld #511 üzenetére
Thank you very much!
Asszem én is rálépek az olajra, elegem van már, hogy úgy érzem magam, mint egy csicska. Ráadásul a pénzem is kevés, bár ezen fogok változtatni hamarosan. Tegnap az egyik manager nagyon felhúzta az agyam, úgyhogy tegnap óta belendült a CV-ipar. Ma nyomtattam párat, úgyhogy legközelebbi OFF-os napon megyek körülnézni... hát bazeg, "mi vagyok én, nem?" (Besenyő Pista bácsi)
ah, végre ma meglett az arab csóka utolsó napja... hétfőn kiteszik a csomagját, akár tetszik akár nem... ez a figura egy állat bazeg, iszik, ordíttatja zenét, töri-zúzza a berendezést, és mint egy skizo, saját magához beszélt hangosan... reggelre ne tudjátok meg milyen világ volt mindig a konyhában (és rengetegszer épphogy egy hajszál választott el, hogy lemenjek, és beleverjem a fejét az asztalba, mert a szép szó már nem használt), úgyhogy szépen elmondtam mindent a bérbe adónak és most csá... az idióta... lenne mit mesélnem róla, alkoholista állat. amúgy az írek általában aranyosak, ha barátságosan állsz hozzájuk, kivételek persze vannak (de hát hol nincsenek). nagyon kedvesek általában a külföldiekkel, kivéve, ha stressz alatt vannak, nagyon nem birják! (én sem). amúgy nyugodtság van... ilyen szempontból jó ez az ország, hogy nem idegbetegek, és a kedvességükkel feldobják a hangulatomat. egyébként a hiresztelésekkel ellentétben nem hülyék egyátalán, én egy csomó okosat is ismerek, és iszonyú jó fejek! értsd: barátságosak, segitökészek, semmi negativ hátsó szándékot nem érzel az irányukból még rezgés szinten sem, és ez nagyon jó érzés nekem. csak meg kell találnod a megfelelő embereket!
-
yash
senior tag
Itt írországban hol lehet vizsgázni? Tudtok vmi honlapot, ahol lehet érdeklődni/jelentkezni? Neki kéne feküdni a témának... ár, tanulás, vizsga... I need it!
-
kraftxld
félisten
válasz
Hedgehanter #505 üzenetére
Akkor az íreknél elég jó állást kaphatok a papírjaimmal?
Bár mi NZ-t néztük ki, és okt-nov magasságában megyünk.
Lassan meglesz a 2 db server 2008-as MCITP is. Meg az MCSE+S, úgyhogy remélem nem lesz gond. -
Balinov
titán
válasz
Hedgehanter #505 üzenetére
Köszi! a komplett.ie-t ajánlották asszem a wiw-en az egyik topikban is,meg talán az iranyirorszag.com-on.
-
Balinov
titán
válasz
Hedgehanter #503 üzenetére
persze,igazad van,nem vitatom. Meg merem kockáztatni,hogy Vmware-vel vagy MS Virtual PC-vel szimulálva se olyan egyszerü megtanulni,ehhez tényleg IRL tapasztalat kell.
Amazon,netes vásárlás: Számtech cuccokat (noti,asztali alkatrészből) honnét szereztek,ti kintiek be? Newegg vajh szállít írországba?
-
-
Balinov
titán
válasz
Hedgehanter #501 üzenetére
könyv nem téma.gugli csodákra képes,vizsgaszoftver,vizsgakérdések sem,abból is van egy rakattal.SZóval a szoftver és tankönyvlehetőségek adottak.ezen nem múlik. 70-270-höz is van egy komplett 800oldalas xpsp2 prof-os tankönyvem.. egy v41-es TestKinges VCE- vizsgakérdést még a télen próbaképp megcsináltam,olyan 700körüli pontszámmal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asos Rog Zephyrus Gamer laptop gyönyörű állapotban.
- GOPRO Hero 11 BLACK Creator Edition akciókamera csomag +tartozékok
- Intel Core i9 14900KF processzor eladó instabil állapotban OLVASD EL!!!
- SK Hynix 16GB / 32GB 5600MHz Laptop RAM!
- AMD Ryzen 7 5700X / RTX 3060 Ti / 32GB DDR4 RAM / 1TB SSD Mini-ITX konfig eladó jó áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest