- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Flashback: Olcsó emulátoros kézi konzol R36S
- Gurulunk, WAZE?!
- KISDUCK: Diétás kaja tipp
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
jorden06
senior tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, hogy oldható meg az, hogy ha egy előadónak több albuma van iTunes-ban, akkor csak az általam kijelölt albumot töltse fel az iPodra, ne az összeset?
-
jorden06
senior tag
Sziasztok!
Nos, az elmúlt időszakban megtanultam nagyjából 1-2 dolgot az iTunes működéséről, de van még fehér folt bőven, ezért segítségeteket kérem:
miért van az, hogy ha egy válogatás albumnak több előadója van, és ezért bejelölöm a "part of a complication" fület, akkor azok az albumok nem jelennek meg a sync fül alatt?
-
jorden06
senior tag
válasz
Gordiann
üzenetére
Most 6 számmal próbálkoztam csak, mert első körben 20 vegyes számot húztam bele iTunes-ba, és hatalmas káosz lett.
1. probléma: ha egy számnak nincsen alapból megadva valamilyen ID3 tagje, akkor még csak bele sem hajlandó rakni a zeneszámok közé, hogy azt majd később szerkeszthessem. screen a jelenségről (a jelölt, hiányos id3tag zenéket nem másolja bele semmi pénzért, de persze ugyan ezt csinálja a gépen lévő összes hiányos számmal is)
2. probléma: ha azokat a számokat amiket engedett bemásolni iTunes-ba, csoportosítom album artist és/vagy album szerint, akkor ugye a music résznél iTunes-ban egy mappa alatt látható mindegyik szám. DE! Ha ezt a létrehozott mappát szinkronizálom iPod-dal, akkor a cover flow minden egyes artist-nak nyit egy külön fület, és minden egyes ilyen külön fül alatt listázza az összes számot, amit a mappa tartalmaz.
Képekben, hogy jobban kifejezzem magam: KÉP1, KÉP2 Mivel az egyik számot RedCarpet mixelte, így nyit egy ilyen nevű fület cover flow-ban, és listázza a számokat, amiknek az albumcíméhez Vegyes zenét írtam. Egy másik számot Cascada mixelte, ezért nyit egy ilyen fület is, ahová szintén listázza a Vegyes zene tartalmát. És így tovább, minden egyes előadónak egy külön fület hoz létre, ahol listázza az összes Vegyes zene mappában található számot.
Talán segít valamit, így néznek ki a problémás vegyes előadójú számok a recently added fül alatt: kép, a music résznél iTunes-ban viszont rendes csoportosítva: kép
-
jorden06
senior tag
válasz
Gordiann
üzenetére
Akkor úgy tűnik, hogy nekem a library pontos beállításával vannak a gondok első sorban.
1.: a preferences --> advanced résznél a felső két rész nincsen kipipálva, akkor ezek kellenek ahhoz, hogy áthelyezze a zenéim a saját mappájába, és módosítsa az mp3 metadata részét? Mert jelenleg csak az elérési útat keresi, és nem módosít semmit az mp3 forrásán, a változásokat amiket info-ban átírok csak iTunes-ban jeleníti meg.
2.: a zenéim 80%-a különálló zeneszám, nem tartozik semmilyen albumhoz. Ezeket egyenként kellene taggelni? Ráadásul idiótan vannak megcímkézve, az info-ja ezeknek a netről letöltött számoknak tele van írva minden hülyeséggel (download free mp3 from XY, stb..) Ezeket a számokat hogyan taggeljem és rendszerezzem?
És akkor végezetül mik azok az iTunes beállítások, amiket csináljak meg, hogy a rendszerezés során ne legyen kavarodás?
-
jorden06
senior tag
válasz
icecave
üzenetére
Igen, ezt értem, de én pl. iTunes-on belül módosítom az összes számom id3 tag-ját, amit gondolom csak az iTunes ment el magának, a forrás ugyanolyan rosszul címkézett marad. Akkor így kérdezem, hogy a forrásokat, miként lehet legegyszerűbben újra-tagelni? Minden számot egyenként kellene?
-
jorden06
senior tag
válasz
Blindness
üzenetére
Most a sok előadós soundtrack albumoknál "get multiple album info" résznél egységesítettem az album nevét, besorolását, és így már látja a nano is, szuper

Ez a jogvédős marhaság megoldódott azzal amit mondtál, hogy bebipáltam az advenced résznél, hogy készítsen saját mappát neki, így viszont duplán lesz meg minden zeném, tehát duplán foglal helyet is nem?
Még a másik ami hátra van, hogy a több ezer teljesen különböző számaimmal kezdjek valamit. Ezeket hogyan lehet értelmesen rendszerezni, hogy aztán rá is tudjak keresni id3 tag alapján ipodon?
-
jorden06
senior tag
válasz
Blindness
üzenetére
PC-n mindegyik számra ezt írja ki, notin meg jó... Pedig semmi sem írásvédett. Milyen codecbe konvertáltad át, hogy jó lett?
Olvastam ilyeneket, hogy ráküldenek white/pink noise-t (vmi burn in keretein belül) fülesre, és ettől állítólag jobb lesz. Te hallottál erről valamit?
Fülesről csak annyit, hogy hozzászoktam a jobbhoz, kocsiban ProLogic II DTS rendszer, a PC-s AKG fejhallgató is szépen szól, de majd megszokom ezt a CX300-at is

-
jorden06
senior tag
válasz
icecave
üzenetére
Most felraktam laptopra is az iTunes-t, itt működik rendesen a get info. Viszont innentől akkor hogyan tovább? Eléggé kaotikus a jelenlegi helyzet...(kép) Ez így normális? Innentől kezdve hogyan rendezzem tovább, hogy ezeket a VA albumokat az iPod egyként kezelje, ne előadónként külön albumként? Hiába van jól megadva az album, ipodban ezt össze-vissza látom
-
jorden06
senior tag
válasz
Gordiann
üzenetére
Beléptem az iPod clubba egy Gen4 nano-val. Első körben: nagyon jól össze van rakva, kellemes a kezelése, jól használható. Vettem hozzá egy CX300-as fülest, még csak alap számok vannak rajta, de mit is mondjak... Nem vágtam magam hasra a hangjától, lehet azért mert az itthoni Audigy + AKG pároshoz vagyok szokva.
No de a lényeg: szeretném rendezni az albumokat, rengeteget olvastam vissza, de az első lépésnél elakadok: az iTunes nem engedi v2.4-re konvertálni a fileokat, a lent látható hibaüzit dobja ki minden egyes számnál ami a vinyómon van, pedig egyik sem írásvédett. Ilyenkor mi van?

-
jorden06
senior tag
válasz
icecave
üzenetére
No, hát sajnálatomra a srác nem akarja eladni a meghirdetett Sony lejátszóját, így ezt a nanot vettem meg. Egyelőre nem bántam meg, úgy vagyok vele, hogy ha nem jön be, eladom és veszek egy Sonyt. Akkor legalább elmondhatom, hogy kipróbáltam tartósabban és van okom a váltásra...
Viszont szükségem lenne egy jó fülesre is... A jelöltek eddig Panasonic RP-HJE300 az olcsóbb, és Sennh. CX300 a drágább kategóriában. Ezekről tudtok valamit, esetleg más lehetőség?
És icecave, ha azt mondod a te gyári Sonyd amit nem használsz nagyon jól szól, és meg is válnál tőle, jó árért elgondolkozok rajta

-
jorden06
senior tag
válasz
icecave
üzenetére
Ezt a Sony-t találtam még 20K körül használtan. Az eladó dicséri, de mit lehet róla tudni?
Gordiann: A nano-ra azt mondta az eladó, hogy csak kibontotta, szóval nem tudni milyen hibái jöhetnek elő menetközben, ezért lenne érdekes a szerviz... Mi szokott általános meghibásodási jelenség lenni?
-
jorden06
senior tag
válasz
Gordiann
üzenetére
Ha nincs rá garancia, akkor mit tudok vele kezdeni ha valami történik vele, és ezek a javíttatások mennyibe kerülnek? Mennyi baj szokott egyáltalán lenni ezekkel? 21K-ra tartaja az eladó, nincs rajta semmi karc, egyáltalán nem használta, minden cucc megvan hozzá.
icecave: remélem, hogy nem klón, valami LogMeIn logó van rajta, gondolom tőlük nyerte. De ha mégis klón lenne, miben lehet megkülönböztetni az eredetitől?
szerk.: Egy hónapja még sokat gondolkoztam egy zsír új gépen (NWZ-S544), amit itt is beszéltünk, hogy Neked is van icecave, csak éppen nem állok úgy anyagilag, hogy kiadjak érte 32K-t plusz fülesre X-et. Aprókban pedig csak NWZ-A széria van, az meg butább is, meg el is veszik a kezemben akkora, így jött képbe számomra a Gen4 nano. De jöhet persze más is amit tudtok ebben a 20K-s sávban

-
jorden06
senior tag
Hali!
Szerintetek mennyit érdemes kiadni egy garancia nélküli, ajándékba kapott 0km-es, iPod nano-ért (Gen4, 8GB)? Aprón nézegettem őket és nem tudom mennyit érnek ezek használtan.
-
jorden06
senior tag
válasz
icecave
üzenetére
Én minimal, deephouse, progressive irányban mozgok, így nekem is elsődleges a szép basszus. A clear bass nem csak, hogy szépen kiemeli, hanem torzítás-mentessé is teszi? Mert ez ugye nem mindegy
Vagy egy CX300 már elbírja? A magasak mennyire maradnak meg szépen hallhatóan? Nem nyomja el? -
jorden06
senior tag
válasz
icecave
üzenetére
Ez egy régebbi típus, az ún. sonic stage programmal lehet csak zenét tölteni rá (valami tömörítési eljárást tartalmaz a több zeneszám érdekében, de gondolom csúnyán lehúzza a zenék minőségét), de akkor az újakban már nincs ilyen.
Ezt az S544-et nálunk hivatalosan nem forgalmazzák? Mert a gyártó angol oldalán megtalálható, a magyaron meg teljesen mások vannak.
-
jorden06
senior tag
válasz
icecave
üzenetére
Megnéztem most a Sony oldalát, de az S544-ről nem találtam semmit. Miért pont ezt választottad az S-en belül? Tetszenek ezek a Clear Bass és Clear Audio technológiák, csak 1-2 két új terméknek eléggé el van szállva az ára. A régebbiek is ugyanúgy szólnak és tartalmazzák a hangjavításokat?
Egy haveromnak van egy régi Sony készüléke, és csak a Sony egyedi programjával tud rá zenéket húzni (kb. mint iTunes). Ezen program miatt fér olyan sok szám a lejátszóikra (konvertál kisebb kbps-re) ?
-
jorden06
senior tag
válasz
icecave
üzenetére
icecave: Sony-ból milyen kategóriát választottál, X széria? Mert arról speciel tudom, hogy a legjobb. A 30K-s kategóriában melyik típus lehet még számomra jó alternatíva? (4-8GB tárhely, viszonylag hosszú lejátszási idő egy feltöltéssel, kompakt (ipod nano) méret, jó kezelhetőség amik számítanak nekem).
Gordiann: Ez a cover library tényleg hatalmas fless egyébként, egy nano 3G volt nálam nemrég de sajnos nem tudtam a covereket megjelenítetni az ipodon (ezt egyébként hogy kell? mert hiába tartalmazta a mappa a cover filet, nem érzékelte a nano
). És téged pl. nem fáraszt, fáj tőle a fejed stb. a jó fülessel a nano? Mert egy agybadugóst mindenképpen tervezek (ha nem rögtön a lejátszó vételével együtt) de nézelődök már. A Panasonic RP-HJE300 és AKG K330 jött még szóba.Olyat olvastam még, hogy az ipodok nagyon érzékenyek a rossz minőségű tömörítésekre, rögtön érezni ha egy számnak gyenge a kódolása. Milyen kbps-be dolgoztok általában? A nano 3G egyébként tényleg átlagos volt (még egy Logitech fülhallgatóval is), de nem tudom, hogy mennyivel jobb a hangchip az 5G-be.
-
jorden06
senior tag
válasz
Gordiann
üzenetére
Pont ez lett volna egyébként a következő kérdésem, csak nem akartam offolni, de ha szóba jött a dolog leírnám a dilemmám: egy Cowon iAudio 7-est (vagy a hamarosan megjelenő 9-est) néztem még ki magamnak, amik 20-25 körül vannak ugyanakkora tárhellyel mint a nano, viszont ezekhez még tudnék venni egy CX300-ast és akkor kb ott lennék árban mint egy nano+gyári füles. Tényleg ennyire jók az iAudio készülékek, hogy hangzásban simán bármit levernek? Még én is éreznék rajta különbséget, amikor "csak" egy halandó zenekedvelő vagyok...?
Te a D2-őt miért nanora cserélted, és nem Cowon termékre?
-
jorden06
senior tag
válasz
Gordiann
üzenetére
Árgép szerint van már 33K-ért is. Írtam a cégnek és azt írták 1 év garancia van rá, melyet a boltban lehet érvényesíteni. A starking pl. mennyit ad rá? Mert valakitől olyat is hallottam, hogy 5 év...
Én is pont tegnap voltam Allee-ben, ki is próbáltam a kirakott iPodokat. Persze mind a 3 különböző fülessel volt, de átrakosgattam és kipróbáltam ugyanazzal az AKG-vel a classic-ot és nano-t is. Most nekem rossz a hallásom vagy tényleg lehet az, hogy semmi különbséget nem hallottam? SŐT! Nekem a nano 5G még hangosabban is szólt egy kicsit-
-
jorden06
senior tag
Hali!
Kinéztem magamnak egy iPod nano 5.th gen. 8GB lejátszót. Az árgép kiadott pár boltot, ahol már 30K környékén meg lehet kapni, a hivatalos márkaboltban pedig 45K. Miből adódik ez a nagy különbség? Lesz belőle problémám később, ha nem márkaboltban veszem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciós áron, Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 - 16GB RAM, 512GB SSD, érintőkijelző, Yoga funkció
- Asus TUF Gaming A15 AMD Ryzen 7-7735HS/16GB RAM/512GB SSD/RTX4060VGA/15,6" 144Hz kijelző
- DDR4 -es 8GB -os notebook memória eladó
- HP EliteDesk 800 G3 PC, I5-7500, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, garancia ( olvasd végig)
- HP EliteDesk 800 G3 MT, PC, I7-7700, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, garancia ( olvasd végig)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3070 8GB / 16GB DDR4 / 512 Nvme SSD
- Hp ProDesk/ EliteDesk SFF/MT G4/ G5/ G6 / i5 8-9-10.gen /Win11- Számla, garancia
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 5th Gen. i7 10th, 16GB RAM 27% ÁFÁS (0329)
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- Akció! Dell Latitude 7200 2-in-1,12.3",FHD,i5-8365U,8GB,256GB SSD,WIN11,Tablet,LTE
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

). És téged pl. nem fáraszt, fáj tőle a fejed stb. a jó fülessel a nano? Mert egy agybadugóst mindenképpen tervezek (ha nem rögtön a lejátszó vételével együtt) de nézelődök már. A Panasonic RP-HJE300 és AKG K330 jött még szóba.