Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
- Nillkin CamShield cover case for Xiaomi Redmi K70E, Xiaomi Poco X6 Pro 5G
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
-
LOGOUT.hu
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
oba
addikt
válasz tetova #301155 üzenetére
Amiért neked nem fontos vagy nem látod még semmi szükség erre a stílusra. Mindenki el tudja dönteni, hogy ez a feature neki mennyire kritikus szempont. Sokkal hasznosabb és látványosabb újítás volt ez az utóbbi időben mint az évenkénti kényszeres proci teljesítmény növelés amit a benchmarkokon kívül az emberek 99 százaléka nem is érzékel a mindennapi használat során.
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
zzola
titán
Ugyan hagyd csak.
Amíg csak 60Hz-es panellel szerelt iPhone volt kapható, addig istenkirály volt a kijelző és 1000+ egy ember hangoztatta itt, hogy áh nincsen szükség a 120Hz-re, most hogy van 120Hz-es model extra felárért, azóta hirtelen fos a 60Hz-es panel.
Én elég kritikus vagyok, a munkahelyi telefonom egy Samsung S22, i14 mellé téve nem igazán veszek észre különbséget, az Exynosos csoda eléggé döcögős, míg az i14-en optimalizálva szépen fut minden. Hozzáteszem nem vagyok vérpistike, aki a mobiljain éli le az életét, ettől függetlenül azér power usernek érzem magamat. Jól használható a 60Hz-es panel, de nyilván szégyen gyalázat hogy 350-400e-be nem fér bele legalább egy 90-es panel. -
ADAM1337
nagyúr
-
Gubu0101
veterán
360Hz-es kijelzo van a laptopban,ipadom 120Hz es a telefon ugy szint.Tv-nel jo,hogy nem tunik fol filmnezesnel.Sajna pont emiatt adtam at a csaladban az Air5-om mert zavaro volt,hogy olyan mintha lassu lenne es mintha akadna a bongeszo.
Biztos vissza lehetne szokni a 60Hz-re,de minek lepkedjen az ember vissza fele…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
Stauffenberg
nagyúr
"Normális ember észre sem veszi a 60 Hz-et."
Engem herzius alarmus betegséggel diagnosztizáltak, miután említettem az orvosomnak, hogy látom a különbséget a 60 és 120 Hz között. Azt mondta hümmögve, hogy "hmm... ez nem normális" és már adta is a sürgősségi beutalót. A többi már történelem! Azt mondta az egyetlen mód, hogy kigyógyuljak, hogy megélem a 80 évet, addigra annyira elfárad a szemem, hogy ez lesz a legkisebb bajom.
-
senior tag
válasz tetova #301148 üzenetére
"15 alá már nem érdemes menni. A 14 mindenképpen visszalépés."
Tiszteletben tartva a véleményedet, NAGYON nem értek vele egyet.Egyrészt "ősrégi" Iphone-osként (az első iPhone-om egy 3G volt) ost váltottam Xs-ről szádékosan 14PRO-ra, és nem érzem visszalépésnek ) Mindezt úgy, hogy BŐVEN megengedhetném magamnak akár a legerősebb 15 PRO Max-ot is.
Másrészt nézzük meg, honnan jön a kolléga:
1 Androidról, talán még soha nem használt iPhonet - én hajlamos vagyok odavágási inger-rohamot kapni, akárhányszor egy rokon/ismerős Androidos telefonját kézbe veszem, és használni próbálom, annyira más, hogy rohadt nehéz eligazodnom - és ő is ugyanúgy fog érezni az első időben az iPhone-nal - jó eséllyel. Olyan dolgok teljesen lényegtelenek az iPhone világban, amik az Android-userek között deal-breakerek lehetnek, láttunk már elég panaszkodást itt, hogy ezt smeg ezt sem tudja az iPhone, pedig az mennyire egyértelmű az Androidon - és fordítva is igaz, ezt én saját bőrömön tapasztaltam. Honnan tudod, hogy nem kívánja vissza 2 hét után az androidos világot, és nem bánja meg, hogy bárcsak egy hasonló árú androidos telót vett volna, ha már kiadott ennyi pénzt. És itt jutunk el a második ponthoz, a pénzkérdéshez:
2. A53-ról vált, ami tudomásom szerint (mármint a Samsung A széria aktuális tagjai) mélyen az aktuális iPhone alatt van árban. Talán nem illik erről ebben a topikban beszélni, de attól még igaz: egy aktuális iPhone nagyon drága, és ha megnézed, hogy mennyivel tud többet egy 15-ös, mint pl. a kb feleannyiba kerülő 12-es, akkor oda lyukadsz ki, hogy mindekettőn ugyanaz az iOS 17 fut, szinte teljesen ugyanazokkal a funkciókkal, és különbségek 95%-ban csak a hardverben vannak - amik - valljuk be - messze nem akkorák, mint amit az árkülönbség indokolttá tenne. Persze lehet ezt is vitatni, de ez a határozott véleményem.Ergo: ha én most váltanék Androidról, tuti, hogy egy használt (de jól működő, és újra cserélt akkumulátoros) XS-sel vagy 11Pro-val, esetleg használt vagy új 12-essel kezdenék, amin még nem bukok akkorát egy őszinte utálat ukövetkezményeivel, hogy KÖTELEZŐ legyen szeretnem, mert annyira drágán vettem. Ne feledd, ezek mind csúcsgépek voltak a maguk idejében - ami nem is olyan régen volt. Aztán ha egy év használat után imádom az iPhone világot, akkor jöhet a 16-os, úgyis jobb lesz, mint a 15-ös.
Just my two pence.
-
SharpSA
veterán
Nekem ehhez annyi a hozzáfűznivalóm, hogy semmi probléma ha te nem látod a különbséget. iPad Pro-n nem nagyon láttam valószínűleg a nagyobb képátló vagy egyéb dolog miatt. Azonban 11 Pro Max után a 13 Pro-n nagyon is láttam, hogy mennyire vaj-sima a görgetés, nem remegnek a betűk, hanem olvashatók görgetés közben is. Ha a kezembe veszem az iPad Mini 6-ot, azon görgetés közben kb egy maszlagot látok, nehezen olvasható betűkkel...
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
Topikgazda
válasz tetova #302375 üzenetére
Nem is egészen értem őt. Jó néhányszor beszélgettünk már, többször leírtam itt (és más topikokban is), hogy ismerem és kedvelem mindkét rendszert, 1998 óta mobilozok és kipróbáltam minden hozzáférhető rendszert, gyártót, mert telefonb_zi vagyok , az pedig csak egy dolog, hogy perpill az iOS az, ami saját, személyes használatra számomra a legjobb. S ettől máris skatulyába kerülök, miközben minden más is érdekel, ami mobil.
Az utolsó két mondatára nem is reagáltam, mert teljesen irrelevánsak:„A megoldás az amit Fritz Teufel javasolt: Tapogass, próbálgass... kérj kölcsön egyet stb.”
???
-
oba
addikt
válasz tetova #302432 üzenetére
Az autókat is nekivezetik a betonfalnak, hogy megnézzék mit bír. Persze egy telefonnál ez egyáltalán nem kritikus szempont, érdekességnek viszont jó, összehasonlítva a korábbi modellekkel. Anno egy ilyen "felesleges" hajlítgatós videó miatt kezdett el keményebb aluminum ötvözetet használni az Apple a későbbi modellekben. A Nexus 6P is kettétört minimális behatásra, egy tervezési hiba miatt. Ott is változtatva lett. Persze halálosan komolyan nem kell venni ezeket a teszteket de feleslegesnek nem nevezném őket. Nyilván nem azokra a hülyegyerekekre gondolok akik nézettség miatt céltalanul rombolnak, hanem pl JerryRig-re, aki tényleg nem öncélúan csinálja amit csinál.
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
cross56
senior tag
válasz tetova #302550 üzenetére
Füles csoportban is pont most ajánlottak az ankert, de itthon az miért nem elterjedt? Egy ipon tesztet találtam róla, ott egyébként nagyon dícsérik és szimpi is a füles.
Gubu0101: Igazából én is együtt tudnék élni ezeknek a funkcióknak a hiányával, úgyhogy egyelőre nem zártam ki a buds2-t sem.
-
johnnyvsr
tag
válasz tetova #302582 üzenetére
Sziasztok! Az Apple watch csak akkor elemzi az alvást, ha az alvás ütemezés bent van a telefonon ? Magyarul attól függetlenül ha le fekszek automatikusan nem érzékeli hogy alszom?
masik kérdésem az lenne, hogy szerintetek akkumulátor élettartam szempontjából vezetekesen vagy vezetek nélkül jobb tölteni a telefont ? Vagy mindegy?
-
-
Sir Riccio
addikt
-
bb.bocs
őstag
válasz tetova #308066 üzenetére
köszi! jól hangzik ez a töltő.
#308067 Janika--1982:
Igen az megvan, csak azt nem tudom hogy ha pl tölthető az egyik eszköz tegyük fel 20W maximummal, és állandóan 20W töltöd, az akkumulátor elhasználodásban mennyire játszik szerepet. Azt sejtettem hogy többet nem vesz fel mint amit a telefon tud , ergó kárt nem igen tud benne tenni.[ Szerkesztve ]
-
bb.bocs
őstag
válasz tetova #308073 üzenetére
persze én sem nézném. de ha már iylen drága cuccot vett az ember, szeretné (legalábbi s én) ha 2 év múlva is 100%os lenne az akksi ha függ ettől inkább töltöm lassan, mint hogy csökkenjen az akksi kapacítása. de hogyha nincsen jelentősége ebből a szempontból, akkor pont le rom .
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- Külpolitika
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Politika
- Helló, Android 15, merre vagy, Hyper OS 2?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Mobil Felvásárlás!! Samsung,Iphone!! NAPI LEGMAGASABB ÁRBAN! ORSZÁGSZERTE!
- Honor 200 Pro 12/512GB Extrákkal, valamint Zöld Honor 200 256 Gb
- iPhone 13 pro 128gb szürke/ kis hibás/87%akku
- APPLE iPhone 12 64 GB Black - 9 hónap garancia
- Samsung Galaxy S24 5G Onyx Black, 1 Hetes, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, Független, 1 Év Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest