Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Mielőtt kérdeznél, fusd át ezt a bevezetőt, mert lehet, hogy megtalálod a kérdésedre a választ, illetve itt mindig a legfrissebb információkat kapod készhez. Ha még mindig nem kaptál választ, akkor a kérdés feltétele előtt használd a keresőt. Ha csak nem valami specifikus a probléma, akkor meglesz a válasz a fórumban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
faki_
senior tag
válasz
Mela Kehes
üzenetére
Mégsem kell a fenti programokkal vacakolni. A Parancsokban vannak általános vezérlők is a médialejátszáshoz. A “Lejátszás/szünet” beállítható csak szünetre. Ha ez van a CarPlay csatlakozás automatizmusban megadva, akkor bármi szólt, megállítja, de nem lép ki belőle.
Én beraktam utána egy egy másodperces várakozást és megismételtem a lejátszás szünetet, így az is ki van védve, ha olyan lassan indul el az eszközön a lejátszás, hogy az automatizmus “megelőzi”. Ez akár tovább is ismételhető, ha szükséges.
-
faki_
senior tag
Kipróbáltam, csak az Evermusic-val működik. Az automatizmus így néz ki:
- 1mp várakozás,
- lejátszás,
- 1mp várakozás,
- (lejátszás) szüneteltetés.
Így akkor is működik, ha a carplay-re csatlakozás előtt pl. a Spotify ment.A Broadcasts valamiért nem teszi meg, pedig nekem egy konkrét bluetooth csatlakozáshoz van beállítva az egyik adó lejátszása, az rendesen megy.
-
faki_
senior tag
válasz
Mela Kehes
üzenetére
Ez engem is zavar és eddig nem találtam rá megoldást, de most beugrott egy kissé nyakatekert lehetőség. Sokáig kerestem nekem megfelelő zenelejátszó és rádió appot, amit a parancsokból és így automatizmusból is lehet vezérelni. Ez (most) az Evermusic és a Broadcasts. Ha egy carplay-re csatlakozó automatizmusban ezek valamelyikét beállítom a lejátszás szüneteltetésére (vagy ha ez nem elég, akkor lejátszás és szünet), akkor elméletileg semmi nem fog elindulni. Persze így, ha mást, pl. előtte abbahagyott podcastot akarok hallgatni, akkor azt majd külön el kell indítani.
-
faki_
senior tag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
-
faki_
senior tag
-
faki_
senior tag
válasz
consono
üzenetére
Sziasztok!
A Parancsokkal szeretnék képet megjeleníteni, de nem sikerül. A képet a Home Assistant adja a "Kamerakép lekérése" paranccsal és a szerkesztésnél lefutattva meg is jelenik a kép. Ha elmentem a parancsot és futtatom, hibaüzenet nélkül lemegy, de a képet nem jeleníti meg. Leírásokban találtam Base64 kódolásra utalást, de azzal nem tudtam zöld ágra vergődni. Mit kellene berakni a parancsba a kép után?
-
faki_
senior tag
válasz
atosan
üzenetére
Vannak célirányos, akár multiplatformos alkalmazások, de beépített lehetőség is van sok programban, a felhőszolgáltatásokat szinte mind támogatja, az ftp és a samba is gyakori, ill. a webes elérés.
Pl.:
- a Documents by Readdle egy komplex megoldás, de van benne sokféle lehetőség fájlátvitelre,
- a VLC többféle hálózati megoldáson keresztül tud importálni médiatartalmakat és ismeri a DLNA-t is,
- az FE File Explorer inkább célszerszám,
- a Snapdrop meg egy egyszerű böngészős lehetőség. -
faki_
senior tag
válasz
cappa72
üzenetére
A Parancsokban lehet csinálni egy 1 másodperces időzítőt (esetleg utána még egy "Parancs leállítása" műveletet) és az órában be kell állítani, hogy az időzítőnél "Amikor lejár: Lejátszás leállítása" legyen. Ez kirakható a képernyőre vagy akár widgetként is. Nem olyan gyors, mint az AssistiveTouch, de ez nincs ott állandóan a kijelzőn.
-
faki_
senior tag
válasz
bigrock
üzenetére
A CIB Bank mobilalkalmazása beolvassa (több-kevesebb sikerrel) ez alapján. Ha más banké nem, akkor marad a manuális bevitel átutaláshoz.
-
faki_
senior tag
Ilyenkor az eredeti képből vágnak ki a hasonló programok, kb. a piros keretes részt fogod kapni:
-
faki_
senior tag
válasz
Mela Kehes
üzenetére
Én is a webes felületen hozzáadottakat látom az alkalmazásban, de valami nem kerek a szinkronizációval. Kiszedtem egyiket a megjelenítettek közül, de a Calendars by Readdle-ben ugyanúgy látszik. Valószínűleg a webes megjelenítés nem számít, ha már "csatolva" van egy naptár, mindenképpen látszik.

-
faki_
senior tag
válasz
Mela Kehes
üzenetére
Calendars by Readdle
-
faki_
senior tag
-
faki_
senior tag
Több kipróbálása után nekem ez maradt:
Adblock Mobile — best Ad Blocker to block ads. -
faki_
senior tag
-
faki_
senior tag
Nincs, a GPS Kit-et szokták ajánlani, de nem ingyenes. Nekem a turistautakhoz a Vectorial Map Lite van fenn, ennek is van fizetős változata Vectorial Map Offline Viewer néven.
https://vandorbot.hu/turistaterkepek-iphone-ipad
https://szifon.com/2013/03/10/vendeg-blogger-turazas-ios-eszkozokkel-turistautak-hu-terkepekkel/ -
faki_
senior tag
Ez az angol font jele és a Dropbox fórumban linkelt fájlnál nekem sem jelenik meg a szerkesztés. Linuxom van, ha ott mentek ugyanolyan tartalmút, az jó, biztos valami kódolási probléma. Eggyel feljebb üres sorokat is említ, az ottani fájllal nincs gondom, a saját txt-imet eddig mind megnyitotta, az ékezeteseket is.
Amíg nem volt ez a funkció a PlainText 2-t használtam, de megszűnt, az App Store-ban sem találom, csak a felhőben lévőt tudom letölteni.
-
faki_
senior tag
válasz
univerzita
üzenetére
Nem jelenik meg a kirakható telepített alkalmazások között egyik kamera app sem, ugyanígy más hasonló programnál sem (AirLaunch Pro, Magic Launcher Pro). Valószínűleg (#27045) Ragnar95 hozzászólásában van a lényeg.
-
faki_
senior tag
ACDSee Camera Pro ma ingyenes.
-
faki_
senior tag
válasz
JamesHolden
üzenetére
Szia!
A választ nem tudom, de van több alkalmazás, ami iOS 10 alatt már RAW-ban tud menteni. Pl. a Flannl a JPEG-et is tárolja mellé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Le Mans Ultimate
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple MacBook
- Jövedelem
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gyúrósok ide!
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Remek áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX507VV/i7-13620H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 4060 144Hz garancia
- 24"-os Philips 246V Full HD monitor akciÓÓ!
- 14"-os 5.gen core i5 Dell notebook kiárusítás! AkciÓÓ
- Dobozos ÚJ Lenovo Legion 5 2.5K OLED i7-13650HX 32gb ddr5 1 TB RTX 5070 Garancia
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone R7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- -50% Dobozos Új Lenovo ThinkPad X1 gen 10 2-in-1 Ultra 7 268V 32gb ram Inter Arc 140V Gari 2030
- Eladó egy Xiaomi 11t pro 256/8 snapdragon processor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest