Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• silmatauki

őstag

válasz Gadgetfan_ #4249 üzenetére

Mi a konteó? Az, hogy esetenként használhatatlanra lelassultak az utsó elérhető főverzió mindegyik FW-jével a modellek nagy része? Ezt bárki maga megtapasztalhatja, aki valaha is használt iPhone 3G-t, iPad1-et vagy iPhone 4-et. Ezek 1, de max. 2 főverzióval régebben tökéletesen futtattak mindent. Most még tök ugyanazokat a játékokat sem képesek nagyon durva szaggatás nélkül futtatni, amit régebben 30/60 fps-szel nyomattak. És a játékok aztán semmi plusz, új-iOS-only API-t nem használtak.

Nézd, ha a MS meg tudta csinálni, hogy ugyanazon a hardveren (például az én 11 éves(!) HP TC1100 táblámon) legalább olyan gyorsan (ha nem gyorsabban!) fusson a Windows 8.1, mint anno, újkorában a Windows XP (és persze a Vista / a Windows 7), akkor igenis elvárható lenne a sokkal-sokkal több pénzzel rendelkező Apple-től, hogy apait-anyait beadjon az új iOS-verziók régi gépekre való optimalizálásába. Nem ezt teszi, sőt...

Legalább annyit engedne az Apple, hogy szerencsétlen userek downgrade-elhessenek (A5 előtt) mindenféle bűvészkedés és SHSH blobozás nélkül, de nem. És az SHSH downgrade A5-ös vagy újabb CPU-jú gépek gazdáin aztán pláne nem segít, mivel lehetetlen. Már ez nagy eredmény lenne... De nem, az Apple-nek kell a még több pénz, még ilyen aljas módszerekkel is.

Nem véletlen, hogy a korábban hithű Apple-osok (pl. én) lassanként elszállingóznak a konkurenciához. Ez évben már hanyagoltam az új iPhone-ot, és “csak” az új iPad-et vettem meg. Az iPhone 6+ helyett meg vettem egy Note 4-et. Lassan tényleg csak a nők, nagymamák meg a tini lányok maradnak meg Apple usereiként (meg azon születéskor-hímneműek, akiknek Cook egyes “szivárványos” nyilatkozatai igencsak tetszhettek)...

• _adaml21_

őstag

válasz Gadgetfan_ #4249 üzenetére

Na, ez eléggé offenzív! :)

Az igazság valahol a kettő között félúton (odaát? :D ). Azt sem lehet állítani, hogy a készülékek nem lassultak szoftverfrissítések során, de azért 2 kivétellel használhatatlanná sem váltak (a 3 g az ios5-el, illetve az i4 az ios7-el, bár ez utóbbi a legutolsó frissítésnél javították).

De, mint mondtam, ez androidos telefonoknál is épp így működik, vagy, ami rosszabb, nem is kap frissítést, és ennyi idő után már egy új appot sem lehet rá feltenni (el lehet dönteni, melyik a rosszabb).

Az iPad4-nél pedig nem lehet olvasni ilyen hibákról, szóval az egy egyedi, valszeg user error lesz.

Új hozzászólás Aktív témák