Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kalanchoe

senior tag

válasz parandroid #28524 üzenetére

Köszönöm! :R Annyira durván nincs komoly szövegszerkesztés a pakliban, csak ha egy blogposztot, vagy egy pár oldalas dokumentumot össze kell tennem, ne hagyjon cserben. De szerintem rövidebb munkákra a smart keyboard/logitech billentyűzetek is teljesen jók. Nagyobb munkák, komplettebb prezentációk készítése, meg hosszabb videó szerkesztése alatt rákötném monitorra, meg nagyobb billentyűzeten gépelnék. Egyébként ezeket többnyire az androidos táblagépemen is el tudom végezni, de az a hardver, ram és tárhely mennyiség, és főleg a rendszer kezd kevés lenni, és akkor már inkább a laptopért nyúlok, amivel kényelmesebben el tudom végezni ezeket. Viszont az iPadOS funkciói tudják azokat - és még valamivel többet is, amit a jelenlegi táblagépemből hiányolok (többek között a jobb alkalmazások, normális multitasking, fluid os, pencil support), szóval főként ezért szimpatikus az iPad, mert szerintem esetemben képes lenne kiváltani a nootbookot 90%-ban, és még tartalomfogyasztásra is tökéletes.
    Laptopot (vagy pc-t) egyébként nem igazán szeretnék venni, mert a programok, rendszer miatt főként az almás eszközök felé hajlok. Például a videószerkesztők esetében vagy Final Cutot, vagy LumaFusiont szeretnék használni, számomra ezek a legszimpatikusabbak, meg iMacen kell majd a későbbiekben néhány videót vágnom, szóval nem lenne rossz a kompatibilitás. Emellett egyre több ismerősöm, rokonom használ Apple készülékeket, ezért a Facetime/iMessage is szerepjátszó. Valamint harmadik "érvként", szeretnék belépni később az ökoszisztémába, mert nagyon szimpatikus a készülékek együttműködése egymással.
    A jelenlegi laptopom viszont tervezem megtartani iPad választása esetén, még ha csak ritkán is használnám, de sosem tudhatom, mikor lesz rá szükségem. MacBookban azért gondolkodtam, mert még kételkedtem, mennyire használható iPad, mint fő device, de most, hogy megjelent a trackpades logitech billentyűzet is, és videók alapján amire kell nekem, a LumaFusion is használható, szerintem egy 128 gigás 7. gen, vagy 64 gigás Air 3 nem lenne rossz választás ezek alapján.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák