- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
Staradder
tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Mindig érdemes magadnak előre dolgozni, mert sokszor elég trehány munkát végeznek. De ha rendes szerelőt fogsz ki akkor megcsinálhat néhány dolgot amit kérsz. Villanyszerelést nem. Lakáson belül nem szeretnek dolgozni, jobb ha magadnak csinálsz meg előre amit szeretnél ha van affinitásod hozzá, ez is rajtad múlik.
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Hát én nem tudom mi lesz itt. Most mindenki átszerződik, de nincs megint csomagváltoztatás. Nem is értem. Most ha átszerződött mindenki ugyanarra a csomagra ami Invitel-nél már vagy 8-10 éve van, akkor mi várható itt? Semmi. Marad ugyanúgy a 100/8Mbit, aztán jószerencsét. Mondjuk nekem az ár fontosabb mint a sebesség, de azért valamit lehetne tornázni felfele már, eléggé unalmas így sok év távlatából az hogy nincs semmiféle előrelépés. Szerintem nem is lesz, miért lenne?!
-
repvez
addikt
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
sztem az uj területeket csatolják be a rendszerbe és azért lesz csak a leállás én legalább is nem várnék semmi változást.
DE remélem nem lesz igazam.
DE az is jo lenne ha egy kicsit átláthatobb lenne a kommunikációjuk, és lehetne tudni, hogy melyik területen lesz várhato a fejelsztés és mikor. -
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Én egyedül az ár miatt nem váltok szolgáltatót. Bár most nagyon várom az új számlát, hogy mennyi lesz az annyi. Kötöttem új hűséget, elvileg 3900 forint kellene legyen a CSAK internetcsomag, viszont nem igazán értem a DIGI áremelésről szóló cikkét, meglátjuk nemsokára úgyis hogy kinek lett igaza.

Nálunk a Telekom már kihúzta az optikát. Mikor meghalt a Cisco tápegysége akkor beszéltem a szerelővel, mondta hogy itt nálunk Barcson már rég lenne optika, csak a koronavírusnál elcsúszott minden, mert már akkor voltak szerződött munkások, állítólag szlovákok csinálták volna, nekem ő ezt mondta. Nem tudom mi az igazság, gondolom nem hazudott. Egy a lényeg, szerintem itt nálunk nem lesz semmi változás. Miért is lenne? Már aki akarta bekötötte a Telekom optikát, ha jól működik akkor meg miért váltana. Szóval szerintem itt marad a koax míg világ a világ. Nem tartom reális döntésnek hogy csak azért is kiépítsenek két optikai hálózatot egy 12-14 ezer fős településen. Kizárt, szerintem.
Ja, a sebesség most nálam is nagyon szépen megvan, csúcsidőben is. Stabil is az internet, nincs vele probléma, csak maradjon ezen az áron, mert 3900ft-tól többet nekem már nem fog megérni.
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Úgy se lesz itt semmi változás, hiába szűnt meg az Invitel, szerintem nem fog fejlődni semmit továbbra sem a koax technológiás terület. Sajnos!
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Dede.
-
bloggiold
tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Már próbáltam kivettem a mudult, a kártyát, TV áramtalanítani stb. nem működik. A Facebook Invitel forumokon sokan panaszkodnak, vagy TV szolgáltás vagy net nincs. Hogy lehet felmondani az előfizetést egy már nem is létező cégnél? A telefont 1443, 1445 nem veszik fel.
-
dbius
veterán
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Szerintem tévén múlik, az LG tévém nekem is olyan tetű lassan indul, hogy az automatán lejön egy presszó kv reggel mire bejön a csatorna...

-
Anonymus23
veterán
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Nekem az egyik elektroműszerész ismerősöm csinált egy tápot egy laptop tápból, amikor Péntek este elszállt a tápom. Szombat reggel megcsinálta, de meglepetésemre szombat délután 1 körül jött a szerelő és cserélte a tápot. Így azt a tápot elraktam pótnak, ha ez megint meghalna.
Játék közben lehet észrevenni ha haldoklik a táp, mert terhelésre elszáll a kapcsolat pár másodpercre. Mondta az inviteles csávó, ha a telefon is rá lenne kötve akkor hamarabb észre lehetne venni, hoyg haldoklik a táp, mert akkor sokkal markánsabban előjön a hiba a plusz fogyasztás miatt. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
PS: Van aki gyáritól eltérő táppal használja és esetleg azzal stabilabb lenne? Mondjuk sajnos az a 15V nem túl szabványos, de pl vagy öt éve egy cégnél volt már, hogy a sok kis sz@ros dugasztápot kiváltottam két MeanWell táppal, amik (és a mögöttük lévő eszközök) azóta is köszönik , jól muzsikálnak.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Most épp működik az időszinkron, valamit csinálhattak, de amilyen huncutok itt, lehet pár nap múlva kikapcsolják. Na de én is résen leszek
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Írtak, hogy javították. Este rápróbálok, mit ír a Windows. Na kivi leszek... vagy más gyümölcs

-
l.skywalker
titán
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Akarod mondani: 4iG
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Igaz. Írd meg hogy milyen sikerrel jártál, köszi.
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Én is betelefonáltam anno, nekem nem oldotta meg senki sem a problémám. Úgyhogy, szerintem marad a NetTime.
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Nálam is ugyanúgy szar azóta is. Amit anno ajánlott Intruder2k5 fórumtárs, azt a kis programot használom azóta is, NetTime. Elfut a háttérben, magától frissít. Érdekes hogy ez is ugyanazokkal a szerverekkel frissít amivel a Windows próbál, csak neki valahogy megy mégis.
-
Ladislaoca
tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Nálam már kijavították a hibát.
-
Ladislaoca
tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Nekem is ez a gondom!
Iszonyatosan akadoznak a közszolgálati csatornák.
Én lejelentettem Messengeren.
Nem tudom miért, de állandóan csak ezek az adók szoktak akadozni pár havonta.
Vagy ez a román cenzúra lenne?
-
Peter Kiss
őstag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
1-2 hete tapasztaltam ilyet, nem minden csatornánál jött elő, kockásodás nem volt, később (másnap?) pedig helyre is állt, nem nézegettem kábelt stb-t nálam.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Közben találtam egy kábelhibát, az egyik f csati fém része megrogyott, azt javítottam, de ugyanúgy fennáll a hiba.
Viszont nem olyan, mint mikor a mindigtv-vel volt gond, akkor, ha a kábellel vagy csatlakozóval volt gond, akkor "kockásodott", akár el is színeződött a kép. Itt ilyen nincs, csak megakad a kép és a hang, ezért gondolom, esetleg szolgáltatói hiba. -
kabelmania27
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Olyan sorrendet állítasz be amilyet akarsz csak a csatornafrissítést kapcsold ki, hogy megmaradjon az egyéni sorrend. Törölni nem biztos, hogy lehet, viszont a csatornarendezés menüpontban van elrejtés funkció.
-
Anonymus23
veterán
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Azért én már tudok egy csomó helyet ahol átálltak, pl Hajdúszoboszló, de itt nálunk is már lehetne, ha a városvezetés nem akaszt be (Hajdúböszörmény). 2 éve húzták be nálunk a városba a fő optikai kábelt, és még abban az évben át is lett volna húzva optikára ha a kicsinyes önző anyagiasság nem lenne itt is akadály.
-
Orlin
addikt
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Sziasztok!
25-ös körzetben nem lesz valami fejlesztés?
Régi rézvezetékeken "dübörög" a net már több,mint 15 éve 10 Mbps-el...
Köszi. -
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Nálunk van Telekom optika, például 1Gbit-es internetcsomag 6760 forint, de csak internet. (Persze beletettem a vezetékes telefon alap csomagot, így olcsóbb a végösszeg)
Viszont az Invitel 6500 forintért telefon+tv+internet.
A szokásos 100/8-as internet és szerintem ez sem kevés.A Telekom tv+telefon+internet hát az brutál drága, 13-14 ezer forintra jönne ki.
Tehát dupláját fizetném, legalább a dupláját a jelenleginek.Nem mondom, szép szám az 1Gbit de azért hogy havonta letöltsek 1-1 alkalommal 10-20-30-40GB-ot egyben, azt kitudom várni. Illetve azt sem tudom itt mennyire van jól kiépítve az optika felénk, nem régi hálózatról van szó.
#29657 Anonymus23
Te se értsd félre! Ez minden szolgáltatónál így van, vannak területek ahol ez a jó, máshol meg pont nem az ami megbízható. Invitel-ről azért jó a véleményem mert itt nálunk stabil, viszont most is volt számla problémám, mindenért telefonálni kell, sose megy semmi se elsőre úgy ahogy annak kellene. Ilyen adminisztratív jellegű dolgokkal mindig csak a szívás van.
Nemrég cseréltettem le a tetőt, kértem új légkábel bekötést, nem jött ki senki.
Gondoltam akkor körbetelefonálok hogy ki itt a helyi szerelő, majd Ő vele megbeszéltem és vele sikerült megegyezni, majd ő utólag dokumentálta, előtte megkért hogy telefonáljak be hogy legyen hibajegy vagy nem tudom pontosan mi és így megtudtuk oldani. De ha nem tudom megszerezni a telefonszámát, akkor itt nincs új légkábel másik oszlopról.Nekem is volt elég nyűgöm velük, de szerintem a mai világban ez már szinte majdnem mindenre jellemző. Legalábbis nagyon sokszor tapasztalok hasonlót.
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Hát nézd, szerintem 100Mbit egy jó sávszélesség. A saját életed könnyíted meg, spórolás ide vagy oda.
A modemet ugyan olyanra cserélték vagy másikra?
-
kabelmania27
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Analógra elvileg nem lehet már előfizetni. 1443-as számon érdeklődj, szoktak adni ügyfélmegtartó csomagot.
Lauda: Dijneten megjelent a számla. -
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Nálam is ugyan ezt a kettőt írja.
Szerintem nem drága az Invitel és baromi stabil!Például Győrben koax-os Telekom van bekötve, ott azért érezni amikor ingadozik a kapcsolat, kábelen használom természetesen. Itthon Invitel, szintén koax, meg se reccen. Évente ha 1-2 alkalommal van internet kimaradás, akkor sokat mondok!
Szerintem ne sajnáld rá azt a 6500 forintot, jó szolgáltatás.
Teszem hozzá, mobiltelefon előfizetésem majdnem a duplája mint az itthoni komplett tv+telefon+internet szolgáltatás. -
the.odzsy
senior tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
A telenet.hu megbízhatatlan. Olyan szolgáltatásokat is feldob, ami a címen nincs és olyanokat kihagy ami van. Úgy hogy ne támaszkodj arra. Pl édesanyám címére Invitel adsl-t hoz pedig ott optika van, illetve a Telekom koaxot fel sem dobja...
-
taki01
őstag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Ugyanúgy kapni fogod az analogot. Szerintem csak árukapcsolás miatt, hogy kell a digitális tv a nagyobb net mellé. Magán a frekvencián ugyanúgy jönni fog az analog adás mint eddig, mert attól nem tűnik el az a frekvencia, hogy nagyobb lesz a letöltés. A frekvencia kiosztás is fix, hogy mely frekvenciákat használják adatszolgáltatásra és melyeket a tv szolgáltatásra.
-
zzola
titán
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
www.telenet.hu
Itt nézd meg, hogy tudsz-e a lakhelyedre kötni csak netet?
Én pl. egy netmax csomagot rendeltem innen, Invitel külön netet nem volt hajlandó bekötni. -
kabelmania27
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Koaxon tv előfizetés nélkül sem tudnak nagyobb csomagot kiadni, adsl-nél iptv nélkül nagyobb a netsebesség.
Azért csak 100Mbit a max mert a rendszer ezt a sebességet tudja stabilan, ahhoz hogy nagyobb csomagot tudjanak kiadni több letöltési csatornát kellene felkapcsolni és csökkenteni kellene az analóg adások számát. -
user12
őstag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Lehet, hogy ennyit bír a települési infrastruktúra vagy a betápvonal szűkös.
Anno nálunk akkor ugrott nagyot a sávszél, miután behúzták a fejállomásra a béleltvonalat
Addig más technológia volt, ami max 4 Mbitet engedett előfizunként -
kabelmania27
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Lemondás esetén szoktak ügyfélmegtartót adni.
-
kabelmania27
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Elvileg 6100Ft-ért van a 100Mbites net, digitális tévével, telefonnal, évekkel ezelőtt páran kaptak itt a topikba 4500Ft-os ügyfélmegtartó csomagot.
Lemondás gombot érdemes megnyomni. -
kabelmania27
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Azért mert csomagba szeretik eladni a szolgáltatásokat.
Technikailag mindegy, mert a letöltési csatornák és a dvb-c csatornák külön vannak.
Szerintem rendben vannak a dvb-c adások, amennyiben a tévében van CA modulfogadó és dvb-c mpeg4 tuner lehet kérni ca modult, első ingyenes. -
ballazol
senior tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
írtam nekik még egy e-mail-t, meglátjuk, veszik-e a fáradtságot

-
taki01
őstag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Nincs még sehol IPv6-t az Invitelnél és még HGW-n is ki van kapcsolva.
-
törölt tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
A DS még oké, de az US az nagyon rossz. Kérjél egy hibajegyet, már nincs nyár, és még így is rossz.
-
M@Db0Y
senior tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Túl magas az adásid, szerintem azért nincs meg a többi csatorna és azért szakadozik. Én bejelenteném hibára.
-
kabelmania27
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Azért mert négy us frekivel stabilabb a kapcsolat.
-
kabelmania27
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Milyenek a modem értékek?
-
kabelmania27
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Először koaxterület többségén legyen docsis3.
-
törölt tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Egyébként van olyan szolgáltató idehaza is amelyik megteszi... legalábbis úgy rémlik, hogy dchard kollégának, van több kábelmodeme is, és Ő telekomos.
(#16513) kigyi_23: Hmm... érdekes, hogy ilyen dolgok voltak pont a fibernetes időkben. Egy időben nálunk is szolgáltatott, de akkor még nem volt kábelmodemes Internet a városban, csak kábeltévé szolgáltatásuk, ami viszont olyan drága volt, hogy akkor váltottunk DIGI-re.
-
kigyi_23
addikt
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Itt a modemhez van kötve minden, az előfizetés/sávszélesség a modem alapján van kiosztva. Ha neked 10Mbit jár a haverodnak ugyanebben a városban 60Mbit van regisztrálva a tőle áthozott modem 60Mbit-et fog szolgáltatni nálad is. Tehát, ha rákötsz a rendszerre egy új modemet nem lesz rajta net, mert nincs hozzárendelve semmi tehát nem regisztrált a hálózaton.
A Fibernetes időkben egy ilyen modem bekötéssel el lehetett érni 56/56Kbit-es sebességet egy nem regisztrált modem hálózatra kötésekor is. Kapott IP címet és ment ennyivel, nem bannolták le a hálózatról. Gondolom az Invitel nem ilyen kedves és nem engedi már fel a többi eszközt a hálózatára

Hogy mire volt jó???? Hát üzenetküldésre betöréskor ott is ahol nincs internet bekötve csak a kábel lóg a falból és a TV szolgáltatás megy.
-
törölt tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Nem. Egyszerűen nem regisztrálják fel a CMTS-re.
-
kabelmania27
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Sokkal könnyebb fali kábelre csatlakozót szerelni mint a boltira, falinál beállítod a színsorrendet nem fog szétesni, boltinál előfordul hogy szétesik, nem vettem észre különbséget 6Mbitnél.
-
törölt tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Az céges kapcsolattartó általában egy hozzá nem értő marketinges végzettségű ügynök. Említheted neki, de egyrészt nem érdekli, másrészt gőze sem lesz

A multimédiást nálad nem értem miért pakolta fel a szerelő, mert még az sincs, hogy a beépített HPF-re szükséged lett volna, azt ugyanis csak a tévés ágon tartalmazza. Tévé szolgáltatásod meg eleve nincs.
-
kabelmania27
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
A galvanikusleválasztás semmit sem ér, ha belecsap a villám ugyan úgy átmegy rajta, max tv vételnél búgó hang megszüntetésére jó.
Nem okoz zavart az új bekötés, csak ha tv előtt nincs visszirányszűrő. -
kabelmania27
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Én is ADSL-t használtam kábelnet előtt, amikor beírok egy címet és gondolkodik sebesség ingadozik osztócsere után ezek megszűnnek akkor egyértelmű hogy ez az osztó nem megfelelő, UPC-s technikus mondta hogy ezt nem szabad használni mert régi tipus és 10dB csillapítás sok a modemnek.
-
kabelmania27
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Fizetsz valamiért ami nem működik rendesen az nem nagy érvágás?
Be kell jelenteni 1445-ön valószínűleg alacsony az ussnr amit te nem látsz.
Ne vegyél villámvédőt mert alapból nemjó a visszirány, 50alatt kell lennie osztó nélkül, felesleges pénzkidobás lenne, mert megdobja az adási értéket és lehet fel sem jelentkezik a modem. -
törölt tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Igazából én jobban szeretem az elektromos tüske elleni védelem kifejezést, mert a villámcsapás ha közelben van, akkor...:
Kinyírta a vihar a Google adatközpontját. Pedig ott biztos komoly védelem volt

Viszont a tüske is lapátra tudja tenni a gépet, csak éppen a villámlással szemben vihar sem nagyon kell hozzá...
A Technetix-et szerintem is jobb lenne leszerelned, és inkább az UTP kábelt védened, vagy kipróbálni ezt közvetlenül a modem elé: SIGNAL 4645F tip. villámvédő . Kevesebbet fog rajta rontani, mint a multimédiás.
-
kabelmania27
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
A modem úgyis a szolgáltató tulajdona, na pont az ilyen akadások miatt nem jó a galvanikus leválasztás, felőlem visszateheted de akkor ne csodálkozz ha ingadozni fog a sebesség és a ping...
Amikor dörög áramtalanítod a modemet kihúzod a gépből/roputerből az utp-t és ennyi, nálam egy kettes splitter van a modem előtt mert van tv előfizetés, lekopogom semmi gond nemvolt, van ahol mmwo osztót vagy splittert adnak amibe nincs leválasztás még sem volt gond.
GoodSpeed: De kár hogy nincs vod
-
kabelmania27
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
D3 modem nem szereti a galvanikus leválasztást, és szereti a pozitív ds értékeket ezért nem kell visszatenni, így ha gond van és bejelented kénytelenek lesznek beállítani a visszirányt, nálam jobb galvanikus leválasztás nélkül de te tudod...
-
kabelmania27
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Okés, valószínűleg osztóval is hasonló volt az us érték.
Sebesség és a ping rendben van? -
kabelmania27
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Ds és us is nőtt, ettől független osztóval is csak két us freki volt.
F toldóval kötötted össze a két kábelt?
Indítsd újra még egyszer és nézd meg újra az értékeket. -
tunkiih
őstag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
nem lehet.. 2 particiora van osztva , 1 gb és a maradék 29.. fájlrendszernél semmi nincs irva. mindkettőt elsődleges particioként látja, csak törölni lehet a 2 kötetet.
(rettentő boldog vagyok hogy magához láncolja ez a csucstechnikás set top box...
) -
tunkiih
őstag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Bekötöm érzékeli a gép hogy bedugtam, kiirja pontosan a tipusát is, de sehol sem férek hozzá.

update: ott látszik és hogyan tovább?

-
Zimi91
tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Nekem is T-s tapasztalatok vannak csak. Nálunk több, mint 20-30 méterre volt a ház az oszloptól, úgyhogy nem lehetett plusz oszlop nélkül behúzni, mert túl hosszú lett volna simán a kábel. Viszont tettek volna oszlopot, aminek a költségét nem nekem kellett volna állni. Ha 500 méteren az a szál, amit behúznak hozzád nem veszít annyit, hogy gond legyen a vonallal, akkor általában megteszik, legalábbis a szerelő ezt mondta fél éve.
-
kigyi_23
addikt
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Van az a pénz amiért behúzzák, ne akad megtudni mennyi az, ha mégis akkor előtte biztos helyre ülj le.
-
taki01
őstag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Én táblán belül lakom, ezért nem értem mért állt meg 300 métere lejjebb a telekom.
Lehet velük beszélni mert nekem is mondta a telekomos fickó hogy volt már akinek több mint 300 métert húztak ki.
-
Nagytoll
senior tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Régen fibernetünk volt kábelen, sokszor nagyon belassult mert (elvileg) annyian lógtak rajta, hogy mire elért hozzánk nekünk már alig maradt. Ez több mint 5 éve volt. Most is ilyen a kábelnet? Most váltottam adsl-ről, csak még nem közötték be.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Ezt már sokszor kibeszéltük, valóban sok ilyen területe van a DIGI-nek régebbről, de már jó ideje nem csak "panelszolgáltató", elég sok településen szolgáltat kertes övezetekben is, olyanokon is, ahol lakótelepnek az egész településen nincs nyoma se, és szó nincsen switch-ről, beviszik a lakásba az üvegszálat, és ONT-ot kapsz a végére, amiből aztán kijön a net, a telefon, a kódolatlan digitális, és az analóg TV is.
Ha gondolod lehet ezt folytatni az "Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra" topikban, itt nem vitaindítónak szántam, csupán csak egy rövid reakciónak a "3000 Ft egy olyan határ ami alatt már nem nagyon van net" mondatodra.
-
bopeti98
őstag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Nálunk is van Digi, pedig nem egymás szájába lógnak az emberek.

Sima családi házas övezet. -
törölt tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Régen nem néztél 8-10 Mbps-os Youtube HD Streamet
A routerrel nem lenne gond, elég jó féle (TP-Link Archer C5 AC1200) Gbps-os WAN és LAN portokkal, szóval bírná, csak az a helyzet, hogy mivel ED3-nál a DVB-C sem vesz le a sávszélességből (ez egyébként egy áldásos tulajdonság), így még az sincs, hogy hát fut 3 HD Stream (kivéve a TV GO, Mindig TV és Youtube applikációkat), hogy nagyon lenne mit tölteni állandóan.Persze, akkor jól jön, amikor Steamen tavaszi, nyári, téli szezonális leárazások vannak, és azért is váltottam, mert olyankor már nekem a 21-23 Mbps-os VDSL2 viszont lassú volt. De ez olyankor van. Igen az áhított játék letöltése annál jobb mennél gyorsabb, és 40-60 GB-os játékoknál ez idő, persze nem annyi mintha a futárra várna az ember

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
DIGINet 100
Sávszélesség: 100 / 50 Mbps
Garantált sávszélesség: 25 / 20 Mbps2 160 Ft/hó
-
törölt tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
"Amúgy a naplója, meg kinézete szerint is volt már használatban, igaz napló szerint vagy három napot egy éve. Tegnap óta nem áramtalanítottam, és új naplóbejegyzések sem születtek"
Sajnos ez benne van a pakliban. A használt készülékek engem nagyjából elkerültek, egy Telekomos ADB SAT TV-s STB volt ami így érkezett, de az Inviteltől mindenből újat kaptam.
Ha egy efi visszamond egy szolgáltatást, a cég természetesen valakinek kiszállítja az eszközt, ha az még nem annyira elavult, hogy már egyébként is csere érett. Az én nálam lévő Speedportot is, amit 2 évig használtam, valaki tuti megkapta. Mint úgy általában ennek is két oldala van, ez a nem szeretem oldal, viszont van neki egy olyan is, hogy nem kerül pénzbe (legalábbis a kábelmodem, a HGW, az első CA modul és / vagy STB), nem kell garancia miatt aggódni, ha megpurcan akkor cserélik 10 év múlva is.
-
törölt tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Nem túl acélos, ha nincs osztó. A Thomson kábelmodemnél lehetőleg figyelj arra, hogy olyan helyre tedd ahol nem süti a nap - ez mondjuk minden ilyen eszköznél igaz -, és van némi légáramlás, mert a szellőzése egyébként lehetne jobb is.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Az üzenet azt jelenti, hogy a modem a küldött RNG-REQ üzenetekre nem kapott választ a CMTS-től. Nem szerencsés, ha sok ilyen üzenet van a log-ban, mert amennyire tudom, 16 ilyen után a modem újrakezdi a regisztrációs folyamatot a hálózaton, ami nyilvánvalóan a kapcsolat megszakadásával jár.
T3 Timeout ( Ranging Request Retries Exhausted )
Explanation: The cable modem has sent 16 Ranging Request (RNG-REQ) messages without receiving a Ranging Response (RNG-RSP) message in reply from the CMTS. The cable modem is therefore resetting its cable interface and restarting the registration process. This typically is caused by noise on the upstream that causes the loss of MAC-layer messages. Noise could also raise the signal-to-noise ratio (SNR) on the upstream to a point where the cable modem’s power level is insufficient to transmit any messages. If the cable modem cannot raise its upstream transmit power level to a level that allows successful communication within the maximum timeout period, it resets its cable interface and restarts the registration process. This error message is DOCSIS event message is R03.0, Ranging Request.
-
wmati
addikt
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Nem válaszolt időben a CMTS, kis szakadás történt.
-
kabelmania27
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Okés, akkor a padláson nézd majd meg, hogy a két kábel között F toldó vagy osztó van.
-
kabelmania27
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Ha nincs tv előfizetés akkor elvileg nincs osztó, gyakorlatban majd nézd meg ha mégis van akkor helyére mehet egy F toldó, ez a hibaüzenet előfordulhat.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Ja meg ez mi lehet:
No Ranging Response received - T3 time-out; -
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Közben megtaláltam a logot, lehet ez okozta az újraindulást:
Dynamic Range Window violation
Ez mi a túró?kabelmania27: elvileg, a padláson,nem tudom, mi van, itt lent a sima koax f csatisan jön be és nincs se tv se telefon.
-
kabelmania27
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Osztás nélkül megy a koax a modembe?
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Jobb lenne egy képernyő mentés amin minden adat látszik, mind a Downstream és minden az Upstream értékek.
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Általában 192.168.100.1 címen lehet elérni és nem kell hozzá semmilyen trükközés, csak beírod és bejön a modem admin felülete.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Lehet régebben állt a modem a dobozban, és most talált új fw-t. Bár ezt inkább boot-oláskor szokta keresni, de ki tudja...
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Jelszintek milyenek?
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Igen, a modem a szolgaltatoe, csak azert szeretnem megvedeni, ha lehetseges, mert nekem eddig nagyon bevalt es nem orulnek neki, ha egy esetleges pukkanas utan kapnek valami olyat, amivel nem leszek kibekulve. Persze elofordulhat, hogy ugyan ilyet hoznak, ezt nem lehet tudni elore.
Nekem VDSL modemem van, az ele nem tudok ilyesmit beepiteni. 
-
kabelmania27
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Nem, akkor osztás nélkül megy a modembe a koax, nem lesz osztó, így az előző hsz-t ne vedd figyelembe.
Elvileg és gyakorlatilag is osztás nélkül rendben lesz a modem jelszint, bekötés után a 192.168.100.1 címen tudod megnézni az értékeket, az a lényeg hogy 50alatt legyen az adási. -
kabelmania27
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Szerelőt kérd meg, hogy splittert tegyen be modem elé.
-
törölt tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Minden bizonnyal a padláson fogják vezetni. Mennyire szeretsz padlásra mászkálni szerelni?
Ha egyáltalán nem, akkor megpróbálkozhatsz bekötésnél, hogy megkéred a szerelőt, hogy ahova a multimédiás aljzatot tenné, tegyen kettes splittert -ebből tutira lennie kell nála -, a másik dolognál pedig elébe mehetsz, és rendelhetsz egy HPF-et, amit a kezébe nyomhatsz, nem azért, hogy nyúlja le
hanem azért, hogy szerelje fel.Opcionális - én javaslom, de nem kötelező - villámvédő beszerzése is, de az mehet lentre is.
Ha minden megy mint a karikacsapás akkor ennek a módszernek csak egy hátránya van, nem lesz előtte és utána élményed

-
törölt tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Akkor gondolom az egész ottani infrastruktúráját is nem?
(#15715) kabelmania27 : Remek

-
kabelmania27
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Nyugodtan válts, nem kérdés hogy ADSL-nél jobb a kábelnet 10M-nél nagyobb csomagot tudsz rendelni ami meg is lesz, max a jó ds értékek miatt cserélsz osztót.
-
kabelmania27
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Általában megvan az előfizetett sebesség, annak ellenére hogy az előfizetők osztoznak a le és feltöltési frekiken, összehasonlítás céljából írjuk le a modem értékeket amelyek tájékoztató jellegűek.
Elég tág határok között jól működik a szolgáltatás, az a lényeg hogy a us érték 50 alatt legyen a ds pedig -10felett, ha -5felett van még jobb ha pedig pozitív akkor tökéletes.
GoodSpeed:
-
kigyi_23
addikt
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Nem jellemző, erre a rendszerre, hogy a hőmérséklet függvényében ingadozna a sebesség.
A sebesség a hálózat leterheltségétől függ és annak függvényében változhat. Általában csak Kábelmánia fórumtársunk [moderálva] miatt posztoljuk az értékeket, meg kíváncsiak vagyunk hol mennyi és milyen körülmények között működnek még megfelelően az adott berendezések.[ Módosította: radi8tor ]
-
kabelmania27
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Galvanikus leválasztást kerüld, modem nem szereti ha boxnál búg a hang akkor elé belehet tenni, de előre felesleges megvenni, GoodSpeed válaszát annyiban egészíteném ki hogy modem elé villámvédőt szintén nem érdemes berakni mert azt sem szereti ha szeretnél akkor box hpf után berakhatod.
Tehát az előző hsz középső képen láthatod a helyes bekötést, annyi hogy hpf-et és a villámvédőt felcserélném de ez részletkérdés, bal oldal tévés kimenet jobb oldalra megy a modem, in pedig a bejövő.
GoodSpeed: MMWO-t is célszerű lecserélni.
Csökken a ds
45az adási. -
törölt tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Villámvédelemre: SIGNAL 4645F tip. villámvédő
A bétacomnál van HPF szűrő is: HPF-85A Internet leválasztó szűrő
Esetemben így van felszerelve:
DKTV (DVB-C) kétfelé osztva egy EKT-1002 CS spliterrel, ennek a bejövő részére került a SIGNAL 4645F tip. villámvédő
Ez a variáció arra az esetre, ha a padlásra akarnád felszerelni a villámvédőt.
A futár 1600 Ft (MPL).
Valószínűleg a szerelő ilyennel fog hozzád érkezni:
Technetix TRIS-210EEN
Ezt célszerű lecserélni.
-
kabelmania27
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Sajnos a koax terület nagy részén analóg tv szolgáltatás van, ahol 60-as net van ott általában elérhető a digitális tv, de nem vagy köteles dtv-vel rendelni az invilág csomagot.
Digitális tv-t csak akkor tudnak szolgáltatni ha a helyi fejállomás optikai kapcsolattal rendelkezik.
15670-es hsz-ban telefonos kérdéshez annyi, hogy sima hagyományis vezetékes telefonkészülékkel tudsz telefonálni, alapból nem szükséges voip készülék, akkor vegyél ha külön más voip telefonszolgáltatásra szeretnél előfizetni, ezzel kapcsolatban voip topikban tudsz kérdezni, routervásárlással kapcsolatban pedig ITT. -
kabelmania27
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Ha a tévés kimenetre teszel hpf szűrőt akkor nem, mert így nem zavarod a visszirányt, ha nem teszel és a tévéd sok zajt küld vissza 25-60Mhz között+a környéken akad az internet akkor igen.
Ha nincs net/telefon előfizetésed akkor az oszlopon a bekötéseden van hpf szűrő, mivel lesz net/tel tehát kell a visszirány ezért csak egy F csatlakozó lesz.
Ha jól tudom csak a UPC-nél nem használnak már visszirányszürőt, videótár miatt médiaboxban ed2-es modem van ezért kell a visszirány. -
kabelmania27
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Nincs mit.
Az a lényeg hogy splitterrel jobbak lesznek a modem értékek, docsis3-nál már ilyen apróságok is számítanak, feleslegesen nem érdemes csillapítani.
Nálam ilyen van, de más tipus is jó csak 5-1000MHz és CE felirat legyen rajta és ne sárga színű legyen, tehát ezt kerüld, érdekes jelenségeket tud produkálni. Összefoglalóban sok dolog le van írva, négy helyről tudsz rendelni hpf-et, természetesen kettes splittert is, illetve splittert más helyről is rendelhetsz csak akkor többe kerül. -
kabelmania27
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Ha nem splittert adnak akkor technetix vaggy mmwo-t adnak ami 8/10dB-t csillapít (+technetixnél nem szereti a modem a galvanikus leválasztást) így előfordulhat hogy cserélned kell kettes splitterre+hpf-re, ami nem gond mert neten több helyről is lehet rendelni.
Nálam tratec (most technetix) volt eredetileg amióta kettes splitter van azóta jobb.
-
törölt tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
-
kabelmania27
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Oszlopról bejön egy légkábel utána el fogják osztani modemre és tévékre, kérd meg a technikust hogy kettes splittert tegyen be, nem vészes a telepítés, vagy Cisco 3208 vagy Thomson modemet adnak ha van lehetőség kérj Ciscot.
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
ED2.0 vagy ED3.0 terület (mekkora a max rendelhető sebesség, melyik város/település)?
Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Revolut
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Diablo IV
- Milyen okostelefont vegyek?
- Billentyűzet gondom van
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A52 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell Precision 5560,15.6",FHD+, i7-11850H,16GB DDR4,1TB SSD,Nvidia T1200 4GB VGA,WIN11
- LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync!
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15s Gen2 munkaállomás - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T500 4GB W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest