Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Sziasztok!

Mivel még nincs ilyen topic, engem pedig már most érdekel a téma, bátorkodtam nyitni egyet. Mostanában már terjengenek a hírek róla és már a legújabb PH-s cikkben is szóbahozták őket.

1-2 hete elkezdtem felmérni a helyzetet és a kezdeti hozzá nem értésem végett E8200-ben gondolkoztam, majd rájöttem, h nincs rá szükségem és E4500 mellett maradtam. Még több utánolvasás után kiderült az is, h a felezett cache sem döntő tényező nálam, így egy E2180 elegendőnek bizonyulna (ami ugye az elnevezés ellenére szintén Core 2 Duo), amit természetesen tuningolnék is. De aztán megláttam 1-2 hírt az Exxx széria utódjáról, ami már 45nm-es, felcsillant a szemem.

Régi Northwood alapú gépemet már időszerű lenne lecserélni, de annyira talán nem sűrgős, h esetleg megvárom az E3140-t, ami 2.13 Ghz-es alap órajelen működik. Tippem az, h ez a 8x266 Mhz-es FSB-ből számolható ki. Alacsony FSB miatt a relatív kis szorzó sem hátrány. Remélhetőleg az új csíkszélesség miatt kihozható belőle 8x400 Mhz @ 3.2 GHz-es órajel, már alap feszültségen! Na az lenne a tömör gyönyör. :))

Szerintetek mekkora lesz a cache mérete? Okos döntés lenne, ha már fejlesztenek, az 1MB-t 2MB-ra növelik. FSB gondolom marad a 800 MHz?!

Hírek szerinti 75 dolláros nagytételes (1000 db-os) vásárlás esetén nálunk a kezdeti időben vajon megáll bruttó 20 ezer ft-nál?

Na lehet témázgatni! :C

Új hozzászólás Aktív témák