Hirdetés
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
krammerka
őstag
értelek,de a 3,4GHz azt alapfeszen tudja.
4GHz elérhető magasság(ezt nem alapfeszen elért értéknek gondoltam),jó hűtéssel,esetleg magas fesszel,de elérhető.
Végül maradjunk a 3,4GHz-nél,ami ugye az alapórajelhez képest,alapfeszen +1GHz,ez azért mondható pengének.......10k-ért?

-
Gercsa
senior tag
válasz
krammerka
üzenetére
Úgy értettem, ezt a farokba harapást, hogy előszöre te mondtad, hogy mennyire penge ez a proci, hogy ennyi pénzért van 4GHz, erre jelezte Bagira, hogy ha általánosságban beszélünk, akkor inkább maradjunk a 3.4GHz-nél mert az tekinthető inkább az átlagnak.
Én csak azt akartam mondani, hogy akkor továbbra is maradjunk az átlagosnak tekinthető példányoknál, és ez esetben p31/g31 átlagban megáll 340-375FSB-nél.
akkor helyesbítem is magam :
"És a 8400-ból senki nem hoz ki 4Ghz-et egy 10k-s lapban."
egy átlagos 10k lapban nem, esetleg egy ritka példányban igen mint a Chaseré. -
Chaser
legenda
válasz
Bagira01
üzenetére
Én nem panaszkodhatok
Lap terén se, a lap se mert nyugdíjba küldtem
8400-est semmiképp se vennék, akkor már i3 meg egy olcsóbb lap. 22k körül vannak amik már ki tudják vezetni a cpu-gpu jeleket csatikra és elég jó uvd-s képessége is van a kis mocsoknak.
szerk: Gercsa: Ilyen gépről vagyok most
Hogy pontosan mennyi FSB-t tud 430 felett azt már nem tudom meg, 2 magos procit senki nem adott kölcsön hogy kiteszteljem. Titkát a sírba viszi..k_vaddal 430-at azért stabilan odavágott ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Gercsa
senior tag
válasz
krammerka
üzenetére
De gy ilyen p31/g31-es lap lehet ritkább, mint egy olyan E3200-as ami alapfeszen viszi a 3.5-3.5-3.6GHz-et.
Lassan a saját farkába harap a téma.
Akkor melyik is éri meg jobban? Egy ritka szériás olcsó proci egy olcsó lapban vagy egy drágább proci egy mégritkább szériás olcsó lapban?
-
krammerka
őstag
az E8400 nagyon jó cucc,volt szerencsém birtokolni egy finomságot belőle

Az tudna biztosan 4GHz-t egy G31-ben pl,de hát az ára.........,az itt a különbség,nem is kicsi.
Azért is mondtam,ha van rá pénz,azt kell megvenni,ez nem kérdés.
De ha csórók vagyunk(mint ahogy én is
),akkor nincs mese....E3200--->bestbuy 
-
krammerka
őstag
válasz
Bagira01
üzenetére
Üdv!
Lehet én belenyúltam,de kb 6-7 darab ment át a kezemen,az elmúlt 2 hónap alatt,és mindegyik tudott alapfeszen 3,5-3,6GHz körül.
A sajátom vidjén megy 3830MHz-t,ez is ritka az tény,de 4GHz-t ki lehet belőlük préselni az tuti.
Max több feszt igényel,ez egyértelmű,de elérhető.
Az E8400 persze hogy nagyságrendekkel jobb proci,ez nem kétséges,de ha mindkettő új árát vesszük alapul,akkor ez a cerka jön ki bestbuy-ként.

-
Bagira01
veterán
válasz
krammerka
üzenetére
Ezt aztán így nem lehet kijelenteni h 10k-ért 4Ghz-et kapunk. Inkább 3,4Ghz-et azt talán mindegyik viszi zokszó nélkül 1,3v körül. Vannak belőle jobb darabok is de én amikkel találkoztam tök átlagosak voltak. e5200-nál is ez a helyzet sőt e7200-nál is. e8400-ra már mondható, hogy 25k körül (használtan) kapunk 4Ghz-et

-
krammerka
őstag
Üdv!
A 21xx-es éveinkben örültünk mint majom a répájának,amikor 3-3,2GHz-n toltuk a kis dualoknak.
Most itt van egy hasonló potenciával rendelkező E3xxx széria,és mindig lealázzátok
10k-ért kapunk 4GHz-t................,amit tudnak egy 10k-s deszkában is.
Ez sztem több mint jó.
Ha sok pénze van az usernek akkor meg nem ezt kell venni.
Persze,15k-ért van 7xxx,ha kifogod,de az pl egy G31-be nem lesz kihajtva,az tuti. -
DZs
senior tag
Gondolkodom, ahogy olvasgatom a hozzászólásokat, de még nem jöttem rá, hogy miért jobb a magasabb FSB, ha a procik és ramok órajele hanonló?
-
Mankó
veterán
Eddig nálam se az igazi. Más rammal és más lappal is kipróbálom, aztán ha úgyse, akkor megy apróra. Csak még az utódján kell elgondolkodnom.
Végülis egy 4850et kell majd kihajtania. Vagy 5200 vagy 6550 lesz az utód, vagy még kitudja. Lehet veszek egy olcsó 8xxx-et. -
Bagira01
veterán
-
Nem az én eredményem...
500-as FSB csak E6xxx vagy E8xxx-el fog összejönni. De memória benchmark-on kívül nincs nagy jelentősége. Pl. az E5200 12*333-on gyorsabb mint az E6550 7*500-on.(#1773) Bagira01: spórolni akar, szerintem E7200 már nem férne bele.
-
Mankó
veterán
válasz
barnam_
üzenetére
Havernak van 6550, 1.4V-al viszi a 7*500at. A celeront akarom úgy 11*333-on meghajtani, de valljuk be jobb lenne az a 6550 1.4-el 7*500on. Mindenképp gyorsabb lenne, lehet még az 5200-től is ami 4ghz-en menne.
Ha 14ből megúszom a 6550-et egy próbát mindenképp megérne, max ha nem megy ahogy kellene eladom. Vagy a celó marad vagy a 6550. Vagy ha egyik se akkor még mindig kereshetek egy jobb 5200-t. Max beleszámítom az egyik procit. -
Ha melegszik, az azt jelenti hogy fogyaszt is
Az E6700 nálam 1.5v-al vitte stabilan a 3.6-ot, 1.6v-al meg a tesztek lementek 3.8-on, de nem volt stabil. Az E5xxx meg 1.5v alatt megy 4Ghz-t, és gyorsabb, hiába csak 2MB L2...
Én E5300-t néznék közülük, mert az már mind R0 stepping, E5200-ből van M0 is, az régebbi. -
Mindkettő jó proci. De én a fogyasztás és melegedés miatt E5xxx-t vennék, nem számít annyira hogy 2 vagy 4MB a cache. De abból is valami újabb stepping.et, ami talán jobban bírja a tuningot. Kérdezd meg a proci topicjában.
Vagy még érdekes lehet a Pentium E6300, bár azt nem tudom mennyiért adják. -
Mankó
veterán
válasz
barnam_
üzenetére
Na most akkor melyik jobb vétel a 6550 vagy egy 5200es?
Most egy 3200es megy a gépben, ha ezt sikerül normálisan meghajtanom, akkor marad ez. s nem kínlódok más procival. De ha nem, akkor kelleni fog egy másik amit 3.5ghz közelébe tudok majd tuningolni, vagy akár feljebb. -
lipi67
nagyúr
Nem bizony
[566..de ABIT
]
6550/ 7*500 -nem egyszerű.. Azért egy nagyobb proci (L2) jobban terheli a lapot (VTT-MCH) én a 7-es szorzót kerülném..Én egy 6750-nel (jó szar volt..) 3,5GHz-et kicsikartam 24/7-be, de az is 1,48V körül volt. Utána 1,53körül hozta a 3720-at, s onnan.. bármit csináltam, nem moszdult. Tudom, Te nem fogsz bios 1,5V-ot adni a procinak, kb 1,3-1,35-öt, s ott..hiú ábránd a 3,5GHz de még a 3,3 is.. -
Mankó
veterán
560-as fsb nem rossz.
Lehet összejön egy 6550, összetenném én egy 7*500as értéké is. De ha már megjön a lap, mindenképp kitolom a szemét a cerkának is. 
Rég volt már ez a teszt, de valahogy úgy volt, hogy 800, 2000, és 3000, mivel 2*2gb-ról an szó. Valamelyik fórumban írták, hogy mit állítsak. Talán mág gorneckkel egyeztettem priviben. De a dos-os memteszttel is teszteltem és ott is lement több mint 5 egész kört. Szóval a ram 1000%, hogy jó, inkább az a gond, hogy a lap meg a ram szereti egymást.
Ha minden igaz jön majd 2*1Gb Kingmax 1066 is, minden összeáll egy jó kis teszthez.
-
krammerka
őstag
Szia Zoli!!! (lipi)

Zozoka: persze,lehet vele együtt élni,azzal nincs gond
.Viszont akkor ha biosban beállított az a fesz,akkor nem is annyira vészes,terhelés alatt gondolom 1,3V körül van a dropp miatt.
csak b@ssza a csőrömet,mert az jó deszka ami neked van,kellene hogy menjen "rendesen",persze ez sem rossz. -
lipi67
nagyúr
-
Zozoka73
tag
3.6-n megy stabilan 1.34375 Volttal ... épp ezt próbálom csökkenteni.
E hozzászólás írásakor 3x fagyott ki, úgyhogy sokkal alacsonyabb nem lesz ez!
(1.325-s próba folyamatban) A ramok 800-n szaladnak, többet nem is hozhatok ki belőlük, ui. vegyes párosom van (512 Geil cl4, 1gb kingmax 800) -
Mankó
veterán
Mondjatok nekem olyan progit, ami biztosra megmondja, hogy mennyi egy proci VID-je!
Most néztem a CoreTemp 0.99.5-el és 1.2-t írt rá, biosban meg a core-hoz 1.2875-öt.
Régen megbízható volt ez a progi, most meg nem tudom, hogy minek higyjek.
Szerk.: Most meg normálisan kiírta. Fene se érti.
-
Mankó
veterán
Memtesztet 3 at futtattam windows alól egyszerre. Ment vagy 8 órát hiba nélkül. Dos-os memteszt is lement több mint 5 kört hiba nélkül.
Nem 1:1 volt, de a ramok 1066on mentek. Hogy trd mennyi volt az lövésem nincs, de a többi egyezik.
Igen szerintem is jobb lap a p45, csak sok idő és türelem kell hozzá. Amire most kelhet nekem a p35, azt bőven kifogja elégíteni. Ha meg mégsem tudok értelmet lehelni a kis Celóba, akkor majd egy 6550 megoldja a problémámat. A DS4-nek is vinnie kell egy 500as fsb-t. -
lipi67
nagyúr
Mi a stabil?
1:1 1066 5-5-5-15 tRD 8 v 10 bios 1,9v bootcd és ott. (nem hiszem el hogy bírja) Prime 95 blend s egyéb vackok nem alkalmasak rá sajna, az inkább rendszert néz, mert ugye a win+prime is lefoglal magának a memóriából, azt a részét nem tudja ellenőrizni. Uez a helyzet a win alól indított memtestnél is, bár az 300%-nál már valamivel korrektebb,de az oprendszert által lefoglalt memóriát az se teszteli.
DS4 jó lap, de p45 jobb. Ha valami nem tiszta 1000 leírás van róla, vagy kérdezz..
Na, ablak kinyit, kezdek tuningolni- -
Mankó
veterán
Hát igen is gondolkodtam akkoptájt, hogy velem van a hiba, de aztán annyit szenvedtem vele, hogy ezt is kilőttem Valamelyik alkatrészt nem szerette a lap, vagy a proci.
Remélem a P35-ds3p vagy ds4-el már nem lesz baja 2 Kingmax memória mellett. Ha meg úgyse tetszik neki, akkor megy a francba és teszek bele egy 6550-et, 7*500on.Szerk.: Soha nem volt bajom a cssx ramokkal, 1.9-el simán vitte az 1066ot. Fölötte igaz nem nagyon akart menni, de ezt betudtam a procinak. Lehet, hogy a ram volt a baja, hogynem akart feljebb menni a proci, bár szinkronban akkor is vinnie kellett volna az 533at stabilan.
A laphoz meg annyit, hogy mindig is P35-DS4-et akartam, csak amikor vettem a lapot, akkor már azt nem lehetett kapi, így lett a p45-ds3. Minden ok vele, csak nekem túlontúl részletes a beállítás, a p35-ds3at 1-2 óra alatt belőttem stabilra. -
lipi67
nagyúr
Hm..fura. Tudod, mikor bejöttek ezek a csx csodák, új volt, emelték is az égig (ph-s tesztekben is), hát..Sose kéne , az tuti. Őssel is beszéltük akkor, hogy au "új" varázsa, de fasz egy ramok, mint a geil bléack d.(Régi széria szuper volt, aztán hirtelen -úgy bő 1 éve-lement az áruk) Nem véletlen, rev2-es más chip , egy rakás fos. Kéárdezd meg Bagirát, mennyire várta, hogy megérkezzen (rendelt), s kb 1-2 óra múlva repült is a gépéből...
(#1715) Chaser : Ezt tapasztalatam..sajnos.

(#1716) Zozoka73: Nem, nem létezik! Biosban menj alá..
(#1718) Mankó : DS4
(más kérdés, hogy ehez a procihoz.., igaz nálam is jött 4570MHz, szóval nem felül van a baj a p35-p45-tel..(#1720) Zozoka73: Mivel ezek a procik mindd tudják a 3,6-ot, így magasabb Vid-del sokkal jobban jársz! Nálam 1,265 vagy 1,275 volt, nem emlékszem, de 1,55v -nál már mind1 volt, hogy mennyit kap. Ha annyi a vid-ed valós 1,325- 1,4v-on is simán mehet 24/7-ben..

-
Zozoka73
tag
-
válasz
Zozoka73
üzenetére
Tudom ajánlani ezeket a hűtőket: [link] Nálam úgy hogy a gép az asztalon van, és csak egy 12es venti van a cpu hűtő mögött, bios 1.375v-al 60°C körül volt az E8400 4.25Ghz-en prime alatt. Azt mondjuk nem tudom mennyivel melegszik kevésbé az E3200 a -5MB L2 cache miatt. Ha sokkal, akkor akár 1.5v-os prime-hoz is jó lenne.
(#1722) Mankó: +1k-t simán megér a P45-DS4

-
-
Zozoka73
tag
Közben rájöttem, hogy elcsesztem dolgokat, de 3.6-n tuti sok fesz kell.
2ből választottam, a haveré 1.25-t kér ...
-
-
Zozoka73
tag
Üdv népek!
Én is a boldog G31M-ES2L + E3200 páros boldog tulajdonosa lettem, megy is szépen 3.6-n.
Visszaolvasva a temérdek hozzászólást egy dolog szöget ütött a fejembe. Létezik az, hogy olyan procit fogtam ki, hogy minden körülmények között legalább 1.296 Voltot kér? Avagy szimplán elb@sztam vmit!
A válaszokat előre is köszi!
Z.
-
lipi67
nagyúr
Ó csip-csip-csp az van nálam is, ha (bocsi) hülyeséget állítok.Csak..jogos!!! Mert mikor 3200-es volt benne, 10beállításból 9-nél csip-csip-csip..

AUTO-ra tedd a ramokat (MINDENT) a feszen kívül és maradj a (g)MCH 200-nál..Nekem ez segített..(Utána meg korigáltam memsettel..) -
Mankó
veterán
-
Mankó
veterán
Lehet, h összejön egy P5K lapocska a Celeron alá. jobban szeretnék egy Giga P35-öt, na de annak kell örülni, ami épp lesz. Erről valaki valami jó hírrel tud szolgálni?
-
Amit kinéztél P35-DS3P-t, pont jó lenne.
Azt tudni kell, hogy a Kingmax-on nem tuning bajnok chip-ek vannak, ezért az alacsony időzítést nem bírják. Tehát nem fog 1000 CL4-en menni. Nekem a CL4 max olyan 833 körül volt, igaz nem is nagyon kínoztam. Viszont megy 1200 CL5-t.Alacsony visszaosztásnál mire gondoltok? Alacsony fsb + nagy memória órajel?
Maga a "visszaosztás" idegen számomra, mivel core2-nél nem lehet a memória órajele alacsonyabb az fsb-nél. -
Mankó
veterán
Mindenképp visszafelé építkezek, ezért adtam el az e8500-am, tápom, most a ramot cserél 2*1gb-ra meg pénzre, meg a lapom kellene kicserélnem valami p35-re + pénz. Kell a cash.
Ha nagyon nem tudok megalkudni ezzel a celeronnal, akkor megpróálok helyette keríteni egy 6550-et, s 2*1gb rammal, meghajtom 7*500-on vagy 8*450-en. -
lipi67
nagyúr
VTT = Cpu termination.
Adj neki 1,28-at, MCH-nak meg 1,32v-ot. Te! Ne szívass már! Nehogy eladd alapod,s visszafelé építkezz egy szaros 10k-s proci miatt!
(G)Mch 200 ramnál minden auto és FSB 300. Ami a kingmaxot illeti..Mondom: Próbáld ki előtte!Ha meg nem ok végképp, add el a fenébe a PROCIT! (sztem)
Új hozzászólás Aktív témák
- A Retro Games feltámaszt egy legendát
- PlayStation 5
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- TP-LINK routerek
- Sorozatok
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Call of Duty: Black Ops 7
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Dell Alienware AW3423DW 34 QD-OLED Gaming Monitor 27% ÁFÁS
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
),akkor nincs mese....E3200--->bestbuy