Hirdetés
- GoodSpeed: Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 9 – Az impulzusvásárlás is lehet tudatos
- tordaitibi: Windows rendszerek indítása EFI partíció nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
Devil Smile #19515 üzenetére
ne viccelj, persze, hogy segítek. Annyi van csak, hogy ilyenkor hétvégén nincs sok időm magamra, teljesen lefoglal a 2 gyerek, főzés, mosás, stb..
Hétköznap 1xűbb, de kérdezz, s ha időm van, válaszolok. -
lipi67
nagyúr
válasz
Devil Smile #19513 üzenetére
Robust Graphics Booster.........................[ AUTO ]
CPU Clock Ratio.................................[ 9 ]
Fine CPU Clock Ratio............................[ + 0.0 ]
CPU Frequency 2,83GHz............................[ 3000]******Clock Chip Control******
CPU Host Clock Control..........................[ Enabled ]
CPU Host Frequency (Mhz)........................[ 333]
PCI Express Frequency (Mhz).....................[ 100 ]
C.I.A 2.........................................[ Disabled ]******DRAM Performance Control******
Performance Enhance.............................[ Standard ]
Extreme Memory Profile (X.M.P)..................[ Disable ]
(G) MCH Frequency Latch.........................[ 333 ]
System Memory Multipler.........................[ 2,4 ]PERSZE, HOGY SEGÍTEK, NE VICCELJ MÁR! Csak a hétvégéim..ilyenkor lefoglal a 2 gyerek, főzés, mosás, stb.. Kérdezz, s mikor időm van, válaszolok. (hétköznap 1xűbb)
Memory Frequency ..........................[ 800 ]
CAS Latency Time................................[ 4 ]
tRCD............................................[ 4 ]
tRP.............................................[ 9 ]
tRAS............................................[ 27 ]******Motherboard Voltage Control******
Load-Line Calibration...........................[ Enabled ]
CPU Vcore [ 0,91874 ]
CPU Termination [ 1.1 ]
CPU PLL [ 1.5 ]
CPU Reference [ 0.74 ]MCH Core [ 1.100 ]
MCH Reference [ 0.74 ]ICH I/O [ 1.50 ]
ICH Core [ 1.100 ]DRAM Voltage [ 1.82]
DRAM Termination [ 0.74Subtimingek auto, performance level 7
ennyi, de nem hiszem, hogy sok hasznát veszed.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Devil Smile #19513 üzenetére
Persze. Nevetni fogsz . Kiteszteltem a lapom és 5 profil van elmentve benne rég óta a q9400-re. alap:2,66GHz, 3GHz, 3,2GHz, 3,4GHz, és 3,6GHz.
Na fogtam , levettem a feszt emeltem a szorzót 8-ról 9-re és go. Kb ennyit tettem. Alapon nem kell még bűvészkedni ebben a lapban.
-
Devil Smile
őstag
válasz
Devil Smile #19508 üzenetére
??
sajnos fpo nem lesz..mert nincs doboza szetszerelni meg majd csak nalam szeretne.. de sztm annyira nem is lenyeges meg eleg kicsi az esely arra h brutal anti tuningos legyen.. nem?? ha mar 3,5Ghz korul ketyeg az sztm eleg mar mindenre..Lipi: elkuldened a beallitasokat amivel a e8400 at jaratod??
-
Devil Smile
őstag
válasz
Devil Smile #19508 üzenetére
butal h mennyire xarul hut a gyari huto.. volt 82fokos is az 1es mag..
en mar a 60foknal huzom a szamat...
bar lehet h a hazhutes is karcsu.... -
Gaben01
őstag
válasz
Devil Smile #19498 üzenetére
Tuning szempontjából a DS4-ed is tökéletes lesz,főleg mert a q9550-nek 9,5-es szorzója van, ergo a 4GHz-hez elég 421-es fsb,ami Yorkfield tuningnál az egyik korlátozó tényező szokott lenni.Szerintem a tuningban lipi kolléga tud neked segíteni (az én emlékeim is megkoptak már
),nála hozzáértőbb nem sok van ebben a topikban.
Annó én is e8400-ről (brutál darab volt, 4GHz@1,12V prime stabil) váltottam q9550-re (alapfesz körül használtam 3,4 - 3,5-ön) és érezhető volt a változás,főleg játékokban). Csak azért cseréltem le i7 920-ra,mert iszonyat jó árban tudtam eladni mindent,kb +10Kba volt a váltás. -
Gaben01
őstag
válasz
Devil Smile #19496 üzenetére
Abban teljesen igazad van,hogy 50K sok egy q9550-ért,amikor pár ezerrel drágábban 2500K-t kapsz.Viszont ahhoz lap és ram is kell,ergo teljes platform csere és akkor már nem is annyiba van a processzor.Míg egy jól működő 775-ös rendszernél elég a processzort cserélni,akár 50-ért q9550-re és megint elvagy vele egy jó ideig.Főleg úgy,hogy a legtöbb simán megy 3,6-3,8-at, ami még bőven elég 1-2 évig.
Most nézem DS4-ed van,ami egy teljesen korrekt lap,de egy UD3R/P lenne a tökéletes választás Yorkfield alá.40K-ért teljesen jó vételnek tűnik (feltéve ha tényleg nincs legyilkolva) és ha 1,3V alatt vagy akörül tudja a 4GHz-et,akkor már nyert ügyed van. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Devil Smile #19451 üzenetére
játékra, és a p45-ös giga lapodhoz az lenne az igazi...
a lényeg: csak q6xxx-et ne.járt már nálam q6700, qx6850 is. játék alatt elvéreztek. akinek ezek vannak, azok dícsérik. nem tudnak mást tenni.
ugyanaz az effektus, mint a corsair h50-60 stb "vízhűtő". fospumpa, de amíg megvan, bebeszélni az ember magának, hogy milyen nagyszerű hűtő. de abban a pillanatban, ahogy visszakerül pl. a mugen2, már nem is annyira jó....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Devil Smile #19449 üzenetére
nem
szerk:
q8400-at láttam elsőre...
de E8400at sem. nem kezdek hosszú felsorolásba. ha átkódolásra használod a gépet, akor a q6600 4 magja jobb.
én csak az ego engine-es játékokat említeni. az E8400-8500 már 4 ghz--en jobban muszikál, mint a q6xxx 3.2-3.3 ghz-en. kimértem....
nem volt véletlen, hogy az E8400 megjelenésekor sorban dobálták el az emberek a q6600-at...de jó helyen teszed fel a kérdést. a york topic-ban...
szerk2: (te is beleírkáltál.)
q8400-ra viszont igen. bajban 1 ponton lehetsz. pár régi játék, ami csak 1-2 magot használ, és nemcsak a magok számnára tojik, hanem az l2 cache méretére is. pl a simbin-es gtr2. az 4 ghz alatt megpusztul...és a lapodba igazából york való, mégha csak az alsóbb kategória, akkor is!
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Devil Smile #19445 üzenetére
"esetleg nincs vkinek 9550ese? max 40ert.. "
szerencséd, hogy mindenki horváth ágikája bezáratta az opni-t...
szerk:
félreértelmeztem. kicsit bénán írtad, így azt hittem, hogy 9550s-t keresel 40-ért.... (a 65w-os verzió) -
lipi67
nagyúr
válasz
Devil Smile #19429 üzenetére
Hm..Ez egy nagy zagyvaság. Ami lejön, az X48-as lap kva szar. Tehreletlnül 1,552V , terhelve 1,536V ..Még terhelés hatásásra is 0,016V-ot Drooppol..Akkor bios szinten tuti van 0,06V minimum.Ha ezt hozzáadod a az 1,552V-hoz..1,61-1,62V -ot kapott alapon!!!!
A másik ami tisztán látszik, ez a srác azt se tudja, mit csinál. Ezekből az infókból mást sajna nem igen lehet kikövetkeztetni..kérd tőle a a szab.tam által is mondott tesztet. (vagy a procit, s leteszteljük mi)
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Devil Smile #19429 üzenetére
az egészet nem értem. 3 ghz-hez minek kap 1,55v-ot. én egy gyenge lapban adtam annyit a qx9650-nek, egy teszt elejéig, 4,2 ghz-hez...
kérj tőle egy 25 körös linx tesztet, de futás közben (pl 20. körnél), csináljon screen-t, realtemp és cpu-z látszódjon.
ha ilyen magas feszt ad 3ghz-en, 2 lehetőség van: az illető tök béna, vagy degradálódott, és ilyen fos a proci. (vagy a cpu-z félremér, rossz adatot kap. de nem nagyon szokott.)
szerk:
egy másik képen meg 1.2v-ot ad a 3 gigához. -
lipi67
nagyúr
válasz
Devil Smile #19413 üzenetére
Olyan magas VID-del jó ha 100db jöhetett ki..(ha kijött) nem hiszem, hogy 1,36V a VID. 1,36V-ról a fesz esne mondjuk 0,08-at (az is szar egy Droop), még terhelésre 0,01 és akkor is 1,275 körül lenne..Alapon meg.., gondolom energia kütyük miatt veszi vissza a takarékos VID-et.
(az se 1,02 hanem 1,024V és gondolom..a takarékos módhoz tartozó Vid 1,088V lehet. Ha így van, akkor 1,2375 felett nem igazán van a valós Vid, max 1,25. Szóval elég kusza. Kérj és rakj be ide képet. Legyen egy futó prime, egy cpuZ és core temp progi. Vagy..
Most teszteltem volna Team ramokat meg egy kis brutal 8400-et, késni fog..Mondd neki, hogy 1 hét próbagar, és kiteszteljük, hogy mi a valóság. Ha ok akkor megveheted mert azt a 40k-t megéri. -
Laci2277
senior tag
válasz
Devil Smile #19413 üzenetére
4Ghz-hez viszont már lehet annyit kér a proci, mint amennyit az előbb mondtál. Az, ha tesztekre felnyomják a feszt még nem lenne baj, viszont 24/7-re így használni már gázosabb, de ezt senki nem fogja bevallani neked.
Ha 1.36V a Vid, akkor hogy a fenébe lehet 1.2V 3Ghz-en terhelve, nincs olyan lap, amely ennyit droppol.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Devil Smile #19411 üzenetére
Ha 4GHz-re kellett 1.55V akkor az valami antituningos példány lehetett. Már csak abból kiindulva amit Lipi és a többiek beírtak nem oly rég... Bár az is kiderült, hogy egy X48as lap se a legtuningosabb ami a beállításokat illeti. A megéri kérdésre nem tudok válaszolni úgy, majd megmondják, de szerintem azt a procit kifejezetten nem éri meg megvenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- LTE frekvenciák
- Fontos marad a nyílt forráskód az Intelnek, csak nem a megszokott formában
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OTP Bank topic
- Milyen videókártyát?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Ha Kínában repülsz, és nem ilyen a hordozható töltőd, elveszik a reptéren!
- Okos Otthon / Smart Home
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold 6 Silver Shadow Hajlítható csúcstechnológia, AI extrákkal 2028. 01.24 Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő