Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kicsipapucs

őstag

válasz Roba #23035 üzenetére

Mondok jobbat... Az kérdezném inkább tőle, hogy a CPU megkapja terhelve az 1.280V-ot multiméterrel mérve? :U

Csak azért mondom, mert:
    Amikor a 775 volt a király, sosem értettem, hogy például lipi is, hogyan tud az én kölcsönadott procimmal rámverni 0.025, vagy akár több voltot, azonos frekin egy ud3 lapban (lipinek ud3r olt, Patronnak meg ud3p), amikor én 2x annyiba kerülő csúcs-Asust használtam.
    A választ két hete találtam meg, mert az extrém tuninghoz segítségképp kivezettem az egyik ud3p-mről a feszültségmérő pontokat (CPU, VTT, MCH, RAM) és meglepő eredményeket kaptam. Úgy tudta megcsinálni lipi, hogy totálisan csal a szoftveres feszültség kiolvasás. A biosban megadott értékeket megkapja a processzor. Terhelés alatt is. A cpu-z/aida és hozzájuk hasonló programok viszont mindig lefelé fognak csalni a hamis feléjük közvetített érték miatt.
    Egy szó mint száz:
    1. A gigabyte sunyi.
    2. A biosban megadott feszültségértékek tekinthetőek a valóságosnak, nem pedig a szofveres mérés az LLC-vel felszerelt Giga lapoknál. Nincs vdrop, csak látszólag.

Szögre ugyan azt hozta a Maxi II Formula lapom annó, mint az UD3-ak, csak az Asus kiírta a valóságot! :W
    Ez nem csökkent a Giga érdemein, soha ilyen jól tuningolható 775 lapom nem volt, csak böki a csőröm. :R

Bocs, hogy neked válaszolva, burkoltan osztottam meg a topikkal az észrevételeim, viszont különálló, szépen megfogalmazott hsz-t nem volt affinitásom írni.

Új hozzászólás Aktív témák