Hirdetés
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sonarr és Radarr
- bambano: Bambanő háza tája
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ZolaMan: NerdQAxe++ 4.8TH/s SHA256 BTC Miner Modding
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lbalog01
tag
válasz
Aduasz
üzenetére
Igen! Bárhonnan letöltheted, csak indít és már láthatod a fagyás okát!
Az SSD-t csak a IO-műveletek által okozott bs-re példaként hoztam, fel. Ha prime stabil a proci, akkor nem az lesz az ok. Másik oprendszerrel próbáltad már? Vagy ha meg van még a régi proc, visza kéne rakni 1-2 napra..
Az hogy csak procit cseréltél, igazából nem számít: egy proci cserénél igen csak megmozgatsz mindent az alaplapon, így akár 1 apró kontakt hiba is elég ehhez.
A bs véletlenszerű, vagy csak komoly terhelésnél jön elő? De ha prime stabil vagy, akkor nyilván véletlenszerű, szóval megint csak nem a proci felé hajlik az ügy.... -
lbalog01
tag
válasz
Aduasz
üzenetére
Nekem hasonlókat produkál a gép azóta hogy SSD-t tettem bele. Ha a rendszert vagy a virtual ram-ot tartottam rajta, akkor pár óránként kékhalál (ntoskrnl.exe), így csak sima háttértárként a Win7 néha nem fér hozzá de az XP mindig tudja használni.
Én sem értem, valószínűleg a lap nem szereti az ssd
A kékhalálra mit ír oknak?
Szóval szerintem sem proci baj van, inkább egyéb IO műveletnek tűnik /a lassú W7 betöltés is erre hajaz/
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Aduasz
üzenetére
hát... szerintem ez az a pillanat, amikor állj neki googlezni, hogy másnál is volt e. illetve nézz körbe a yorkfield topikban, a qx9770 emlékeim szerint az volt (pontosabban egy átcímkézett xeon szerverproci).
ami hiba lehet:
- nem bírja a lap. nem túl valószínű lévén p45ös csúcsmodell
- döglődik a lap. elmondásod alapján fiatal, szóval nem valószínű
- hülye a lap, 1333as FSBig tesztelték ki, a két darab 1600FSBs core2 modell miatt meg a gyári 1600as beállításokat nem nézték annyira meg. két 1600FSBjű proci volt, az egyik a qx9770 a másik a qx9775... p45nek bírnia kell az FSB1600at, elvileg alapból is, gyakorlatilag ez az érték az idő nagyrészében már tuning volt. asus pedig még ismert volt akkoriban a horribilis dropokról, meg a hülye default beállításokról (giga is). p45 pedig eléggé háklis. FSB, NB/GMCH feszek lehetnek érdekesek, illetve rambeállítások, avagy 2Tre állította e magát a lap.
- sata kábelt próbáld ki másikkal, lehet szereléskor megtört/elfáradt -
válasz
Aduasz
üzenetére
Ha nincs PATA eszköz, akkor nincs szükség az Enhanced mode-ra, maradhat Compatible-n. Az AHCI mode-ot csak akkor tudod használni emlékeim szerint, ha az volt aktív az OS telepítésekor. Erről mondjuk többet tudnának mondani szentem a lapod topicjában.
-
válasz
Aduasz
üzenetére
A tesztek alapján mind a lap, mind a RAM-ok, mind a CPU rendeltetésszerűen üzemel. A helyzet az, hogy a CPU-nak nincs túl sok köze az OS betöltéséhez, legalábbis két ilyen proci között nem lehet különbség. Az OS betöltése leginkább a HDD-től függ, kisebb mértékben a RAM mennyiségétől. E téren nem volt változás? Gondolok itt olyasmire, hogy egy CMOS reset után nem állítottad vissza a SATA vinyót IDE módból, vagy hasonlók.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- 16 GB-os Quadro RTX5000 HP
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3852, 94% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Zalman T4 PLUS ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest