Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Miért úszta meg Albert Speer? (Reagálás a Telex cikkére)
- biistvan: Notebook billentyűzet mellett ragados a burkolat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
szerintem a felfogatást próbáld picit meghúzni (fél fordulat felül mindkét oldalon), úgy tűnik, mintha nem ülne rajta rendesen a hűtő (6 fok nekem soknak tűnik, hűtő meg elég nagy a lefittyenéshez). kupak hány fokos?
VID az a proci default értéke a biosban. ha tényleg, 1.1375, az jót is jelenthet. viszont vigyázz vele, ha tényleg alacsony ennyire a VID, akkor jól fog menni és nagyon fog melegedni.
ha most 52, és van olyan 20 fok, akkor egy tizest rászámolhatsz. ebben szerintem még bőven van tartalék a nyárra, de azért ügyelni mindig kell picit.
házat nem mondtad, hogy mi
tuningnál meglehet +100W, az meg már durva fűtőértéket jelent gyengébb szellőzésnél (nálam +10fok az ambienten, de a Codegenem nem éppen a szellőzés királya).amit szerintem lehetne csinálni: feszre beállítani 1.350-1.400at a biosban, tesztelni, hogy ebből 9x333 alatt load mennyi lesz (1.285-1.35 tippre, de azért az durva, hogy az asus x48 rampage annyit ejt, mint egy mezei giga p35-ds4), aztán utánna NBnek és FSBnek +0.02 (biztonság kedvéért). ekkor túl lesz feszelve minden, viszont cserébe egyszerűbb lesz lépegetni felfelé. amit én csinálnék, az a 9x333, 9x344, 9x355, 9x366, 9x377, 9x388, 9x400. ram:fsbre persze vigyázni közben, érdemes addig lazítani őket pl 2:1re. ez feszre lehet sok lesz, de alapvetően egyszerűbb tesztelgetni, ha közben csak egy dologra kell figyelni. hőfokokat is figyeld. 15perces smallFFT tökéletes a célra. ha megvan a 9x400, és még mindig stabil, akkor lehet csökkenteni a feszt, addig amig stabil.
ha viszont hibázik a prime, akkor feszt kell emelni, 0.125 elég szokott lenni. ha a boot dobja el magát, akkor 0.25el kell több. ha a Bios se jön be, akkor olyan 0.375 kell minimum a stabilitásig.
mivel olyan +10-15 fokot még bele lehet a nyárba számolni, 70 fok fölé ne engedd. ha fölémegy, vagy csökkents feszt (ha lehet), vagy csökkents órajelet.
Új hozzászólás Aktív témák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Apple Watch
- Óvodások homokozója
- Interactive Brokers társalgó
- iPhone topik
- sziku69: Szólánc.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Samsung Galaxy Z Fold6 Navy Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Galaxy AI,2027. 09. 19
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
- Újszerű HP 14s-dq5001nh - 14"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - Magyar - Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
tuningnál meglehet +100W, az meg már durva fűtőértéket jelent gyengébb szellőzésnél (nálam +10fok az ambienten, de a Codegenem nem éppen a szellőzés királya).