Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz
lipi67 #22896 üzenetére
azért én csak próbálkozom
45 fokos a max procihőmérséklet...ha kell akkor vetek be mínuszos vizet is
Plejik: nagyon jó lap..volt olyan lapom a mostani előtt
Bár kezdőként szerintem ne bonyolódj annyira bele,rengeteg a beállítási lehetőség,kétlem hogy eligazodsz rajta...Talán az egyik legjobb P45ös lapocska
-
plejik
addikt
Esetleg valaki tudna ajánlani jó Gigabyte lapot tuningra ami nem is olyan drága?E8500 alá?Néztem 1 et Gigabyte GA-EP45T Extreme.
Esetleg vélemény róla ?
előre is ösz bárkitől!
-
Laraxior
titán
4650MHz sajna már nem megy 1.392V-on
3 percnél elhasal a prime,pedig 50 fok alatt van a proci
-
ADAM1337
nagyúr
Vízzel eddig ez sikerült. [link]
Majd még nézelődők mit tudok kihozni belőle.
Sajna 800-as csx ram nem bírja kisebb időzítéssel. -
sz.j
nagyúr
A mai eredmények:
1,248V@4233MHz
1,296V@4352MHz
1,344V@4445MHzSajnos ez nem ment 30 percig, de mivel elég bíztató, még próbálkozom: 1,344V@4462MHz
-
G.I.JOE
senior tag
Srácok szerintetek egy 965-ös Abit QuadGT-ben is menne egy 8400-as 8500-as proci 4Ghz-et? Elvileg a lap tud 500MHz-et. (új lapot biztos nem veszek, bár a prociért sem éri meg igazán +20K-t kiadnom, de majd meglátjuk. addig csak érdeklődök)
-
skoos
őstag
Mivel tudok általánosan pontosnak vélt hőmérsékletet mérni?
Jelenleg everest 4.50.1330 at használok, de a Realtemp 2.7 egészen más eredményeket mutat. Az idle 35 fok a realtemp szerint, az everest szerint ugyanez 45 maghő/illetve 40 cpu hőmérséklet. A load hőmérséklet 70 körül van a Realtempben, 80-82 maghő ill 75-80 cpu hő az everestben.
453as FSBnél jó lenne, ha nem kozmálna oda az E8500am @ 1,368 V.
Kinek hihetek?
-
Bagira01
veterán
Visszaraktam a házamba a régi ventiket(2db 12-es és egy 14-es) és láss csodát nyertem 3 fokot és alig lett hangosabb a cucc, bár most úgy fel van fűtve a szoba, h kb ott vagyok mint hidegebb szobába egy ventivel. Hülye procc nem akar 9x490-en 1,344v-al stabil lenni csak 9x489-el
-
Gaben01
őstag
válasz
ADAM1337 #22884 üzenetére
Ugyanez a problémám nekem is,illetve volt.CSeréltem a vízhűtésben csonkokat high-flowra,ezekkel együtt nagyobb belső átmérőjű csökevet is,vettem egy durva blokkot a cpu-ra (swiftech apogee gtx + hátlapi merevítő),cseréltem p35-ds3-ről p35-dq6-ra,variáltam a ventiket a radiátoron,mégis olyan vicces hőfok értékeket kapok,hogy inkább nem foglalkozok velük.Egyébként tényleg nem rossz darab,sajnos nem tudom hol a vége,mert 545-ös fsb fölött nem tölt be a winfos.Vagy a lap vagy a proci vallos (sanszos,hogy a lap).
-
Gaben01
őstag
Mindenki nyomja ide az eredményeket,megnéztem már én is mit megy a jó öreg C0-s 8500-öm 1,344V-al. 4340@1,344V nem sokkal van elmaradva az E0-s eredményektől.Lehet addig tesztelgetem,míg megtartom.
-
finest
addikt
Sziasztok! E8400@4050Mhz-en készítettem egy CPU Coold Down tesztet, normális az, h kis terhelésnél/üresjáratban hat fok eltérés van a két mag között? Érdekes, h terhelés alatt max. 2-3 fok az eltérés.
Kép itt: [link] -
-
serito
senior tag
Boldog Karácsonyt minden E8xxx -as fórumtársnak! Én szabadidőt kértem a Jézuskától, sajnos nem kaptam meg.
Szép eredményeket produkáltatok, mindenkinek Gratula!
-
leftyke
aktív tag
Még egy kérdés mivel tudom megnézni hogy E0-e a proci?
-
leftyke
aktív tag
Meddig engedhetem amugy a hőfokot? 70fok sok már neki?
-
leftyke
aktív tag
helló mindenki.
Sikerült 3600mhz-en stabilan futtatni a procimat. Minden ok amúgy csak annyi kérdésem lenne hogy a 63fok nem-e sok neki folyamatosan? Sajna gyári a hűtőm. -
sz.j
nagyúr
válasz
Bagira01 #22864 üzenetére
Hát ezt nem tudom megmondani.
Mert a proci, a kupakja miatt, de amúgy is, túl "forrófejű" volt és akkor nem lehetett primézni.
Először jó hűtővel akartam a magas hőt csökkenteni, de ez kevés volt, muszály volt a procit és a hűtőt is felpolíroznom. Így már türhető lett a procihő. -
gamekiller01
tag
valki tud nekem segiteni? egy kis tuningba
a configom :E8600 3.3Ghz
GIGABYTE GA-EP45T Extreme2*2GB CSX Diablo3 2000 Mhz KIT
GAINWARD 9542-BLISS HD4870X2 2GB DDR5 PCIE
APLUS Twin Engine BB
CHIEFTEC CFT-1020-14C1020W
egy bios beállitást szeretnék hogy a ramocskák legalább 1800 mhz menjenek..
kellemes ünnepeket mindenkinek -
CHIPman
nagyúr
Sziasztok!
Ti ezt a procit milyen hűtővel használjátok? Gyárival mennyire lehet húzni? Köszi előre is. -
sz.j
nagyúr
-
CPUID string. A 10676 a C0-s, míg a 1067A az E0-s stepping.
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
A Real Temp 2.90 versionál mit mutat/jelent a bal felső sarokban látható jelőlt rész? -
Henker2
addikt
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
Bagira01
veterán
Itt tartok az egyik e8400-al
-
Laraxior
titán
nekem ezt hozta a jézuska
egy vödör hideg vizet
3dmark is vót... prime is... még bele kellene húzni,mert a vízben a hőmérő még pluszban van
1.39-el még nem néztem 4.6 körül..de ha menni fog azon használom majd
all:
kicsit szúszázok ígérem
-
JColee
őstag
2X
-
JColee
őstag
Laraxior szenteste van
amúgy jó kis procid van, az enyém annyi sehol se lenne
nem baj jó lesz ez a 4G 1,256 al
kicsit magas a fesz, kicsit melegszik, de az enyém -
Hawk1979
őstag
Valaki szóljon már Laraxiornak,hogy szenteste van.
-
Zé_Mester
őstag
Boldog Karácsonyt Mindenkinek
(és persze sok ajándék E8x00-at
)
-
Laraxior
titán
-
sz.j
nagyúr
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok minden fórumtársnak.
-
Zájec
veterán
Kellemes karácsonyi ünnepeket ! kivánok minden E8xxx tuningbarát PH-s kollégának..
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Zé_Mester #22829 üzenetére
ez kimaradt, csak letelt a mod
prime screen
és ez az MSI P45 Platinum-ba készült -
Zé_Mester
őstag
válasz
fenergie84 #22823 üzenetére
1.24V - 4000MHz (8x500FSB) - Prime stabil
ezt tudnia kell, mivel nekem annó ennyit ment a Commando-ban
-
Bagira01
veterán
2008 9. havi E0-ás e8400 mennyire számít első szériásnak
-
k78chriss
tag
Valaki
Mivan ha eltérés van a cpu magok hőfoka között? Mitől lehet?
-
plejik
addikt
Hát igen van mit beállítani épp ezért vagyok én is dühös egy kicsit.
Mire itt az ember rájön pontosan mindenre beleőszül vagy szétveri a gépet.Gondolkodtam is lapcserébe.
remélem azért valaki próbált már hasonló lapban és talált megoldást ezekre a a dolgokra.
De azért kösz.
-
Laraxior
titán
válasz
fenergie84 #22809 üzenetére
Ha biosban adtál neki annyit akkor még lehet egy picit adni neki
ha adsz neki 1.4v-ot akkor az winben 1.38 lesz..loadban 1.36 körül..nem a legvészesebb fesz....de a hőfokokra figyelj
-
Laraxior
titán
válasz
fenergie84 #22807 üzenetére
BIOS: Eist és C1E funkciók disabled. energiatakarékossági téma. Felesleges bekapcsolni ha emeled a feszt,ugyanis akkor nem veszi vissza a feszt csak az órajelet. minek adnál 2000MHz-hez is 1.38Vot amikor 4.2höz kell az
(mondjuk ez igy konkrétan nem jön össze,de ilyesmit képzelj el)
plejik:
Egy Striker 2 Extremem volt...de nem volt tuti a BIOSa
amúgy sem boldogultam nagyon a PLL-VTT-GTL-ref..satöbbi értékekkel...nem vagyok éppen türelmes ember...hát a P35höz nem kell türelem
Kevesebb beállítási lehetőség van itt...Nálad elég sok van
-
plejik
addikt
Laraxior
Nem tudom esteleg te tudnál e javasolni valami e8500 beállításra pár sorral feljebb raktam be bios beállításokat is de szeretnék többet kihozni belőle vagy kb ennyit kisebb fesszel.Esetelg vetnél e rá egy pát pillantást te is.Tom te nagy tuningos vagy.;D
-
Laraxior
titán
válasz
fenergie84 #22804 üzenetére
Windowsban CPU-Z mutatja ezt az értéket? Biosból mennyit adsz neki? De én hagynám... nem mindegyik E8xxx képes 4500MHz-re 1.4V alatt. Ki kell fogni.
-
Laraxior
titán
válasz
fenergie84 #22802 üzenetére
amit adsz neki biosból az még lejjebb fog esni mire betölt a windowsod. Aztán ha terheled (játszol pl.) akkor megint lejjebb esik a fesz. ez a load érték amikor terhelés alatt leesik a feszültség.
24/7= a hét mind a 7 napjának 24 órájában, azaz amikor napi rendszerességgel használod. Adhatsz tesztek erejéig magasabb feszt is a processzorodnak,amit nem tudnak elviselni hétköznapi használat során.[ Módosította: 7 ]
-
-
Laraxior
titán
válasz
fenergie84 #22800 üzenetére
max? vagy 24/7?
maxra annyit adsz amennyit le tudsz hűteni... láttunk itt már 1.9et is...LN2vel...léggel is volt már 1.6 felett...
24/7re kicsit szolidabban. Max fesz 1.4 alatt legyen. 1.37re esküsznek sokan,én sem adok neki többettúl jó ez a proci..meg 4600 felett hova használjam
1.39el lehet meglenne a 4700 is
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD A10-7850K Quad Core FM2+ processzor
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i7-12700KF újszerű/új CPU-k: 89,999-91,999 Ft! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1 év garancia
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest