- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
válasz
serito #32517 üzenetére
Akkor órajel max 4.1Ghz tweak mehet igaz.
nyomjátok nyomjátok.
elkészítettem az egyik backup eredményemet, még csiszolható , csak újabban az egyik tweakem nem működikfogható vagyok ez azt jelenti
Lipi
Azért elrettentésnek csinálok Neked iccaka egy kb 3,6GHz-es pime keresést
köszi hogy figyelsz a vérnyomásomra
-
emre
veterán
válasz
serito #32359 üzenetére
Szerintem tök mindegy, az EP kezeli az energiatakarékos funkciót, de én a sima P35DS4-el is elégedett vagyok.
Ja, ha a P35-ös rev 2.1-es akkor semmi különbség nincs, felmegy rá az EP bios, szóval ugyanott vagy.
Ennek azért még olvass utána a topikban, lehet rosszul emlékszek -
Rica
senior tag
válasz
serito #32274 üzenetére
Sztem is jó eredmény. Nekem (E)P35-ben 1,28-cal 4320-ig stabil és E0-ás a proci. Mondjuk csak 55 fokig engedtem a magokat sima léggel és meleg szobában tavaly, mikor új volt és még nagyon féltettem
. Ha jön a tél, kihűtöm a szobát és megnézem kiváncsiságból mi a stabil vége. 4,5 biztosan meg lesz.
Egy láma kérdés megint: mi az a VID és mi a jelentősége? -
for3l
senior tag
válasz
serito #32274 üzenetére
miért ne lennének "nagy" eredmények? akkor most már csak az a proci számit jónak, ami 1,1v alatt megy 4ghz-et?
ezek elég tisztességes eredmények. az én procim a nyomában sincs ennek (4ghz@~1,26v - de végül is 1,25v a vid-je, szóval mondhatni alapfeszen megy 4gigát), bár nálam x48-ban megy, nem tudom, ez mekkora befolyással van a dolgokra..hopp, most nézem nálad is x48 van, akkor csak nem mennek olyan szarul ezek a wolfdale-ek abban sem.
-
bzs73
őstag
válasz
serito #32198 üzenetére
Hát az a 4ghz igen jó eredmény.
1.20vides wolfitól még nem is láttam ilyet.Közbe nyomtam egy 3.6ghz@1.008v blend-t én is.
-
sz.j
nagyúr
válasz
serito #32071 üzenetére
Bár elég vegyes vélemények vannak a Commando-Wolfi párosról, de azért egy-két jó eredményt elértek benne a wolfik.
-
sz.j
nagyúr
-
serito
senior tag
-
Zájec
veterán
válasz
serito #23122 üzenetére
igen ezeket a ramokat, tudom hogy voltak kezdeti problémák a bios miatt, de azóta az új bios-okkal orvosolták már.. elvileg...
a p45-nél is voltak ilyen gyerekbajok...
prociból természetesen a legkisebb lett hozzá..
3napja nincs már gépem, a ramokat várom hogy ideérjenek...egyébként a Team Xtreem ramokat nem olcsón adtam el , de nem is drágán..
mihez képest persze... ha tudnátok az árát már nem biztos hogy kellene....
modjuk egy ilyen ritka és nehezen beszserezhetö dolognak nem olcsó ára van..de majd jön az új tulaj és nyilatkozik róla...
-
Zé_Mester
őstag
válasz
serito #23152 üzenetére
a rekordra még gyúrni kell kicsit
HUN eXtreme OC Team
E8600@4500MHz (9x500FSB) 1,272V - Prime95 stabilde szép eredmény az egyszer tuti
-
Zé_Mester
őstag
válasz
serito #23096 üzenetére
szép munka, na most már akkor ideje az 5300MHz feletti validnak nekiesni
dangerzone - a 4000-es proci és mellé a ramok 1000 lesz a jó választás.
1,35V-tól az égvilágon semmi baja nem lesz ha van rajta valami hűtésnek nevezhető vas (nem gyári coolerre gondolok).
nálam a 24/7 max fesz 1,45V, és érdekes mód még egy procim se nyekkent meg, sőt, nem is lett hosszabb használat után se baja.
de persze ez nem feltétlen a követendő példa, az "egyezményes max fesz 24/7-re tényleg 1,35-1,375V kötül van -
Zé_Mester
őstag
válasz
serito #22759 üzenetére
köszi
menni fog ez még, már alig várom hogy megint nekiessünk
most itt az új lapom is, ebbe is lesz 1-2 szép eredmény úgy érzemam akarok írni egy Logout cikket is a pénteki napról, mert van egy rakás fénykép meg minden, de 3d-s eredmény nincs sajna, úgyhogy lehet majd a köv. teszteléskor írom meg,és beírom a mostani eredményeket is
-
Szatesz
őstag
válasz
serito #22697 üzenetére
A coldbug az az amikor a proci megfagy egy bizonyos homerseklet alatt....Álltalában 120 fok körül szokott lenni...És akkor varnikell vele mire meghul annyira hogy tudd idnitaniHát az én hutesem ami most jon 63k volt csak a procira,és még most veszem hozzá a peltiert meg a vezérlöt... Ezt csak egyszer kell megvenni...a blokk kivételével
-
Szatesz
őstag
válasz
serito #22690 üzenetére
Sajna nemvolt idönk csak siman parasztosan egy gtl t sem allitottunk sem skeweket...Mert elkezdtuk összerakni a gépet telepitgettunk meg hasonlok..Hivom haveromat hogy megyunk ma nitroert emg jegert ...aszondja hogy oks 4 ig érjetek ide...
3 óra volt ugyhogy elmentunk erte 25 perc volt mire megtettuk a 10 perces utat.Utána következett kb 1 óra installalas addig persze szepen parolgott a cucc...igy mire odakerultunk hogy beleöntsük addigra elszállt a fele...igy nemsok idönk volt sokat babralni vele mivel -120fok körül még megtapasztaltuk a coldbugot is...És az is kivett jo sok idöt mire ujratudtuk kelteni a rendszert...És kb 2-3 bootolasbol tudtuk ezeket az eredményeket kicsikarni...Hát majd legközelebb jobban sikerül... Ja az fpom q822a433
Bagira01: Mivel németböl jön az elég ütös vizescuccom ,és nézek hozzá peltiert is. Igy még várni kell rá...De már én is tülkön ülök mert már ezen a heten nalam kellett volna lennie..
-
sz.j
nagyúr
válasz
serito #22670 üzenetére
"... Az is igaz, hogy nekik is volt lehetőségük ( mint ahogy nekem is ) válogatni a procik között."
Elnézést kérnék az észrevételért, de én nem válogattam ..., vettem egy origi dobozos procit és szerencsém volt.
De nagy.Spam123
"... Ahhoz, hogy olyan procit fogjon ki az ember, hogy szinte alapfeszen mennyen 4 gigán az elég érdekes..."Az nem "elég érdekes", hanem, mint ahogy már feljebb is írtam, szerencse.
De létezik ilyen proci, például egy VID=1,1500V-es eredmény: 1,152V@4003MHz -
Zájec
veterán
válasz
serito #22660 üzenetére
én is ma raktam be egy új E8400-t
FPO:Q838A212 , elözö hónap 21-én csomagolták..most nézegetem... a VID-je tök átlagos 1.2500v
megyeget , de igy elsöre nem megy úgy mint az elözö E0 E8500 .. amit eladtam.
K.papi az új tulaja annak a jó procinak..Q820A714
ez kb 100-120mhz -el rosszabul megy u.azon a feszen...
viszont elég hidegfejü ,és a magok höfoka is egyforma.. érezhetö hogy 1kicsit más. -
Laraxior
titán
válasz
serito #22252 üzenetére
Ha mindenkinek a procija jobb lenne a másikénál akkor tudod hol tartanánk most? Hogy a proci adná az áramot konnektornak és nem visszafelé. Én meg voltam elégedve az én procijaimmal is,pedig egyik sem volt olyan nagy tuningpéldány. 4300 körül mentek 24/7...E8500, a mostani E8600 is annyit tud..Ez van,nem mindenkié szupercucc
-
Szatesz
őstag
válasz
serito #22185 üzenetére
Hát a 20l ln2 vel olyan 2 procit jol meglehet vele izzasztani de ez attol is fugg mennyire gyorsan csinalgatod a dolgokat....A Jég az attol fugg milyen formaban adják tömbben vagy pedig porhanyosban..Én porhanyosba szoktam hozni és 1 napig olyan 10-12 kilo böven elég....Nem kell több.De remélem tudod hogy kell hozzá denaturalt szesz is..
-
Szatesz
őstag
válasz
serito #22167 üzenetére
Nekem is megyeget kicsi fesszel a procim...4000Mhz 1.168v Prime stabil
-
Szatesz
őstag
válasz
serito #22160 üzenetére
Köszi, a tied se kutya eredmény....Én már annyit nem mertem volna adni...BÁr most hallottam egy haveromtol hogy volt egy srac xs en és megprobalta hogy 1.4v tol 1.65v ig primezte a procikat elég sokáig és hogy tényleg degradálodik e vagy sem ....ÉS asszem 10 procit nézett meg de semelyik nem degradalodott...Biztos van oylan amelyik igen de nem olyan gyakori ezek szerint....
-
sz.j
nagyúr
válasz
serito #22138 üzenetére
Köszi.
Mire gondolsz, a # 22133 hsz-ban belinkelt képekre? Mert azok 1024×768 felbontásúak.
Vagy a honlapomon lévőkre? Mert ott valóban le vannak kicsinyítve, mivel már annyi van, hogy ha teljes méretűek lennének több oldalon sem férnének el.
De egy klikk után teljes "pompával" láthatóak.Amúgy 17", ill. 19"-os monitorjaim vannak.
-
sz.j
nagyúr
válasz
serito #21959 üzenetére
Egy lényeges dolgot elfelejtettem az elöbb.
Sajnos a Xigmatek és a TRUE csavarjainak emelkedése NEM AZONOS, ezért csak a Crossbow hátlapi merevítőjével alkalmazható a fenti módszer!
(Vagy esztergáltatni kell a TRUE csavarjaival megegyező, de a zégergyűrű részére készített beszúrással ellátott csavarokat.) -
sz.j
nagyúr
válasz
serito #21956 üzenetére
Azt is, de a lényeg nem az hanem, hogy a Xigmatek csavarjai zegergyűrűsek, ezáltal az első beállítást követően állandóan ua-n a helyen maradnak és "pofon egyszerűvé", biztonságossá és könnyűvé válik a hűtő le-fel szerelése.
Az alátétek csak a rugóvégek beakadását, ezáltal zégergyűrűk kipattanását akadályozzák meg, egyúttal előfeszítik a rugókat is, aminek következtében még nagyobb a leszorítóerő.
Még a TRUE eredeti cuccaival felfogatott hűtőnél a venti felrakásakor elfordult a hűtő, addig a Crossbow csavarjaival a fenti módon megcsinálva már nem.
Ráadásul így sokkal jobban is hűtött a TRUE (és a TRU is!)A leszorítóerő növeléséhez, a Thermalright topikban írt alátét helyett, én inkább egy 1,5 mm vastag alu csíkot vágtam (amin természetesen fúrat is volt) az alátét kiváltására, de mivel a fenti összeállítás bőségesen elég volt, ezért ezt az alu csíkot nem is használtam.
Amit a Crossbowwból felhasználtam:
Hátlap, a zégergyűrűs csavarok a rugókkal.
Plusz az alátétek -
sz.j
nagyúr
válasz
serito #21950 üzenetére
Ezt a témát már a #21905 hsz-ban is említettem, sőt a konkrét megoldásról a Thermalright topikban képeket is raktam fel.
Bár ott föleg az "univerzális" felfogatásról és a gyors hűtőcseréről van szó, de az említett megoldás teljesíti az elvárásaidat is. (Csak nagy erő esetén tudom elfordítani a hűtőt)
Ráadásul a nagyobb leszorítóerőnek köszönhetően sokkal jobban hűt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Parfüm topik
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Fűnyíró topik
- Tőzsde és gazdaság
- Próba
- Windows Insider Program
- További aktív témák...
- Intel Xeon W3505 2.53GHz LGA1366 Server
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari