- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
válasz
ericssonfan2 #703 üzenetére
Leírhattad volna normális stílusban, a legelőször feltett kérdésemre is, hogy mire használod, akkor lehet, hogy el sem jutunk idáig. De jobb megsértődni aztán keményen odamondani, hogy "erre és erre használom, mondj jobbat, te kötekedő troll"!
Azt kérlek hagyjuk már, hogy kinek mi és mennyiért csusszant be a vámon! A Pipo X7 jelenlegi ára hivatalosan 40e HUF, ez alapján kell értékelni.
Hasonló dolgokra, mint amire te használod a Pipo X7-et, arra én egy 12-15e Ft-os droidos mini PC-t és egy 20e Ft-os, Samsung BD Playert használok. Utóbbi gond nélkül viszi a 40-50 GB-os filmeket is, gyönyörűen kezeli a feliratokat, optikai hangkimenettel bír, a Plex meg egyenesen szenzációs, és teszi mindezt melegedés nélkül (a lemezes és a smart részét most nem részletezem), a mini PC-n pedig fut a Flud (torrent kliens), egy VNC-, egy FTP- és egy DLNA-szerver, amik a távoli hozzáférést és a médiamegosztást biztosítják, ill. néha netezek is rajta - jelenleg ennyire van szükségem, de tudna mást is a rendszer.
A fogyasztásról: a droidos mini PC még kevesebbet eszik, mint a Pipo, a Samu pedig csak akkor megy, ha filmet nézünk rajta (vagy ha wifin tovább kell osztania az egyébként vezetéken kapott netet).
A mini PC-m a monitoromban lóg, így tudok rajta netezni is, ha valami miatt nincs kéznél a laptopom, a Samu pedig a nappaliban teljesít szolgálatot (utóbbiból van egy a hálóban is). Nem szeretek TV-n netezni, így nekem a TV-k mellé nem mini PC kellett, hanem "csak" egy olyan média player, ami jó hálózati lejátszásban, van optikai vagy koaxiális hangkimenete és a (blu-ray, DVD és audió) lemezeimet is kezeli.
Ha valaki egy helyen (TV-n vagy monitoron) szeretne filmeket nézni, netezni és egyszerűbb játékokkal nyomulni, és mindezt nagyon energiatakarékosan, akkor lehet, hogy 40 ezret is megér neki egy Pipo X7. Nem én vagyok ez az ember, mert én laptopon netezek és játszom, de biztos van olyan, akinek a Pipo jobb megoldásnak tűnik.
(#706) aryes Ne haragudj, de ez elég érdekes okfejtés volt. Akkor ha egy 79e Ft-os laptophoz van win8.1, akkor 50e Ft-ért vettem a laptopot? És ha külön kiveszem belőle a proci árát, akkor anélkül csak... A vége az lenne, hogy ingyen kaptam az alaplapot... Ne szedjük darabokra, ítéljük meg egyben! Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Tőzsde és gazdaság
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Szenzorosan védett 12V-2x6 kábel jött az ASRock berkeiből
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- Napelem
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Gamer PC // RTX 4060 // Ryzen 5 5500 // 32GB RAM // 1TB SSD
- VADI ÚJ GAMER PC i5 / RTX5060 / 32GB RAM / 1TB SSD
- GAMER PC // i5-9600K // 32GB RAM // 1TB SSD // RTX 3060
- Garanciális Gamer PC // i5-13400F // 32GB RAM // 1TB SSD // RTX 4060Ti
- GAMER PC Ryzen 9 5900X/MSI MPG X570 Gaming Edge WiFi/Gainward GeForce RTX 3070Ti Phoenix/32GB DDR4
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm + tápkábel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest