Új hozzászólás Aktív témák

• Sándor -P20-

senior tag

Modecom Free Pc tulajok figyelmébe.
    Ha szeretnétek aktív tápos USB hubbal bővíteni a kütyüt, nagyon figyeljetek oda, hogy csak olyancuccost tegyetek rá, ami nem táplál vissza a stick felé. Ellenkező esetben könnyen úgy járhattok mint én.

A story:
    Annó bementem magyorboltba, magyrpénzért vettem (vetettem a párommal) Egy külső tápos USB hubot.
    Feldugtam, szépen ment, öröm és boldogság... (Speedlink USB hub [link])
    Igen ám, de kevés volt a csatlakozó. Rendeltem kínából egy 10-es elosztót, táppal.
    Először ezzel borult meg a kicsike. Gondoltam hitech kínai, legalább olcsó volt, nem sokat buktam.. Ekkor utazott garba servicébe, és csinálták a bios resetet.

Ezután Modecom garanciája lejárt.
    Speedlink USB hub egyik kimenete elhalálozott. (kinyírta egy kártyaolvasó (biztos hogy az nyírta ki??? )). Vettem egy másikat USB hubot ugyanabban a boltban jómagyarforintért.
    Nos ez a friss szerzemény vágta tönkre a Modecomot másodszorra, ami természetesen már garanciaidőn kívül történt, tehát nem servicébe került a Free PC, hanem a fiókba... :O

Ez után jött a Modecom Free PC bios reset, amiről már írtam.
    Utána öröm és boldogság, amíg két nap múlva ismét meg nem feküdt a stick... :W
    OK, hűtőbordák leszed, lítium elem lehúz, csatlakozó rövidrezár, újból összerak, működik, az első kikapcsolásig.... Na itt kezdett elborulni az agyam :o :O
    Gondoltam még egyszer szétszedem, és rakok bele egy bios reset jumpert. Nem akarom naponta levagdalni a bordákat, és feszegetni a cuccost feleslegesen...

A lényeg a lényeg, kiszereltem a lítium elemet, elvágtam a pozitív szálat és bekötöttem egy jumpert, aminek a zárúdugóját a másik oldalra átdugva rövidre is tudom zárni a panelon a telep csatlakozót. (régi, egyszerű, működő megoldás)
    Mivel a bios resethez már nem kellett szétszedni, bátrabban kísérletezgettem. :DDD ;]
    A lényeg, az új USB hub, akárcsak a 10-es kínai ügyesen kiadja a tápfeszt bemenetre is, amit nagyon nem szeret a Modecom.... (Az off Raasberry Pi3, pl ezzel a hubbal a saját tápegységének csatlakoztatása nélkül, csak a visszatáplálással simán fut... Néztem is amikor bedugtam a hub tápját, és elindult a PI... :Y )
    Megoldás az lett, hogy az új hub táp nélkül dolgozik, míg a régi (a behalt kimenetű, de működő) látja el táppal a rádugott HDD-t, és sajnos időközben szükségessé vállt USB - Wifi stick-et.
    Valamiért teljesen érzéketlenné vállt a Modecom wifije... Biosból kitiltottam az eszköt, és kivülről kapott egy TP-Link, antennás csodát. Még gyorsabbá is vállt a dolog, tehát nem igazán bánom... :DDD
    Naszóval itt tartok most. Ezzel a felállással a héten gyönyörűen dolgozott a kicsike. Bírja kikapcsolásokat, tápelvételt, STB...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés