Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- urandom0: Aki használ/használt Giten kívűl más verziókezelőt, mesélne róla?
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Kuponok....
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kidus
őstag
rácsapás nem ajánlott, a kutya tudja, hogy ő az erősebb....
viszont ha fél, és nem parancsolt, akkor nem is követhetett el olyan hibát, amitől a kutya úgy gondolhatta, hogy a státuszára tör....
én valahogy így gondolom, próbálom megérteni a kutyát.
még mindig azt tartom a legjobb 5letnek, hogy oda kell figyelni, hogy áll a kutya a lányhoz.
vagy odamenni a lánnyal a kutyához, megmutatni a sebet, és istenesen megszidni, mert jól tudja, hogy a sebet ő csinálta, össze tudja kötni a tettével a következményt. Ez nem olyan mint a lakásba piszkítás, amikor fél óra múlva már felesleges megszidni... -
Kidus
őstag
évente kell oltani a kutyát, ha egy éven belül van még, akkro a lánynak valószínűleg nem kell szuri.
meg attól is függ a dolog, hol élnek, Dunántúlon pl. nincs is veszettség.
viszont tetanusz nem árt, mert a kutya szájában lehett bármi, túrhatta a földet a harapás előtt, so az ajánlatos lehet. -
Kidus
őstag
Elmondom az én elképzelésemet:
Ez egy kifejlett kan kutya. Megvan a családon belüli rangsor, ahol ő magát a gazda alá, viszont a hugi fölé helyezte. Ez azzal jár, hogy a hugi csak játszótárs, haver, de NEM osztogathat neki parancsokat, mert akkor helyre lesz téve.
Ha hugi kéri, hogy üljön le, akkro lehet, hogy leül. De ha erélyesen szól rá, esetleg magas hangon, kimeresztett szemmel, a kutya ösztönösen így reagál.
Tehát hugi NE osztogasson parancsokat, csak játsszon vele, vagy kérje szépen, mivel a kutya tudja, hogy ő az erősebb, és valszínűleg senki nem mondta neki, hogy ez a rangsor nem jó. A kankutyánál meg ez elég fontos szempont.
A gáz ezzel az, hogy a kutya túl nagyot harap, neki nagyobb a fájdalomküszöbe, vastag a bőre, tele szőrrel, tehát azt hiszi, nem nagy dolog egy ekkora harapás, pedig a huginak nagyon fáj.
Ez az egyik lehetőség.
A másik, hogy a kutya valamiért agresszív volt hugival, csak úgy, mert mondjuk rávágott a fejére, és nem tűrte.
A kutya sosem haragszik, ő csak ösztönösen reagál.
De az is lehet, hogy valamit félreértett, és harapott. Ezért érdemes figyelni, hogy reagál a hugi mozdulataira, jelenlétére, hangjára, stb.
Nagybátyám kan németjuhásza, mikor elérte a megfelelő kort, megharapott, mert el rákiabáltam, hogy rossz volt, és nem játszok vele. Tudtomra adta, hogy ő az erősebb, én meg csak annyit tudtam csinálni, hogy elfogadtam. Ez azóta is így van, imádjuk egymást, de SOHA nem parancsolok neki semmit máig sem, max kérem, hogy menjen el, és akkor meggondolja
Ez van.
A seb még mindig látszik, pedig legalább 8 éve volt az eset. -
Kidus
őstag
spánielhez képest nagy. gyerekhez képest nagy. masztiffhoz képest kicsi.....
szvsz a gyerek biztonsága fontosabb.
én nem kockáztatnék.
nem azt mondtam, hogy altassák el, hanem hogy figyeljék.
Azt sem mondtam, hogy agresszív, hanem hogy HA az lesz megint, akkor intézkedni kell.
Ha joban nekiesik, nagy baj is lehet. Nem palotapincsiről van szó.
5-6 éves kutyát megnevelni meg elég nehéz, idő és türelemigényes, jobb lenne, ha tudna viselkedni. Egy kutya nem haraphatja meg a gazdáját, és annak családját. Ha megteszi, az gáz. Az enyém pl. teljesen hülye, hisztis, de elnézem neki, kicsi kutya, inkább nem állok szóba vel -
jojojo
senior tag
gondolom azért , mert ő lány meg aszűlők idegesek lesznek ha a gyerekkel történik valami az már megint más kérdés,hogy ezt hogy kezelik ha inteligensek nem lesz a kutyának gondja,de ha felindultak biztos elajándékozzák vagy rosszabb esetben kihajtják elaltatják...,de nem ismerjük őket ezért felesleges eleve elítélni a családot.
-
Kidus
őstag
Neke 9 éve van kutyám, meg is harapott egyszer, kapott érte rendesen, de eszembe nem jutott elaltatni. viszont az egy spániel, én meg felnőtt....
Itt viszont egy viszonylag nagy testű kutyáról, és egy gyerekről van szó.
Nem mindegy.
Nem az elaltatás a cél, de ha továbbra megint előfordul, hogy agresszív lesz a gyerekkel a kutya, akkor azt már nem családtagnak hívják, hanem gondnak.... -
jojojo
senior tag
Valóban közösségben él,de csak egy embert fogad el falkavezérnek ezért a többieket tekinti mondjuk játszópajtásnak vagy akár ellenfélnek is,de ha nem volt rossz sora akkor csak ugy nem hiszem, hogy harapnak nem valami oknak kellett lennie,de ezt csak akkor tudjuk meg ha a huga elárulja a szülei meg más eset idegesek stb
-
jojojo
senior tag
''''Ha a hugod egy ertelmes lany, akkor elmeseli mi tortent igazabol ( tuti , hogy nem egy ul parancs miatt harapta meg ) ha egy hisztis kis picsa akkor meg baszd szajba jol es mondd meg neki hogy a kedve miatt nem lesz elaltatva a kutya...
Egy harapas miatt hulyeseg halalraitelni egy allatot...
Ha megteszitek meg van a velemenyem rola...''''
jó amit írsz csak kicsit nyers a megfogalmazás és azért vedd számitásba a szüleit is ,de remélem nem haragból vagy dűhből itélik el az ebet hanem nyugodtan megbeszélik ezt az egész esetett. Remélem
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Sebtapasz: telepíthető az iOS 26.0.1
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magisk
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Milyen autót vegyek?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Itt az AI videók TikTokja, az OpenAI új agymenése
- További aktív témák...
- LOQ 15IRH8 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vibill gar
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Corsair Vengeance RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, 1 év gari - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- AKCIÓ!!! Dell Latitude 5320 i3-1125G4 16GB 256GB magyarbill. 1 év garancia
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Surface Laptop 5 Touch 13.5 Retina i7-1265U 10mag 4.8Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest