Új hozzászólás Aktív témák

• Kidus

őstag

válasz KERO_SAN #78 üzenetére

Elmondom az én elképzelésemet:
    Ez egy kifejlett kan kutya. Megvan a családon belüli rangsor, ahol ő magát a gazda alá, viszont a hugi fölé helyezte. Ez azzal jár, hogy a hugi csak játszótárs, haver, de NEM osztogathat neki parancsokat, mert akkor helyre lesz téve.
    Ha hugi kéri, hogy üljön le, akkro lehet, hogy leül. De ha erélyesen szól rá, esetleg magas hangon, kimeresztett szemmel, a kutya ösztönösen így reagál.
    Tehát hugi NE osztogasson parancsokat, csak játsszon vele, vagy kérje szépen, mivel a kutya tudja, hogy ő az erősebb, és valszínűleg senki nem mondta neki, hogy ez a rangsor nem jó. A kankutyánál meg ez elég fontos szempont.
    A gáz ezzel az, hogy a kutya túl nagyot harap, neki nagyobb a fájdalomküszöbe, vastag a bőre, tele szőrrel, tehát azt hiszi, nem nagy dolog egy ekkora harapás, pedig a huginak nagyon fáj.
    Ez az egyik lehetőség.
    A másik, hogy a kutya valamiért agresszív volt hugival, csak úgy, mert mondjuk rávágott a fejére, és nem tűrte.
    A kutya sosem haragszik, ő csak ösztönösen reagál.
    De az is lehet, hogy valamit félreértett, és harapott. Ezért érdemes figyelni, hogy reagál a hugi mozdulataira, jelenlétére, hangjára, stb.

Nagybátyám kan németjuhásza, mikor elérte a megfelelő kort, megharapott, mert el rákiabáltam, hogy rossz volt, és nem játszok vele. Tudtomra adta, hogy ő az erősebb, én meg csak annyit tudtam csinálni, hogy elfogadtam. Ez azóta is így van, imádjuk egymást, de SOHA nem parancsolok neki semmit máig sem, max kérem, hogy menjen el, és akkor meggondolja :)
    Ez van.
    A seb még mindig látszik, pedig legalább 8 éve volt az eset.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés