Hirdetés
- Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Samsung Deskmaster 386s/20n
- Keychron K1 V6 Bluetooth/USB-C magyar low profile mechanikus gamer billentyűzet
- Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- Amikor a prófécia testet ölt – Finalmouse ULX Prophecy 'Scream' Classic
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- ricshard444: iPhone 17 Pro Max - Kedves téglám
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: MSI H110M PRO és i3-8350K (coffeetime mod)
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
mystes #94647 üzenetére
Arch Linuxot használok rajta, de akármelyik disztró szépen elmegy rajta, mivel a Thinkpadekben olyan hardverek vannak, amit a kernel alapból visz, nem kell hozzá varázsolni (én is emiatt vettem eleve Thinkpadet), meg firmware-ekkel, meg külön driverekkel szívni, és a Linux disztrók frissebbek és mindig támogatottak, driverek is frissülnek bennük, és a hardverigénye is kisebb a Linuxnak, gyorsabban fut rajta. Egyedül a CPU-ba integrált Intel GPU igényel külön drivert (a 3D-s gyorsításhoz, a 2D megy a kerneldriverrel), de szépen megy a minden disztróban megtalálható nyílt Mesa driverrel, és nem az Intelre kell várni. A ThinkVantage-gombra Linux alatt azt állítasz be, amit akarsz, nem tudom Windows alatt mit kéne csinálnia, de Linux alatt is bármi megoldható, speciális aksitöltési szabályoktól elkezdve a több kijelző támogatásán át bármi. Én nem használnék X220-on Windowst. Az X220 eleve nem játékgép, így ha csak nem kell munkaszinten valami Windows only programot használnod (ami Wine alatt sem megy), akkor érdemesebb rá Linuxot tenni.
-
Tim82
félisten
válasz
mystes #94647 üzenetére
Szívesen elhiszem, de akkor a TP speciális driverei elvesznek (pl ThinkVantage, stb)
Nem tudom, pontosan mire gondolsz, de ha ilyenekre, hogy billentyűkombinációk vagy akkutöltés küszöbértékek beállítása pl., ezek vagy működnek alapból, vagy van rájuk program (az akkuval kapcsolatos dolgokra elégszer emlegettük a TLP-t a topikban, csak rá kell keresni).
Nekem Fedora 26 alatt egy dolog nem megy az R61-emen: nem jön vissza sleep-ből - de azt két, nem igazán Thinkpad-specifikus dolog is okozhatja: részben az, hogy volt egy kijelzőcsere a gépen, részben pedig a Fedora "kissé" kísérleti jellegű disztró, lehet, hogy az eléggé új kernele nem játszik egészen szépen együtt a régi, 10 éves hardverrel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Ideapad V15 G2 I5-1135G7/20 GB/256 NVMe /14" FULL HD laptop
- Lenovo Thinkpad E14 G4 I5-1235u/40 GB/256 NVMe /14" FULL HD magyar bill/10 magos
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen9: i7-1185G7/32GB/1TB NVMe SSD/14"FHD IPS, Matt/Win 11Pro
- Hibátlan Lenovo P14s Gen5 AMD Ryzen 5 8540U /16GB 512GB SSD/HUN BILL
- HP USB-C Dock G5 (HSN-IX02) ÁFÁ-s
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 83% akku
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman N4 Plus FSP 400W
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3544
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest