Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz FoxiestFox #106723 üzenetére

:R

(#106724) vicze1: Én a wifis eredményeket szoktam legtöbbször nézni. :K
    Ott a régi 9 cellás T430-al 6,5 órát mértek [link] , ráadásul a legtorkosabb i7 CPU-val, plusz GPU-val, ez kb. megfelel annak, amit a szintén i7-es T420-ammal megszoktam.
    Ugyanabban a tesztben a T450s i7-el 5,5 órát tudott, igaz, fele (48wh) akkuból, ami azért nem rossz szvsz, de azért nagyon messze van a 10 órától. [link]
    Az újabb tesztverzióban, ami amúgy rosszabb üzemidőket adott, a T460s már ismét 6,5 óra, 48Wh-val [link] . Nálam inkább a notepad-jegyzetelés meg pár nyitott weblap kategória, amivel 6+ órát elmegy, de biztos az én készülékemben a hiba. :DDD
    Viszont referenciának jó, hogy a T480s ugyanitt elment 9 órát, igaz, majd 20%-al nagyobb akkuval (57wh) [link] , de azért javult így is fajlagosan valamennyit. Érdekes, hogy a T490s alig lett jobb, 10 óra, a LP kijelzővel ráadásul [link] . Szóval arányaiban is azért mások a számok, mint a hivatalos adatoknál. :) Ezt mondjuk egyszer kipróbálnám, mit is hoz a gyakorlatban, főleg a T490s-en, milyen tempó mellett is jön ki az a 10 óra 57wh-ból, mert ugye a CPU-nál nem éppen azt látni, hogy a takarékosság bajnokai lennének ezek a 14nm-es négymagosok, ha használják is őket. Mondjuk, ha sikerül találjak egy szép használt jóáras T480s-et még lehet belőle beszámoló. :DDD

A 970 Pro-nak honnan veszed a 8,5W-ját? :F Az adatlapján, amit linkeltem átlag 5,2W szerepel írásra és olvasásra is [link] , 5. oldal, specifikációs táblázat.

A webappos dolog érdekes, nálam is fut pár webapp, és jól kezeli őket, nem érezni lassabbnak, sőt, van ahol a kedvezőbb erőforrás használata révén ezt jobban is tudom használni. A Quantum-al sokat fejlődtek ezen a téren is. :K

Új hozzászólás Aktív témák